reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

zakupiłam dziś chuste do noszenia i podgrzewacz... mam nadzieje,ze sie przydadza :)

podgrzewacz zdecydowałam sie na Sisi (firma krzak)
PODGRZEWACZ BEZ WODY AUTO/DOM SISI +EXTRA GRATISY (1269780260) - Aukcje internetowe Allegro
podobno sprawdza sie, a mysle, ze mi bardziej bedzie przydatny w podróży, poza tym ma funkcjie podgrzewania do 40 i 70 stopni i dlatego zdecydowałam sie na ten a nie na Snow Bear, który mi polecał ktoś ...

chustę też niefirmowa ;)
CHUSTA TKANA AZIMI DLA PIERWSZYCH WYSYŁKA GRATIS (1307910475) - Aukcje internetowe Allegro
pisałam ze sprzedająca i poleciła tę z bawełny, bo sie lepiej zawiązuje, jest mniej sztywna... poprosiłam by miała kształt trapezu...zobaczymy czy bedzie przydatna dla mnie

reklama
Kupiłam dziś w aptece Oilan - podobno to tańszy zastępnik Oilatum. Faktycznie tańszy, bo największe pudełko z kremem nawilżającym gratis (;)) kosztuje 30 zł. Ale tam jest napisane, że można go używać do kąpieli po 6 miesiącu, ewentualnie po pierwszym, jeśli lekarz zaleci ze względu na jakieś alergie. A mi brat mówił, że od początku córkę tylko tym kąpali. No to jak to jest?...

ewa już nie raz o tych preparatach na alergie było. Każdy robi jak uważa. Jednak te specyfiki są tylko dla alergików i z przepisu lekarza. Nigdy bym ich dobrowolnie nie użyła tym bardziej że głównie swój skład opierają na parafinie pozyskiwanej z ropy naftowej. Parafina nie wsiąka w skórę nie odżywia jej tylko pozostaje na naskórku stąd pozorna gładkość skóry po kąpieli. Niemowlaka nie można w tym kąpać bo oddycha on całą powierzchnią skóry która jeszcze po narodzinach się rozwija a w tym momence jet zaczopowana. Stąd pewnie używanie takich specyfików po 6 miesiacu dopiero.
Jak dziecko nie ma alergii to na początek wystarczy delikatne mydełko. Nie ma co dziecka moczyć w tych wynalazkach jesli nie ma takiej wyraźnej potrzeby.

misia - pytam sie jako eksperta od kosmetykow. czy ta oliwka hipp to nadaje sie do uzywania tak jak oliatum - tzn. kilka kropelek do kapieli? bo ja nie lubie miec oliwki na rekach ...

gufi ja dodawałam ale trzeba naprawdę parę kropelek bo rosół wyjdzie. Ciupkę dodać i dobrze wymieszać. Musi być do tego coś do mycia np mydło bo w samej wodzie i oliwce będzie kiepsko umyć dobrze skórkę.

gufi ja dodawałam ale trzeba naprawdę parę kropelek bo rosół wyjdzie. Ciupkę dodać i dobrze wymieszać. Musi być do tego coś do mycia np mydło bo w samej wodzie i oliwce będzie kiepsko umyć dobrze skórkę.

misia - mycie to swoja droga, ale chodzilo mi wlasnie o nawilzanie w czasie kapieli. dzieki!

misia - mycie to swoja droga, ale chodzilo mi wlasnie o nawilzanie w czasie kapieli. dzieki!

aha rozumiem. Jak masz oliwkę hipp to możesz nalać sobie do ciepłej wody i zobaczyć jak to wygląda bo jednak to oliwka i jest tłusta ale po jakimś czasie ładnie się wchłania i nawilża nie zostawiając tłustej skóry.

no :-) i już wiem dlaczego ale czasem jest to nieuniknione niestety także przepraszam. Jak pisze posta i chcę zrobić to bardzo szybko to często nie wceluję w odpowiedni klawisz i coś mi się przestawia i posta mi całego kasuje i się nie wyświetla a potem jak mam pisać drugi raz to już czasu brak i się wkurzam :-) Więc zawsze dla bezpieczeństwa robię crt+c pisanego tekstu podczas pisania i wklejam szybko do worda. Jak w razie potrzeby przekopiuje tekst z worda do forum to takie kwiatki są jak widać ale przynajmniej tekst uratowany :-) Ale zamotałam:baffled:

Jak dla mnie litery, którymi piszesz nie przeszkadzaja. Są nawet bardziej czytelne, i gdybyś pisała 20 też byłoby ok.

reklama
No wiem, że już było o tych preparatach alergicznych, ale każdy pisze i mówi co innego i ja już się trochę gubię... Trochę żałuję, że to kupiłam, bo w zasadzie to byłam już nastawiona na mycie żelem Nivea + oliwka Nivea ewentualnie dla natłuszczenia skóry, jeśli by się wysuszała. Ale jakoś tak mi się w oczy rzuciło w aptece i wzięłam... Słaby ze mnie człowiek...
Nic to - najwyżej komuś sprezentuję. 30 zł to jeszcze nie majątek.

Do góry