reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

ewwe spoko, przy zakupach internetowych trzeba się w cierpliwość uzbroić,

podziwiam Was, że kupujecie już wózki, ja z tym zakupem czekam przynajmniej do października, poza tym wolę kupić w sklepie stacjonarnym, bo ja to musze go dokładnie obejrzeć, "zważyć" w rękach i będę nim jeździć po sklepie, żeby zobaczyć jak się prowadzi,

choć podoba mi się taki, http://allegro.pl/komeko-2-nowosc-nowy-model-super-cena-na-start-i1198265909.html

tylko nie patrzcie na cenę, bo nie o nią chodzi, tylko wygląda solidnie, a ja cały czas się zastanawiam czy kupić 2 w 1: gondola + spacerówka czy kupować głęboki i spacerówkę osobno, 3 w 1 nie chcę bo fotelik i tak kupujemy firmowy,

A C. wymyślił wczoraj żeby fotelik kupić z recaro, choć najtańsze nie są, a ja się już na maxi cosi nastawiłam, ale te z recaro to są z firmy, która robi fotele kubełkowe dle ferrari i fotelik spełnia najwyższe standardy bezpieczeństwa,

a maxi cosi na II miejscu, więc ja już nie wiem, w ciąży lubię mieć stabilność i jak sobie coś wymyślę to już się na to nastawiam, eh, nie wiem teraz już który, estetycznie to maxi cosi dużo ładniejszy :)

Zapomniałam napisać, że kupiłam sobie "Pierwszy rok zycia dziecka". Jestem w trakcie lektury początkowych rozdziałów, bo książka jest tak napisana, że ponad 100 stron trzeba przeczytać, zanim w ogóle dojdzie się do rozdziału o noworodku ;) Więc czytam o karmieniu, ale za chwilę będzie fragment o zakupach dla maluszka i czekam na niego z niecierpliwością :)

też ją właśnie mam i tych samych autorów mam 1 część czyli w oczekiwaniu na dziecko, ta książka mnie uspokaja i powoduje, że jak się coś źle czuję to nie wpadam w panikę żeby od razu do lekarza gnać tylko biorę książkę i czytam co tam o tym i o tym napisali, bardzo fajny podręcznik

strasznie się nam z C. to podoba, łóżeczko z funkcją pokoiku, http://bellamy.pl/index.php/pl/offer/15/73

łóżeczko będziemy mieć normalne, ale, że to coś na stronie kosztuje ponad 1500 zł, to pójdziemy do stolarza zobaczyć czy zrobi i za ile taką półeczkę do łóżeczka, dużo lepsze rozwiązanie jak komoda, a i wszystko pod ręką, bo ja już pokój mierzę i myślę co jak gdzie ustawić,

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ewwe spoko, przy zakupach internetowych trzeba się w cierpliwość uzbroić,

podziwiam Was, że kupujecie już wózki, ja z tym zakupem czekam przynajmniej do października, poza tym wolę kupić w sklepie stacjonarnym, bo ja to musze go dokładnie obejrzeć, "zważyć" w rękach i będę nim jeździć po sklepie, żeby zobaczyć jak się prowadzi,

choć podoba mi się taki, KOMEKO 2 NOWOŚĆ NOWY MODEL Super Cena na START (1198265909) - Aukcje internetowe Allegro

tylko nie patrzcie na cenę, bo nie o nią chodzi, tylko wygląda solidnie, a ja cały czas się zastanawiam czy kupić 2 w 1: gondola + spacerówka czy kupować głęboki i spacerówkę osobno, 3 w 1 nie chcę bo fotelik i tak kupujemy firmowy,

A C. wymyślił wczoraj żeby fotelik kupić z recaro, choć najtańsze nie są, a ja się już na maxi cosi nastawiłam, ale te z recaro to są z firmy, która robi fotele kubełkowe dle ferrari i fotelik spełnia najwyższe standardy bezpieczeństwa,

a maxi cosi na II miejscu, więc ja już nie wiem, w ciąży lubię mieć stabilność i jak sobie coś wymyślę to już się na to nastawiam, eh, nie wiem teraz już który, estetycznie to maxi cosi dużo ładniejszy :)

też ją właśnie mam i tych samych autorów mam 1 część czyli w oczekiwaniu na dziecko, ta książka mnie uspokaja i powoduje, że jak się coś źle czuję to nie wpadam w panikę żeby od razu do lekarza gnać tylko biorę książkę i czytam co tam o tym i o tym napisali, bardzo fajny podręcznik

strasznie się nam z C. to podoba, łóżeczko z funkcją pokoiku, Bellamy Meble Dziecięce. Dla dzieci i młodzieżowe

łóżeczko będziemy mieć normalne, ale, że to coś na stronie kosztuje ponad 1500 zł, to pójdziemy do stolarza zobaczyć czy zrobi i za ile taką półeczkę do łóżeczka, dużo lepsze rozwiązanie jak komoda, a i wszystko pod ręką, bo ja już pokój mierzę i myślę co jak gdzie ustawić,
Tunia to zależy czym się kierujesz w wyborze wozka i łóżeczka. Te wózki co pokazałaś są baaardzo ciężkie, wiem bo moja siostra miała dla synka taki tylko że z Tako. Na 3 czy 4 pięktro na pewno się z nim nie zawleczesz:/ Łóżeczka takie też są ogromne, zajmują sporo miejsca.
Ja łózeczko kupuję 120/60 tak żeby do 2 latek starczyło spokojnie, potem niunia już śmignie do pokoju brata:) a że sypialnie mamy małą to nie mogę jej zagracić.

