reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla mamusiek ;) czyli co warto zrobić lub kupić by ciąża była przyjemnością

Ja zamiast wkładów kupie duże podpaski, po pierwszym porodzę tak zrobiłam i było ok, z majtek poporodowych nie jestem zadowolona nie trzymały wcale i strasznie się rwały wiec tez zastanawiam się nad normalnymi, niby nie można było żadnych nosić, ale ja zdejmowałam tylko na obchód a później już śmigałam w normalnych majciochach, wkładki laktacyjne kupowałam w rosmanie, innych nie używałam wiec nie wiem ale te z rosmana sa ok. Laktator miałam ręczny i niestety nie byłam z niego zadowolona, ale na forum czytałam że któraś z was miała elektryczny i tez nie poleca, wiec chyba pozostanę już przy tym moim zwykłym bo jakby nie patrzeć to spory wydatek, a jak ma się nie sprawdzić to szkoda kasy.

reklama
Ja poprzednio właśnie takich uzywałam, dostałam w spadku z pudełka z pieluchami-podkładami dla dorosłych Hartmana, więc nawet kupować nie musiałam. Fajna sprawa, łatwo się piorą, dopasowują się do pupy i nic nie urażają.

ja zakupiłam takie majtki które można prać i jeszcze jednorazowe, bo nie wiem, które lepsze będą, prawie 8 lat temu, jak rodziłam, to z samym podkładem latałam
a podkłady mam takie sporsze, bo mam tendencję do obfitych krwawień, więc wolę się zabezpieczyć

Ja będe miła CC więc nie będę tak mocno krwawić jak przy porodzie SN ale wole miec duże podkłady i spokój...bez ciągłego oglądania sie "za siebie" :zawstydzona/y:

Jeśli chodzi o majtki, to mam zamiar zakupić właśnie te siatkowe, bo lepiej trzymają. Te jednorazowe źle trzymają wkład. Koszule zakupiłam 3. 1 do porodu, i 2 do noszenia, nie są to dla karmiących, tylko rozpinane z przodu. Biustonosze zamierzam kupić 2, ale takie normalne miękkie. Wkładki laktacyjne z Johnson&Johnson, ponieważ dużo mam je chwali. Szlafrok, biorę ten co używam teraz i jak się pobrudzi, to kupię sobie nowy po wyjściu ze szpitala.

Jeżynka a dlaczego szlafrok ma ci się pobrudzić? Na oddziale jest tak cieplutko, że się chodzi w samej koszulce, i bynajmniej mamy nie przejmują sie odwiedzającymi inne mamy facetami, a szlafroczek to pod prysznic albo jak sie wychodzi gdzieś dalej.
Ja też uważam że wkładki laktacyjne J&J są super, ja zawsze czatowałam na promocyjne opakowania 30+20 gratis. Za to Bella mama to jedno wielkie nieporozumienie.

Jejku dziewczynki ale macie przegwizdane.Ja nidgy nie spotkalam sie z majtkami jednorazowymi.Nawet nie wiem jak takowe wygladaja (chyba wejde na google).Ja po cc z chlopakami zalozylam normalne majtki i taka wielgachna podpache.Tutaj nie spotkalam sie z tym ze bielizny nie mozna.SZOK !!!!

Ja dostalam takie majtki jednorazowe w szpitalu. Takze teraz tez mozesz miec.
Moze porozmawiaj z lekarzem, lub pielegniarka to ci powie dokaldnie jak wszystko w twoim szpitalu bedzie wygladac. Lub mozesz sie wybrac zobaczyc szpital, porodowke i tam porozmawiac z pielegniarkami. Nie spotkalam sie jeszcze z przypadkiem zeby nie dawali wszystkeigo w szpitalu. Majtki podpaski reczniki itp wszystko dostaniesz, pieluchy, chusteczki kremy itd Jedyne co potrzebujesz to ciuchy na wyjscie dls siebie i dla dziecka. U mnie nawet sa pasty, szampon mydla itp

Ja dostalam takie majtki jednorazowe w szpitalu. Takze teraz tez mozesz miec.
Moze porozmawiaj z lekarzem, lub pielegniarka to ci powie dokaldnie jak wszystko w twoim szpitalu bedzie wygladac. Lub mozesz sie wybrac zobaczyc szpital, porodowke i tam porozmawiac z pielegniarkami. Nie spotkalam sie jeszcze z przypadkiem zeby nie dawali wszystkeigo w szpitalu. Majtki podpaski reczniki itp wszystko dostaniesz, pieluchy, chusteczki kremy itd Jedyne co potrzebujesz to ciuchy na wyjscie dls siebie i dla dziecka. U mnie nawet sa pasty, szampon mydla itp

Anja w każdym szpitalu jest inaczej. Zawsze sie trzeba upewnić, co zapewnia szpital a co mama musi przynieść sobie sama. U mnie wygląda to tak: że przynoszę do szpitala kosmetyki których używam, majtki jednorazowe, wkłady, pamperki dla maluszka i mokre chusteczki-to wszystko

reklama
mężuś zamówił mi ta chustę (jako prezent pod choinkę) ale mówi ze tam nie bylo rozmiarów:szok:
a ja mysle ze mi M wystarczy bo L może byc za dluga.. hmmm
miejmy nadzieje ze to będzie M i co najgorsze... dopiero dzisiaj trafilam na negatywne opinie co do tej chusty...:baffled: kurcze a mówiłam mężowi ze to za tanie zeby było takie naprawdę dobre..ale z niego taki oszczędniś
Musze sie jeszcze więcej dowiedzieć ..

Do góry