reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
szczerze wam powiem, że urodziłam Julię w czerwcu i ani baldachimu ani moskitiery nie miałam i mała nie była pogryziona. Moim zdaniem to zbędny gadżet, ale kto co woli.

do domu to jedynie moskitiera na okno. i nie tylko dla maleństwa ale tak po prostu dla nas wszystkich. baldachim dla mnie jest zbędny

tylko mi nie mów że na 3 piętro komary nie dolatują! Jakie to niesprawiedliwe :-D Oj ale się posypało złego o tych baldachimach a ja pewnie nauczę się na własnym błędzie bo mnie on jest potrzebny tylko do ozdoby ;-)

Wiolcia ja stwierdziłam, że to zbędny gadżet ale wcale się nie wypieram, że go nie kupię:-) Jak już kiedys pisalam dla Julii niec mi się nie udało kupić bo szpital mnie zaskoczył, więc teraz we wrześniu zacznę zakupowe szaleństwo i pewnie kupię wszystkie *******ki gadżety i najmniej potrzebne rzeczy bo będa śliczniutkie:tak::tak::tak::tak: na razie jeszcze póki nie zrobię porządku w mieszkaniu i nie zrobię sypialni nic jeszcze nie kupiłam nawet najmniejszego ciuszka.

WIolcia - dlaczego masz nie kupowac - skoro Ci się podoba, przecież to Ty masz by zadowolona.:tak:
Poza tym każdy podchodzi do tego inaczej - dla jednych coś jest zbędne, inne nie wyobrażają sobie życia bez tego. Skoro i tak będziesz kupowac łóżeczkową wyprawkę - bo nie masz wyjścia, to kup tą z baldachimem - różnica w cenie chyba żadna. Najwyżej go odmontujesz jak Ci nie będzie odpowiadał.
Większośc dziewczyn odradza również przewijak - a ja już wypróbowałam obie opcje przewijania (siostrzeńca)- na łóżku i na przewijaku stojącym na komodzie (lub łóżeczku) i na pewno go kupię bo znacznie mi wygodniej stac i przewijac dziecko niż się pochylac, albo jeszcze gorzej - siedzie obok na łóżku.:no: To nie dla mnie. Tym bardziej, że to żaden koszt.

Co do komarów - mieszkam tu już 6 lat i nigdy nie miałam komara w pokoju. Muchy - owszem, ale żyją krótko, bo zaraz mój kot się na nie rzuca i pożera:-D.

Joamar - ja podobnie - mam trzy nowe ciuszki no i wanienkę z biedronki (bardzo udany zakup:-))

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry