reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla mamusiek ;) czyli co warto zrobić lub kupić by ciąża była przyjemnością

Dziewczyny ja z pytaniem szpitalnym...

jakie i ile trzeba wziąc podkłady, podpaski czy wkładki ?

w podpaskach w ogóle się nie orientuję, bo od lat używam tamponów ... a i jest spory wybór rozmiarów, rodzai itp?
czy potrzeba też takie podkłady na łóżko?

majtki siatkowe już dodałam do koszyka, tantum rosa i lactacyd plus co więcej to nie bardzo wiem czego ile?

to wszystko zależy od szpitala w którym rodzisz- w większości udostepniają, choć przed chwilą doczytałam , że na porodówce gdzie mam zamira rodzić wszystko udostepniją , ale podbno takiej sobie jakości, więc jak ma sie cos sprawdzonego to lepiej nie ryzykować i zabrać swoje...wiadomo - po porodzie wszystko drażni - ja chyba zabiore suszarkę , bo wiem , że to idealna sprawa w temacie osuszania krocza...

reklama
neta ja mam paczke podkladow i dwie paczki podpasek i 13 majtek jednorazowych, nad tymi ostatnimi zastanawiam sie czy nie dokupic, ale jak cos to meza wysle... tantum rosa musze sie zaopatrzy...
viiki a powiedz mi czy ten trymer do nog i pach tez sie nadaje bo wyglada niezle, a ze urodzinki mi sie zblizaja to myslalam zeby rodzince podrzucic :)

viiki a powiedz mi czy ten trymer do nog i pach tez sie nadaje bo wyglada niezle, a ze urodzinki mi sie zblizaja to myslalam zeby rodzince podrzucic :)

pachy goliłam - do nóg mi szkoda , bo on taki delikatny raczej, zaczęłam , ale stwierdziłam ,że za dużo zabawy (poza tym on tylko na baterie) - a ja mam też depilator brauna z golarka w zestawie (na prąd) - więc jak juz to uzywam tego - chociaż w trymerze są dwie nasadki do przyciecia dłuższych włosków - bo myślę ,że jak jakies dłuzsze to po prostu szkoda ostrzy ...ale do bikini idealny :) - i tak jak pisałam - zero podrażnień - aż wierzyc się nie chce :)

a jaki bierzecie płyn do higieny intymnej?
ja kiedyś używałam Lactacyd ale jakoś nie byłam zadowolona teraz cały czas używałam Venus i uważam że jest super ale na żadnym nie pisze że jest po porodzie
a może lepiej używać szarego mydła?

lizzy polecają szare mydło i płyn do higieny intymnej z kory dęby... ja z Alą uzywalam plynu z kory dęby, ale o białym jeleniu też słyszalam pozytywne opinie... najlepiej jakiś sprawdzony by Cie nic nie uczuliło lub nie podrażniło czasem...

pachy goliłam - do nóg mi szkoda , bo on taki delikatny raczej, zaczęłam , ale stwierdziłam ,że za dużo zabawy (poza tym on tylko na baterie) - a ja mam też depilator brauna z golarka w zestawie (na prąd) - więc jak juz to uzywam tego - chociaż w trymerze są dwie nasadki do przyciecia dłuższych włosków - bo myślę ,że jak jakies dłuzsze to po prostu szkoda ostrzy ...ale do bikini idealny :) - i tak jak pisałam - zero podrażnień - aż wierzyc się nie chce :)

Już małżowi pokazałam że też chce taki bo te golenie okolic intymnych maszynką mnie wykończy i skóra taka podrażniona później jest:-( A jak tak chwalisz to musi być naprawdę dobry więc zostało mi czekać aż małz zakupi bo obiecał:-)

Dziewczyny ja z pytaniem szpitalnym...

jakie i ile trzeba wziąc podkłady, podpaski czy wkładki ?

w podpaskach w ogóle się nie orientuję, bo od lat używam tamponów ... a i jest spory wybór rozmiarów, rodzai itp?
czy potrzeba też takie podkłady na łóżko?

majtki siatkowe już dodałam do koszyka, tantum rosa i lactacyd plus co więcej to nie bardzo wiem czego ile?

ja mam 2 paczki podpasek bella "Mammma" czy jakoś tak, i jedną paczkę majtek tak z włókniny jak lekarze ubierają do operacji.

ja również mam z belli podpaski dla mam , majtki wielorazowe siatkowe , płyn jeszcze nie wiem ,myśle nad mydłem z białego jelenia ale musze jeszcze położnej się jeszcze poradzić .

Ja sobie kupiłam mini produkty z białego jelenia: żel pod prysznic, szampon i żel do higieny intymnej. Dodatkowo jeszcze mydełko w kostce. Wypróbowałam je teraz podczas pobytu w szpitalu i jestem zadowolona, są hipoalergiczne, wiec po porodzie też się super będą nadawały a żel jest z mleczkiem kokosowym, super pachnie.

Co do podkładów poporodowych to na pewno z dwie paczki wezmę do szpitala, resztę na pewno dokupi mi mąż i kilka podpasek. Ja niestety już przeżyłam krwotok z tamtych miejsc i wiem, że wtedy nawet największa podpaska nie starczy. Kilka podpasek też sobie wezmę, bo zawsze wygodniej na wyjście ze szpitala niż z tym wkładem wielkim.

reklama
Gosia ja tez mam te miniprodukty z bialego jelenia, ostatnio kupilam zel do higieny i jest swietny! Dobrze ze przypomnialas o tych podpaskach, bo ja zapomnialabym i pewnie bym z tym wielki wylazla :D

Do góry