reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Bodzia miałam go przy Wiktorku:tak: kolor zielony;) byłam zadowolona a zostawilismy go ....nad morzem:))) hehe, tam z nami pojechał, wykończylismy go i juznie braliśmy z powrotem:p zresztą Wiktor miał wtedy 3 lata

Hejcz ja mam teraz sama gondole bez spacerówki. Ja dużo jezdze, komunikacja miejską. Samochodu w ogóle nie mamy i ja patrzyłam, żeby głęboki wózio był leciuchny i tani. a w ogóle ZAWSZE mi się marzyła sam gondola. Takie zboczonko hi hi hi.
Sarka ja miałam z Lolkiem zielony i niebieski, teraz ta laska od tesciowej czerwona, głeboki czarno biały, fioletowy odpada,dla MENA ;-), a pomarańczowy jest oki i mi sie podba :-)

Mam pytanie :)
Zamawiam na Allegro smoczek, kubek Medeli do nauki picia i inne drobiazgi, no i nie mogę się zdecydować na niekapek.
Opcje są dwie:
1. Tommee Tippee: Tommee Tippee Mój pierwszy kubek 4m+ 0%BPA (1509920026) - Aukcje internetowe Allegro i Tommee Tippee Pierwszy kubek niekapek 6m+ 0%BPA (1509920038) - Aukcje internetowe Allegro
2. Avent: AVENT Butelka Treningowa 260 ml (1538377050) - Aukcje internetowe Allegro

Co byście wybrały? Zależy mi na tym, żeby już teraz dało się z tego pić. Na Avencie jest napisane, że ustnik niby już od 3 miesiąca jest ok. W międzyczasie będę Franka uczyć picia z tego kubeczka: MEDELA Kubeczek do karmienia niemowląt (1546744756) - Aukcje internetowe Allegro i mam nadzieję, że potem - przynajmniej w domu - przejdziemy na normalne kubki (za parę miesięcy). A na wyjścia będzie wtedy: CANPOL LOVI KUBEK 360 12M+ 250 ML (1546744289) - Aukcje internetowe Allegro.

Tylko nie wiem, jaki niekapek. Cena jest porównywalna (2 TT to 30 zł, a Avent ok. 28 zł).
Da się takim niekapkiem mleko podawać?

Ja bym Aventa wzięła. Bo do kompletu jest ten przepływowy smoczek. Może w przyszłości będziesz chciała na noc podać mleko zagęszczone kaszką a przez ten smoczek ładnie leci i się nie zapycha. Po za tym jak się ustnik wyrobi to można kupić nowe (same dzióbki) miękkie takie jak ten, a później twarde plastikowe dla starszych dzieci.

Ewa Antylopka, z tego co kojarze, już Adasiowi niekapek daje. A te dwa drugie kupki...Załapałam do nich miłoscią!!!! A nie masz butelki??? Bo do aventu można same uchwyty dokupic...

Bodzinka, mam butelkę, ale porównywałam ceny - za ustnik plus uchwyt wychodzi tyle samo albo i więcej co za tą butelkę ze smoczkiem, ustnikiem i uchwytem. Więc bardziej się opłaca wziąć butelkę.

A z tego smoczka można dawać kaszkę, tak? To fajnie nawet... Bo ja mam cały czas tylko smoczek 0+ i Franek ostatnio 15 minut się męczył, żeby marne 100 ml mleka z niego wyciągnąć ;) Tak się chłopak zmachał, że już nie chciał więcej - ale za godzinę był głodny ;)
A mleko normalne też się daje z takiego smoczka już czy jeszcze nie?

Końcem maja mam wesele kuzynki i moi Rodzice chcą, żebyśmy z Mężem poszli - oni pójdą na mszę, a potem zostaną z Frankiem. Nakarmię go po kościele, a potem Mama poda mu na noc jedzonko (końcem maja to już pewnie będzie kaszka albo kleik). Nie wiem, czy do tej pory Pucek opanuje picie z kubka, więc w razie czego smoczek się przyda.

reklama
Do góry