Ostatnia edycja:
ja nie chcę tego łóżeczka kupować, bo będziemy mieć od teściowej, tylko wciąż nie mogę się doprosić o podanie jego wymiarów, bo stoi w piwnicy i mamy je dostać przed porodem bo ona przesądna :/ i mam nadzieję, że ma wymiary 120x60, mierzyłam w pokoiku i takie się zmieści bez problemu, chodzi mi raczej o tą dostawianą półkę, bo mam dużo szufladek i półeczek i moim skromnym zdaniem jest lepsza niż komoda, bo już jedną w sypialni mamy a potrzebna druga, więc chcę się dowiedzieć czy stolarz zrobi mi na zamówienie coś takiego bo jest funkcjonalne, zresztą tam są wymiary, że całość ma długość 201 cm, a łóżeczko ma 140, więc ta półka ma jakieś 60 cm i szerokości 70 więc tyle praktycznie co komoda, a jest funkcjonalnie zabudowana....

ja tak te wózki oglądam, ale właśnie dlatego chce w normalnym sklepie kupić żeby sobie zobaczyć, no dla mnie wózek to taka rzecz, że muszę dotknąć i dokładnie obejrzeć zanim kupię,

Tunia ja też z tych co lubią pomacać, swój co prawda kupiłam na all ale najpierw obmacałam go w sklepie hehe;0

Tunia - stolarz Wam na pewno duzo taniej zrobi :)

ja tez mam lozeczko 120x60 i na pewno bede z niego korzystac przez jakies 1,5-2 latka. potem i tak bedziemy wspolny pokoj robic dla dziewczyn.

ewe ja jestem spokojna o Twój wózek. Myślę, że baba po prostu nie ruszyła dupska na pocztę i tyle.

tunia ja też mam kilka wózków upatrzonych, ale nie kupię zanim nie pomacam w sklepie.

A ja już pomacałam i okazało się, że w sklepie kilka złotych taniej wychodzi. Planuję ten zakup po wypłacie. Lepiej żeby czekał w domu, niż gdyby miał komuś wpaść głupi pomysł do głowy, że nam wózek kupi. Jak chce niech się dołoży, ale kupię sama, żeby spełniał moje wymagania.

agbar ja tak samo myślę, bo już słyszałam, że wózek i fotelik mamy dostać, ale nie wiadomo czy się na gadaniu nie skończy, bo w rodzinie C. temat kasy czy dokładania się to dziwna kwestia, bo najpierw mówią tak, a potem siak, poza tym do wózka się dołożyć niby chcą, ale jesli chodzi o ślub to teściowie nawet nie spytali ile to wszystko kosztuje i se przyjadą na gotowe,

no ale też gdyby mi ktoś wyskoczył rzeczywiście z propozycją kupna to też wolę żeby lepiej dołożył np połowę, ale żebym miała coś do powiedzenia, bo jak już pisałam o teściowej na wątku głównym, to jest tak, że ja mogę mieć niewiele do powiedzenia bo ona niby najmądrzejsza....

Widzę że zakupy idą pełną parą :)
Ewwe śliczne ubranka. Podkradłabym ci je najchętniej ;)
Ja wczoraj kupiłam 4 bluzeczki, 3 pajace, spodenki ocieplane, frotowe body i ręcznik z kapturkiem wszystko za 23zł :D Używane ale jak nowe :)
Jak zrobię fotki to się pochwalę :)

Moja Zuza ma 2 lata i już trzecie łóżko :p Dopiero w tym trzecim takim normalnym, dużym śpi sama. Najpierw było drewniane. Potem zaczęła się uderzać o szczebelki mimo ochraniacza i budziła się co chwila z płaczem. Kupiliśmy turystyczne. Było już lepiej ale niestety w nocy i tak się budziła i mnie szukała wołając mama mama. Więc spałyśmy razem. Dopiero w tym normalnym łóżku śpi sama :) uffff.....

Dla synka będę miała na początek drewniane łóżeczko i koszyk w którym będzie spał obok mnie na łóżku abym miała go na oku w nocy.

Wózek jak zakupiłam to jeździłam nim po domu prawie codziennie hihih ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Tunia Ty tam zaczynaj juz kupowac powoli rozne rzeczy bo potem zwariujesz jak podliczysz koszta, u nas jedynymi kaprysami byly Sterntaler Przytulanka z Bijącym Sercem. Różne wzory - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl
oraz FISHER PRICE HUSTAWKA DELUX 3W1 LEZACZEK POZYTYWKA (1089997026) - Aukcje internetowe Allegro plus chusta za 70 zl, reszta to podstawy dla maluszka i dla mnie bez szalenstw ubraniowych , bez sterylizatorow, laktatora, itd zaopatrzylam sie w troszke lekow i kosmetykow, nawet nie chce podsumowywac :/ :D z wozkiem to musza doradzic Ci doswiadczone mamusie :) jaki najlepiej, mozna tez kupic 2 w 1
a fotelik kochana to kup sobie taki jak Ci sie podoba i sprawdz wczesniej go w rankingach na fotelik info i na tej niemieckiej stronie ADAC, tam masz poszczegolne testy z kolejnych lat, min z 2010r sprawdzilam z ciekawosci ten fotelik o ktorym pisalas i jest niezly ale np maxi cosi w isofix jest lepszy. Ja mialam ciezki orzech do zgryzienia bo nie mam isofix :/ ale z fotelika jestem zadowolona, najbardziej mnie szokowalo podejscie w sklepach jak szukalismy, wielokrotnie spotykalismy sie z taka odpowiedzia - takich drogich nie mamy, one nie schodza bo ludzie nie kupuja za taka cene, mozemy zamowic :O dodam ze fotelik z baza kosztowal 650zl czyli nie tak zle

Do góry