reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla mamusiek ;) czyli co warto zrobić lub kupić by ciąża była przyjemnością

Tantum rose rozpuszczasz saszetke w 0,5l cieplej (letnie) przegotowanej wody albo w 1 szklance pol saszetki, mozesz sie tym poprostu podmyć albo w aptece są specjalne gruszki do tego płynu ale po porodzie to chyba tylko podmywanie zostaje.

No i o szarym jeleniu też słyszałam że najlepszy po porodzie:)

reklama
ja mam Białego jelenia płyn do higieny, używam teraz i zamierzam też w połogu
poza tym dokupię tantum rosa, a słyszałam że można ten rozpuszczony roztwór wlać do spryskiwacza i pryskać sobie na ranę, nie sprawdzałam osobiscie, bo poprzednim razem puściły mi szwy i miałam lekkie zakażenie, więc lekarz zalecił mi właśnie irygacje tą gruchą

Tantum rosa można też rozpuścić w małej butelce po wodzie mineralnej - takiej z "dziubkiem" do picia i tym się polewać.

ja po pierwszym porodzie z Alą rozpuściłam saszetke w przgotowanej wodzie (0,5l) w butelce z tym dziubkiem dla sportowców i po każdym skorzystaniu z toalety polewałam krocze własnie tym roztworem z tej butelki no i ponadto oczywiscie do podmywania jak najbardziej... irygacji nie robiłam tym nigdy po porodzie.

Ja dziś się wzięłam za temat staników do karmienia. Tzn. jeden zwykły zamówiłam próbnie tydzień temu i rozmiar powinien być ok, więc dziś zamówiłam drugi. Mam już taki beżowy:
Melissa1329.JPG

dziś zamówiłam drugi taki sam, tylko czarny i jeszcze jeden taki:

biustonosz-sophie-nursin_20868.jpg

ale co do tego nie jestem pewna co co rozmiaru, więc jakby co to będę odsyłać :)

Ostatnia edycja:
tab ten czarny super!!! gdzie można taki kupic? :happy:

Ja kupiłam w sklepie karoline.pl, bo tylko tam mieli rozmiar, którego szukałam. Widziałam je też w dopasowana.pl i na allegro. To jest Sophie z firmy Panache.
Jeżeli chodzi o wygląd to najładniejsze moim zdaniem ma HotMilk, ale niestety wypadam z ich rozmiarówki.

Ostatnia edycja:
No niestety w moim rozmiarze tańszych staników nie dostanę. Jeśli chodzi o karmniki to już w ogóle mam ograniczone pole do popisu, bo takie w G+ to na palcach można policzyć. I tak z tańszych wybierałam.

reklama
No niestety w moim rozmiarze tańszych staników nie dostanę. Jeśli chodzi o karmniki to już w ogóle mam ograniczone pole do popisu, bo takie w G+ to na palcach można policzyć. I tak z tańszych wybierałam.

G+ :szok: ja się nie przewidziałam...sorki tab za bezpośredniość, ale jestem pod wrażniem i może to głupie ale zastanawiam się jak wyglądają cycki w rozmiarze G - bo chyba na zywo nie widziałam:-) ...oczywiście z ciekawości się zastanawiam i bez podtekstów;-)

Do góry