reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

hmm, tu dzieciaki jezdza w takich wlasnie spiworkach lub.... pod pleckami owcza skora, do przykrycia tez owcza skora ;D

a co sadzicie o tym? Nosidełko chusta N17 Zafiro Womar
lub o tym Womar - serce przy sercu. Produkty - Nosidełko RAINBOW N15

nosidelko - mialam i nie przydalo mi sie wogole

chusta - mialam i uzywalam. glownie w domu jak Ninka miala kolki (wtedy pieknie sie uspokajala) albo jak akurat potrzebowalam dwoch rak, a mala buczala. mialam troche inna (bez zwiazywania). przy drugim dzidziusiu mysle ze tez sie sprawdzi - np. jak bede musiala corcie do przedszkola zaprowadzic (a mam 3 min), to nie bedzie mi sie chcialo z wozkiem telepac.

reklama
Aaaaaaaaaaaaa linki mi nie wchodzą.
My mamy poucha/kieszonke.
Uszyje kółkowa a marzy mi sie wiązana...
Chusta oczywiście.

Ostatnia edycja:
Jeśli mogę podzielić się swoimi doświadczeniami, to odradzam Wam wełnę owczą dla maleństwa. Nie jest wcale prawdą, że wełna jest antyalergiczna, a wręcz przeciwnie. Jestem alergiczką i swego czasu zafundowałam sobie wełenkę do spania.
Moja alergolog załamała ręce.
Wełna jest bardzo uczulająca, a dla dziecka kontakt z nią jest tym bardziej niebezpieczny. Jeżeli dziecko będzie miało już, ale może łatwo nabyć alergii na wełnę, to przebywanie w obecności alrgenu może mieć poważne konsekwencje zdrowotne z astmą na czele.
I co najważniejsze, nieprawdą jest, że wełna jest bardzo ciepła. Ona utrzymuje jedynie temperaturę naszego ciała, nic ponadto.
Najbardziej bezpieczne i antyalergiczne są wyroby z wkładem silikonowym.
Zgadam się, bezpieczniej kupić polarkowe czy inne tworzywo.
Ja mam taki i jestem bardzo zadowolona. Pasuje do gondolki i spacerówki. Córci było cieplutko i nie potrzeba już żadnych kołderek.
WZORZYSTE ŚPIWORKI POLAROWE - 57KOLORÓW - 100CM (1080466799) - Aukcje internetowe Allegro

Mnie sie te śpiworki z owczej wełny podobają - jeśli nie "gryzą" ;-) (bo owcza wełna ma niestety takie cechy) to sama chętnie bym taki sprawiła dzidzi. Zycie mnie nauczyło, że to co ma niższą jakość, mimo że wydaje się tanie - tak naprawdę jest drozsze, bo szybciej sie zuzywa lub psuje i za chwile trzeba znowu to kupować. Porównując z polarowymi, te naturalne jak dla mnie - wygrywają.

Co do alergii - temat był juz poruszany wcześniej - jak ktoś sie boi, że dziecko będzie alergikiem niech mu tego nie zafunduje, bo to od nas - matek- zalezy.

Do noszenia to chyba tez bym chustę wybrała - choć te ceny wydają mi sie grubo przesadzone, poza tym jak widzę, że coś jest "ekologiczne" (humanoekologiczne :szok:- ki diabeł?) to mnie szlag trafia.
Współczesna definicja ekologii powinna brzmieć: marketingowy chwyt wszechczasów na podbicie ceny.
Ostatnio widziałam nawet oferte pt. "GRUZ EKOLOGICZNY":eek:

Mnie te chusty też się bardzo podobają ale nie kupię ze względu na cenę - ostro przesadzona:szok: A co do śpiworków to ja mam już ciepły kombinezon więc dokupię jeszcze dwa grube kocyki i powinno wystarczyć nawet na najgorsze mrozy. (przynajmniej tak mi doradzają).

A może, któraś z was wie jak sprawdzić czy fotelik maxi-cosi citi pasuje do modelu samochodu??

To ja się pochwalę bo mąż kupił Ogryzkowi dresik :-) O taki:
dresik.jpg
i DZIEŃ STAŁ SIĘ PIĘKNIEJSZY :-)

A może, któraś z was wie jak sprawdzić czy fotelik maxi-cosi citi pasuje do modelu samochodu??

Czy chodzi o system isofix? JA znalazłam listę samochodów, które mają tę opcję, ale nie wiem czy to oznacza, że te foteliki faktycznie będa pasowac. Szczerze mówiąc myślałam, że te modele sa nowsze, a na tej liscie sa roczniki 1999, 2000, 2001. Ale może to o to chodzi...:confused:
Zobacz załącznik ISOFIX.pdf

reklama
wiolcia mąż kupił??????????????????????:szok::szok::szok:

mój to nie może znieść faktu oglądania przeze mnie ciuszków w dziale dziecięcym "jeszcze czas", "nie szalej" itd
jakby coś sam kupił to pomyślałabym , że zachorował:sorry2:

Dresik super! I pochwal męża bo to wielka przemiana chyba:-D - pozazdrość...

Do góry