reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

wczoaj przyszły dwie paczuszki z allegro i bardzo jestem zadowolona. Kupiłam krzesełko do karmienia rainforest Fisher price (używane, ale stan idealny). Kupiłam już teraz bo mi za miesiąc kończy się macierzyński i kasa, więc robię zapasy...jak na wojnę dosłownie:/
i kupiłam też kocyk do wózka bo nagle zorientowałam się, że mam czerwony wózek, a kocyki różowe...kolorystycznie cienizna, więc wyparzyłam śliczny na allegro i stwierdzam że jest boski. 100% bawełna, i bardzo mięciutki o taki (ten w paseczki): Pleciony kocyk do wózka i nie tylko OKAZJA !!! (1512064045) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
ja też muszę kupić termometr i nie wiem jaki. najbardziej jestem przekonana do tego brauna co ma joamar. ale nad microlife też się zastanawiam...

jeżeli chodzi w ogóle o zakupy do małego to ja robię w tym sklepie www.bobomarket.pl
mają wszystko minimalnie droższe niż na allegro, ale ja robię zakupy w ich sklepie stacjonarnym więc odliczając przesyłkę wychodzi mi taniej - ot takie info dla poznanianek :-D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ja mam zwykły rtęciowy od kilku lat i jemu ufam. Dla Młodego kupiłam też taki orientacyjny termometr paskowy TERMOMETR paskowy NA CZOŁO (1521463773) - Aukcje internetowe Allegro, jak będzie alert >37 st. zmierzę mu rtęciowym.
Ten bezdotykowy używany był u nas w szpitalu - ciągle się zacinał, psuł, a ja po pomiarach miałam temp. 35.5 -36.0 st. (w co nie wierzę:no:). Nie wiem jakiej był firmy ale z wyglądu przypominał ten NC 100 BEZDOTYKOWY termometr Microlife NC100 (1501582417) - Aukcje internetowe Allegro

Olcia - kocyk piękny:-)

Ostatnia edycja:
Ja mam Aventa elektroniczny do pupy i w smoczku do buźki. Mam tez, taki do ucha ale jemu całkiem nie wierzę, mierzy jak sobbie chce. Najwiarygodniejszy moim zdaniem dla niemowlaka to taki własnie do pupy. Dla starszaka mam rtęciowy;)

Gosia - mam właśnie ten co pokazałaś - jest rewelacyjny, nie wymaga kalibrowania, na baterię zwykłe paluszki, pokazuję wiarygodną temperaturę co 0,1 stopnia i ma jeszcze fajną funkcję bo można tam sobie zmienić i pokazuję temperaturę powierzchni - wtedy ma zakres do 90 stopni i można zmierzyć temperaturę mleka albo wody w wannie albo czegokolwiek

Mam termometr do ucha Termometr wielofunkcyjny 10w1 na podczerwień japońskiej firmy AND UT-601 - www.medikal.pl i szczerze mówiąc kiepsko się sprawdza. Jak sobie mierzę, to jeszcze jako tako, ale dla Bąbla nie sprawdza się zupełnie. Każdy pomiar inny. Jego kanał w uchu jest za wąski dla tego termometru, więc nie można go dobrze ustawić, a jeśli jeszcze do tego ruszy głową, to ten pomiar można sobie darować. Dlatego zastanawiam się nad kupnem innego.

reklama
Ewa ja widziałam takie coś tylko bez tej części u góry do położenia w łóżku z dorosłymi - takie ograniczenie by nie przycisnąć dziecka, ale że to mogłoby służyć do przewijania dziecka, hmmmm, dla mnie trochę chyba za długo by było samo wkładanie w nie dziecka, ale z drugiej strony jak córcia by mi nie sięgała czasem łapkami do pieluszki to na pewno by nie wysmarowała się od czasu do czasu kupką więc akurat tu byłoby to ustrojstwo pomocne
a na e'bayu z tego co porównywałam ciuszki wychodzą drożej niż na all

Do góry