reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Też się zastanawiałam nad tymi kosmetykami typu dobranoc ale ja nie cierpię lawendy:baffled:!!! Mam oliwkę johnsona, miałam ich kilka i ta mi najbardziej pasuje. Teraz mamy wersję z aloesem.

Ja jakiś czas temu zakupiłam kojec Baby design PLAY.. taki oto: Nowy Kojec Baby Design PLAY 2011+Wys.0zł (1677679769) - Aukcje internetowe Allegro - kolor zielony, bo nam do ścian pasuje :)
Jestem straszliwie zadowolona. Kojec naprawdę duży. Jeżeli ktoś ma miejsce to polecam.
Ma wymiary 1mx1m (tak tam piszą, ale na moje oko to jakieś 1,5mx1,5m :p). Standardowe łóżeczko turystyczne bodajże 1,2mx0,6m.

Na początku czerwca kupiłam jeszcze krzesełko do karmienia Caretero. Takie jak na tej aukcji - brązowe: KRZESEŁKO DO KARMIENIA CARETERO RoYo+Wys.0+GRATISY (1662572732) - Aukcje internetowe Allegro
Również polecam. Prałam już siedzisko, bo mały bardzo się lubi wycierać o nie. Wygląda jak nówka ze sklepu.

Kojca się naszukałam, a kupno krzesełka to w sumie była decyzja w 5 sekund. Byłam z małym kupić coś na wesele i jak to kobieta wróciłam bez ciuszków, ale z krzesełkiem :D. Bałam się, że tak w sumie nawet nie zobaczyłam czy były inne lepsze, ale jak tak patrze w necie to wszystkie takie same tylko inna naklejka producenta :)

Kupiliśmy dziś parasolkę Mylo, wygląda identycznie jak Cybex i w zasadzie jest jego kopią. Solidny wózek, waży 7kg, więc do najlżejszych nie należy, ale nie jest źle. Duże kółka, dobra amortyzacja, rączki ma dwie, ale są regulowane w każdym kierunku, rozkłada się prawie płasko, generalnie jestem zadowolona, choc parasolki mi się raczej nie podobają.
Obejrzeliśmy tych parasolek multum i mogę się podzielic wrażeniami - może się komuś przyda;-)
Wózki na które warto zwrócic uwagę:
Maclaren Quest
zalety: leciutki, solidny, super jakośc, pasek na ramię
wady: cena (900zł), małe kółka, brak osłonki i folii, nie rozkłada się na płasko
Maclaren techno
zalety: solidny, super amortyzacja, super jakośc, pasek na ramię, dodatki
wady: cena (1300zł)
Inglesina
zalety: solidny, super jakość, rozkładany płasko, stos. lekki
wady: brak
Bebe Confort Viva
zalety: solidny, rozkładany płasko, cena
wady: słaba amortyzacja
Espiro Magic
zalety: super amortyzacja, płasko rozkładany, pojedyncza rączka
wady: średnia jakośc, cienki materiał

Rozczarowujące:
Quinny zapp (wady-cena!, niezbyt gruby materiał, brak regulacji siedzenia; zalety - wygląd;-)), X-Lander XS (dużo reklamacji - m.in. budka na plastikach, które często pękają, zalety - cena)

reklama
Widzę cristal, że zrezygnowałaś z peppa ;) Mojego koloru też ciągle nie ma, więc chyba po lipcowej wypłacie kupię fioletowy. Chyba nie jest za bardzo damski, co?

Do góry