reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Czy chodzi o system isofix? JA znalazłam listę samochodów, które mają tę opcję, ale nie wiem czy to oznacza, że te foteliki faktycznie będa pasowac. Szczerze mówiąc myślałam, że te modele sa nowsze, a na tej liscie sa roczniki 1999, 2000, 2001. Ale może to o to chodzi...:confused:
Zobacz załącznik 259081

ISOFIX, jest system mocowania fotelików dziecięcych na siedzeniach w samochodach. System ISOFIX składa się z uchwytów, które znajdują się między siedzeniem, a oparciem fotela. Uchwyty te są przymocowane bezpośrednio do karoserii pojazdu, co daje większe bezpieczeństwo. System ten jest standardowy od 1999 roku.
200pxisofixanchorpoints.jpg

450pxisofixseat.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Kochana kupił ale ja znalazłam na allegro, wyłudziłam pieniądze żeby przelał na moje konto i zapłaciłam :)) "kupił" bo finansował zakup :) Spokojnie mój mąż należny do szerokiego grona mężczyzn, których zakupy interesują w chwili porodu kiedy wie, że ja już nie dam rady nic kupić ;)

No to nasz model samochodu nie podchodzi pod isofix...

Ostatnia edycja:
ja tez bez spiworka dam rade. nie chce mi sie wydawac kolejnej stowki ;-)

a chuste ja mialam taka wersje najtansza chyba - mozna zobaczyc na stronie www.chusta.pl, koszt 55 PLN. teraz jeszcze dostane od kolezanki taka bardziej wypasiona, ale jeszcze jej nie widzialam

Gufi dzieki za linka. Za chustę do 70 zł jestem w stanie sie skusić :) Zwłaszcza jeśli je polecacie! :)

Ha-NN-aH dla większości mężczyzn dopiero wtedy istnieje dziecko, ale ja do mojego ciągle o nim mówię. Nawet mnie zaskoczył bo zastanawia się czy by fotelika po wypłacie nie kupił :) Ale nie chwale dnia przed zachodem słońca - dostanie wypłatę to zobaczymy. Póki co mile mnie zaskakuje już samą rozmową. u was jest troszke inaczej bo juz macie dziecko więc wiele rzeczy wam odpada.

Dla dziewczyn, których interesuje zakup maxi-Cosi Citi wrzucam linka z najważniejszymi informacjami o foteliku + montowanie fotelika w samochodzie:
Poltrade "Waletko" - Maxi-Cosi - foteliki - Citi
teraz ciekawe tylko czy mamy na tyle długie pasy...

Z tego co kojarzę to isofix nie jest standardem od 1999 (vide złączony plik w poprzednim moim poście). Spotkałam sie z informacją że na szeroką skalę jest on stosowany dopiero od 2006 r. A obowiązkowo ma być stosowany- tzn jakaś ulepszona wersja - od 2011r.

Wiolcia a jaki jest Wasz rocznik? Myśle, że ten fotelik musi pasowac - byc może bez isofix, ale pasy na pewno wystarczą - mam na myśli ich długość. Dodam, że moja znajoma maocowała fotelik w polonezie z 1989 roku.

Z tego co kojarzę to isofix nie jest standardem od 1999 (vide złączony plik w poprzednim moim poście). Spotkałam sie z informacją że na szeroką skalę jest on stosowany dopiero od 2006 r. A obowiązkowo ma być stosowany- tzn jakaś ulepszona wersja - od 2011r.

Wiolcia a jaki jest Wasz rocznik? Myśle, że ten fotelik musi pasowac - byc może bez isofix, ale pasy na pewno wystarczą - mam na myśli ich długość. Dodam, że moja znajoma maocowała fotelik w polonezie z 1989 roku.

No napewno nie jest standardem od 1999 roku. Mamy Fabię z 2003 roku i tam nie ma tego w wyposażeniu. Muszę sprawdzić w Berlingo (2009). Ale Fabię sprzedajemy, a kupujemy jakegoś Vana. Może się załapiemy na tą ulepszoną wersję ISOFIX.

Cristalrose my jeździmy Mercedesem z 1994 roku i tam nie ma raczej napewno takiego mocowania. Liczę na to, że chociaż pasy okażą się długie :)

znalazłam świetny konkurs gdzie można wygrać bony do sklepu z ubrankami dla dzieci ;D
Ubierz modnie Twoje dziecko – KONKURS! - *-spam-*

reklama
Mam pytanie dotyczące wanienki. Jaką kupić ta małą już dla noworodka czy taka duzą podajże od pierwszego roku życia ???

Do góry