reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla mamusiek ;) czyli co warto zrobić lub kupić by ciąża była przyjemnością

Tantum rose rozpuszczasz saszetke w 0,5l cieplej (letnie) przegotowanej wody albo w 1 szklance pol saszetki, mozesz sie tym poprostu podmyć albo w aptece są specjalne gruszki do tego płynu ale po porodzie to chyba tylko podmywanie zostaje.

No i o szarym jeleniu też słyszałam że najlepszy po porodzie:)

reklama
ja mam Białego jelenia płyn do higieny, używam teraz i zamierzam też w połogu
poza tym dokupię tantum rosa, a słyszałam że można ten rozpuszczony roztwór wlać do spryskiwacza i pryskać sobie na ranę, nie sprawdzałam osobiscie, bo poprzednim razem puściły mi szwy i miałam lekkie zakażenie, więc lekarz zalecił mi właśnie irygacje tą gruchą

Tantum rosa można też rozpuścić w małej butelce po wodzie mineralnej - takiej z "dziubkiem" do picia i tym się polewać.

ja po pierwszym porodzie z Alą rozpuściłam saszetke w przgotowanej wodzie (0,5l) w butelce z tym dziubkiem dla sportowców i po każdym skorzystaniu z toalety polewałam krocze własnie tym roztworem z tej butelki no i ponadto oczywiscie do podmywania jak najbardziej... irygacji nie robiłam tym nigdy po porodzie.

Ja dziś się wzięłam za temat staników do karmienia. Tzn. jeden zwykły zamówiłam próbnie tydzień temu i rozmiar powinien być ok, więc dziś zamówiłam drugi. Mam już taki beżowy:
Melissa1329.JPG

dziś zamówiłam drugi taki sam, tylko czarny i jeszcze jeden taki:

biustonosz-sophie-nursin_20868.jpg

ale co do tego nie jestem pewna co co rozmiaru, więc jakby co to będę odsyłać :)

Ostatnia edycja:
tab ten czarny super!!! gdzie można taki kupic? :happy:

Ja kupiłam w sklepie karoline.pl, bo tylko tam mieli rozmiar, którego szukałam. Widziałam je też w dopasowana.pl i na allegro. To jest Sophie z firmy Panache.
Jeżeli chodzi o wygląd to najładniejsze moim zdaniem ma HotMilk, ale niestety wypadam z ich rozmiarówki.

Ostatnia edycja:
No niestety w moim rozmiarze tańszych staników nie dostanę. Jeśli chodzi o karmniki to już w ogóle mam ograniczone pole do popisu, bo takie w G+ to na palcach można policzyć. I tak z tańszych wybierałam.

reklama
No niestety w moim rozmiarze tańszych staników nie dostanę. Jeśli chodzi o karmniki to już w ogóle mam ograniczone pole do popisu, bo takie w G+ to na palcach można policzyć. I tak z tańszych wybierałam.

G+ :szok: ja się nie przewidziałam...sorki tab za bezpośredniość, ale jestem pod wrażniem i może to głupie ale zastanawiam się jak wyglądają cycki w rozmiarze G - bo chyba na zywo nie widziałam:-) ...oczywiście z ciekawości się zastanawiam i bez podtekstów;-)

Do góry