reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Kiedyś nosiłam nosidełko ale plecy mnie okropnie bolały. Zastanawiam się czy w chuście by nie bolało, bo mam spore skrzywienie kręgosłupa i to chyba jest przeciwskazaniem do noszenia dziecka w czymś takim :-(

Musisz spróbować, ale ja zakładałam i nosidełko, i chustę i przy tym pierwszym czułam się po prostu jak w plecaku. A chusta opiera się na plecach w kilku miejscach, zazwyczaj skrzyżowana, więc ciężar się naprawdę nieźle rozkłada - podejrzewam, że nawet wygodniej niż przy noszeniu po prostu na rękach.

reklama
ja tez na 100% bede miala chuste - tylko najpierw musze sprawdzic, czy ktoras kolezanka nie ma na zbyciu. i przede wszyskim bede jej uzywala jak dzidzia bedzie malutka na krotkie trasy jak wozka nie bedzie sie oplacalo wyciagac.

no wlasnie, ja sie dlugo zastanawialam, kupic czy nie kupic, chusta czy nosidelko? Stwierdzilam ze chusta jest o wiele bardziej naturalna zarowno dla mamy jak i dla maluszka, dla nas jest to swego rodzaju nowosc bo calkiem niedawno nastala moda na chustowanie :) ale wiadomo ze w wielu krajach to podstawa przy dziecku i to mnie przekonalo.
Vengo chusta podobno znakomicie odciaza kregoslup, dzieciaczek naturalnie sie do Ciebie przykleje musisz miec tylko chuste wiazana bo ja jestes w stanie idealnie dociagnac i wyregulowac. A wydaje mi sie ze tak czy siak bedziesz musiala ograniczac troche noszenie maluszka bo mozesz miec jakies bole kregoslupa czesciej niz mamy ze zdrowym :(

no i mnie jeszcze do chusty przekonala ostatecznie ta uzytkowniczka z allegro :) uwazam ze ceny ma znakomite zobaczymy jaka jakosc ale wedlug licznych opini wszystko jest super, no i do wyboru ma chusty lniane i bawelniane

CHUSTA TKANA azimi *PASECZKI* 5m 9 kolor+ PORADNIK (1186730387) - Aukcje internetowe Allegro

CHUSTA TKANA azimi LEN PASECZKI 5m + PORADNIK (1186455365) - Aukcje internetowe Allegro

chusty podobno są rewelacyjne pod każdym względem, tylko trzeba się je nauczyć wiązać, ja też o niej myślę, ale mam taką głupią obawę, że jak coś źle zawiąże to mi dziecko z tego wypadnie, ale widziałam gdzieś takie chusty z takim dużym plastykowym kółkiem przez które się ją przeciągało i to powodowało, że łatwiej było sobie z wiązaniem poradzić

salomii - ale ta chusta to jest chyba dla starczych dzieci, ktore juz trzymaja glowke, prawda? bo nigdzie na zdjeciach nie widzialam noworodka w pozycji lezacej???

ta chuste spokojnie tez mozesz wiazac w pozycji kolyski, i sluzy juz najmniejszym dzieciaczkom, wogole rozmawialam tu z polska pediatra(na szczescie jest taka uff) i mowila ze w pozycji kolyski to tylko dzieciaczki ktore maja wszystko ok ze stawami biodrowymi w przeciwnym razie juz od poczatku kangurkowanie czy cos takiego, myslalam ze to z takimi malymi dziwne troszke ale naogladalam sie na necie fotek i dzidziole sa tak zamotane ze wszystko jest sztywniutkie i bezpieczne, zreszta podejrzewam ze babka wie co mowi bo jest niezlym specjalista i sama ma 5 lub 6 dzieci :))

wiadomo, elastyczna jest troszke delikatniejsza i bardziej miekka, ale ta starcza na dluzej bo tamta juz przy wiekszych dzieciach sprezynuje i nie jest taka mocna..

no wlasnie, ja sie dlugo zastanawialam, kupic czy nie kupic, chusta czy nosidelko? Stwierdzilam ze chusta jest o wiele bardziej naturalna zarowno dla mamy jak i dla maluszka, dla nas jest to swego rodzaju nowosc bo calkiem niedawno nastala moda na chustowanie :) ale wiadomo ze w wielu krajach to podstawa przy dziecku i to mnie przekonalo.
Vengo chusta podobno znakomicie odciaza kregoslup, dzieciaczek naturalnie sie do Ciebie przykleje musisz miec tylko chuste wiazana bo ja jestes w stanie idealnie dociagnac i wyregulowac. A wydaje mi sie ze tak czy siak bedziesz musiala ograniczac troche noszenie maluszka bo mozesz miec jakies bole kregoslupa czesciej niz mamy ze zdrowym :(

no i mnie jeszcze do chusty przekonala ostatecznie ta uzytkowniczka z allegro :) uwazam ze ceny ma znakomite zobaczymy jaka jakosc ale wedlug licznych opini wszystko jest super, no i do wyboru ma chusty lniane i bawelniane

Salomii, bardzo bym chciała z czegoś takiego skorzystać ale podpytam jeszcze lekarza co o tym myśli. No i to chyba faktycznie na później, jak kręgosłup dziecka będzie stabilniejszy.

A Wy w ogóle dużo nosiłyście swoje maluchy na rękach np czy starałyście się nie przyzwyczajać? To chyba troszkę trzeba wypośrodkować- tak samo z noszeniem w chuście, żeby dziecko miało szanse też na gimnastykę, dźwiganie główki, raczkowanie, itd..

reklama
a ja siępochwalę swoim zakupem czapeczka i chusteczka na idącą zimę chyba nie będzie zbyt zimna :) http://a.imageshack.us/img295/1447/chustki.jpg
aha i któraś z was pytała o jeansy z allegro takie za 59zł, powiem że na prawdę się opłaciło, bo cena dwa razy mniejsza niż w sklepie, a i wygodne są niesamowicie, jeansy to jakby uciągliwe biodrówki plus bawełniany pas na brzuch http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/11/99/25/44/1199254415
a do tego jeszcze takie dresy sobie sprawiłam (ujdą jako spodnie pod bluzy i tuniki do pracy) http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/11/91/69/20/1191692083

Do góry