reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

No to ja sie pochwalę pierwszym poważniejszym zakupem :-D :tak: :tak: :-) :-)

Postanowiłam , że jak będę mieć okazję to kupię jak coś fajnego się trafi do bobo , szczególnie że sama muszę wszystko kupić niczego nie odziedzicze i nic po młodym mi nie zostało bo wszystko rozdałam myśląc że już nie będę mieć już dzieci . I teraz muszę wszystko na nowo kupić więc postanowiłam że w większości rzeczy kupię używane , ale łóżeczko napewno będzie nowe . Takie jest moje zdanie co do rzeczy dla maluszka . Muszę wszystko kupić sama więc chcąc kupić to co planuję to na niektórych musze pooszczędzać i odkupić używane . Napewno kupię nowe łóżeczko , całe jego wyposażenie i monitor oddechu .

Ale sie rozpisałam , no hehe , więc to mój najnowszy nabytek :

Załączniki

• m
    m
    35 KB · Wyświetleń: 64
reklama
kotkanadachu wow juz wozio :) super !!!!! ja bym juz lozeczko chciala kupic ale sie boje :/

za to na dzien dzidzia moja dzidzia :) dostala misia zdechlaka bo takie sa super :) i buciki owieczkowe :) pozniej wkleje fote :)

Mamolka no my wlasnie chcemy kupic taki koszyk na takiej podstawce ale z delikatnym bujaczkiem :) Ale tak czy siak mysle, ze dluzej niz do 5-6 miesiaca mozna to uzywac bo przeciez to jest dosc plytkie jak sie dzieciak zacznie podnosic to trzeba to odstawic i obnizyc dno w lozeczku :)

Jesli zas chodzi o lezaczek to niespecjalnie mi sie podoba...

My mieliśmy ten: http://images01.olx.pl/ui/2/04/51/27200351_1.jpg ale tez nie byłam specjalnie zadowolona, teraz raczej myślimy o czymś takim:Fisher Price lezaczek / hustawka 3w1 - jak nowa (1063470519) - Aukcje internetowe Allegro

Kupiłam wczoraj 3pack body zapinanych kopertowo ale oczywiscie corcia mi marudzila (bo wstala wczoraj o 6) i myslalam, ze 0-3 miesiace beda ok ale okazalo sie ze niezabardzo bo sa na mniej wiecej 6,5 kg wagi... co ja za durna jestem jakbym nie pamietala, ze tu wszystko zaniżają...

i muszę kupic na early baby co zrozumialam, ze jest wczesniak ale ciekawa jaka waga bedzie na te early...

kotkanadachu super, mysle, ze bedziesz zadowolona :) Mialam w takich samych kolorach wozek dla mojej Julci :)

Ja tez wole wszystko wybrac sama w koncu to ja najwiecej bede chodzila na spacery :D

Dziewczyny mam taka propozycję zwłaszcza do obecnych mam - może utworzymy jakąś listę - wyprawka dla niemowlaka?? Ja nie wiem ile czego potrzebuje ani bez czego mogę się obyć... Myślę, że kobietą, które pierwszy raz zostaną matkami taka lista bardzo by pomogła. Czytam na necie o różnych wyprawkach ale nie jestem przekonana czy wszystko mi się przyda a Wy już sprawdziłyście co naprawdę jest potrzebne:)

Dziewczyny mam taka propozycję zwłaszcza do obecnych mam - może utworzymy jakąś listę - wyprawka dla niemowlaka?? Ja nie wiem ile czego potrzebuje ani bez czego mogę się obyć... Myślę, że kobietą, które pierwszy raz zostaną matkami taka lista bardzo by pomogła. Czytam na necie o różnych wyprawkach ale nie jestem przekonana czy wszystko mi się przyda a Wy już sprawdziłyście co naprawdę jest potrzebne:)

już pisałyśmy zbiorczo taka listę.
na moje to ona nic konkretnego Ci nie powie, bo i tak każda mama nabierze swoich przyzwyczajeń i połowa rzeczy od drugiej mamy wyda jej się zbędna.

Posiadam taką listę, bo moja siostra dostała książeczką z listą "co wziąć do szpitala" i "wyprawka dla dziecka". Jeśli chcecie mogę je przepisać. Oczywiście sama podchodzę do tej listy z rezerwą i zdaję sobie sprawę, że niektórych z tych rzeczy używać nie będę, więc ich nie kupię. Z drugiej strony, jeśli stwierdzę, że czegoś potrzebuje, a nie będę tego mieć, to przecież zawsze można coś dokupić, jak juz dzieciaczek będzie w domu.

No to ja sie pochwalę pierwszym poważniejszym zakupem :-D :tak: :tak: :-) :-)
fajny wózeczek:-) ja z zakupem chyba poczekam do września:tak::tak:
Mamolka no my wlasnie chcemy kupic taki koszyk na takiej podstawce ale z delikatnym bujaczkiem :) Ale tak czy siak mysle, ze dluzej niz do 5-6 miesiaca mozna to uzywac bo przeciez to jest dosc plytkie jak sie dzieciak zacznie podnosic to trzeba to odstawic i obnizyc dno w lozeczku :)

Jesli zas chodzi o lezaczek to niespecjalnie mi sie podoba...

My mieliśmy ten: http://images01.olx.pl/ui/2/04/51/27200351_1.jpg ale tez nie byłam specjalnie zadowolona, teraz raczej myślimy o czymś takim:Fisher Price lezaczek / hustawka 3w1 - jak nowa (1063470519) - Aukcje internetowe Allegro
świetna ta druga pokazana przez Ciebie huśtawka:tak::tak:
jeżeli szukasz czegoś mini do kąpania dzidzi, to zorientuj się w wiaderkach kąpielowych - gabarytowo mniejsze od wanienek.
TUMMY TUB - WIADERKO DO KĄPIELI NIEMOWLĄT sklep internetowy zabawki Wrocław
o kurce nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje oczywiście specjalnego do kapania niemowląt:dry:
rzeczywiście fajny:-):-)

to ja pokażę co wczoraj kupiłam,
choć całą wyprawkę to chyba za 2, 3 m-ce będę kompletować, choć wcześniej dla przyjemności też coś dokupię, bo to wszystko takie piękne jest....

dzieciu.jpg
urocze ubranka:tak::tak:

w takiem razie oooo :-) to po antosiu jeszcz ejak kupowalam :)
ładne ubraneczka:-):-)

Narobie wam "smaka" sam dawno nie zagladalem do tych zdjec. Warto robic zdjecia - niby czlowiek pamieta jak to bylo ale jak zobaczylem fotki to nie moglem sie opamietac, wrocily wszystkie piekne wspomnienia. Ale bylem niesamowicie dumy z niej

Najedz na zdjecie - pojawi sie opis :)

Zobacz załącznik 250001

Zobacz załącznik 250002

Zobacz załącznik 250003

Zobacz załącznik 250004

Zobacz załącznik 250005

Zobacz załącznik 250006

Zobacz załącznik 250007
och ale ładną córeczkę macie:-):-) cud malinka po prostu:-):-):-)

reklama
Do góry