reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

co do smoczkow to ja kupie tomme t. napewno. te uspokajajace i antykolkowe. butelki juz mam i bardzo mis i epodobaja :)

Przy Patrycji używałam produktów Tommee T. i nie polecam. Smoczki są drogie i potem trudno przestawić dziecko na inne, a te których my używaliśmy wycofano z produkcji bo zrobiły się nie modne i w chwili kiedy były najbardziej potrzebne to mogłam je kupić za 87 zł sprowadzone z Francji. Butelki fajnie wyglądają, ale trudno kupić do ich termosik inny niż z tej samej firmy, a do tego te z tommee t. są badziewne i wcale nie trzymają ciepła. Do tego jak dziecko przyzwyczaiło się do smoczka przy butelkach tommee t. to do tej pory używamy tych butelek, bo nie umie się przestawić na żadne inne, ani na żadne kubeczki nie kapki, ani na picie z bidonu ani przez rurkę.
Tym razem nie właduję się w tę firmę i wybiorę AVENT, zwłaszcza że kuzynka sprawdziła i jej syn szybko przestawił się na picie z niekapka.

Ostatnia edycja:
reklama
Przy Patrycji używałam produktów Tommee T. i nie polecam. Smoczki są drogie i potem trudno przestawić dziecko na inne, a te których my używaliśmy wycofano z produkcji bo zrobiły się nie modne i w chwili kiedy były najbardziej potrzebne to mogłam je kupić za 87 zł sprowadzone z Francji. Butelki fajnie wyglądają, ale trudno kupić do ich termosik inny niż z tej samej firmy, a do tego te z tommee t. są badziewne i wcale nie trzymają ciepła. Do tego jak dziecko przyzwyczaiło się do smoczka przy butelkach tommee t. to do tej pory używamy tych butelek, bo nie umie się przestawić na żadne inne, ani na żadne kubeczki nie kapki, ani na picie z bidonu ani przez rurkę.
Tym razem nie właduję się w tę firmę i wybiorę AVENT, zwłaszcza że kuzynka sprawdziła i jej syn szybko przestawił się na picie z niekapka.

a moj wlasnie nie wypije z innej bytelki jak z aventa ;-)

pochwalę się kilkoma ładnymi rzeczami, które właśnie przyszły pocztą :-D
i mam ochotę kupować już następne, to wszystko r. 62, jakoś mi się duże wydają, ale śpiochy mają 46 cm, więc może jakoś dużo za duże nie będą...

SDC10478.jpgSDC10479.jpgSDC10480.jpgSDC10481.jpgSDC10482.jpgSDC10483.jpgSDC10484.jpg

kolory mają dużo żywsze, ale zdjęcia ich nie oddały, mam już cały karton ubranek :) ale jeszcze daleko do skompletowania wszystkiego

a propo smoczków i butelek, bo się nie znam, co myślicie o firmie lovi?

czytałam w ogóle, że smoczek powinno się dawać po ukończeniu 4 tyg, a przed ukończeniem roku zaczynać dziecko odzwyczajać, do tego żeby smoczek dawać po jedzeniu lub przy zasypianiu, czy potem należy dziecku ten smoczek wyjąć czy spanie z nim jest bezpieczne?

Proszę o komentarz doświadczonych mam, bo ja pojęcia zielonego nie mam,
aha i ile należy kupić butelek, czy np 3 na początek wystarczą i jakiej powinny być wielkości/pojemności?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja tez miałam Avent i chyba przy nim pozostanę.
Smoczki różne bo mój był smoczkowy i to długo więc troche przerobiliśmy tych żujaków hehehe

hałabała - co dziecko to inaczej :-) ale uważam że AVENT dobry i tańszy, a na tommee t. to się już przejechałam, więc tym razem AVENT :tak: no a poza tym jest bardziej dostępny niż tommee t, który u mnie w mieście to jest zaledwie w jednym sklepie i zawsze parę sztuk tylko, zawsze musiałam kupować wszystko przez internet z tej firym

Tunia - śliczne ciuszki :tak: fajne, neutralne kolorki mają :-D a jeśli będą trochę za duże to zawsze można podwinąć rękawki, a śpiochy jak większe to wygodniejsze, a poza tym dziecko rośnie szybko :happy: ja po Patrycji mam tylko 6 szt ciuchów w rozmiarze 56, a reszta jest już 62-68, a poza tym co firma to te rozmiary inne są i 62 nie wasze wszystkie takie same są :-p

Tunia ciuszki przesliczne:-p niesamowite jak to cieszy:-)
ja musze tez swoje pokazać;-)

Co do smoków to teoria sobie, zycie sobie;-) czasem podaje się smoczek daje się już w szpitalu, podczas snu jest jak najbardziej bezpieczny, ostatnie badania wręcz dowiodły że w jakims stopniu smoczek zapobiega śmierci łóżeczkowej....nie taki diabeł straszny ja go malują, ja osobiście przeeeeuwielbiam dzieci ze smoczkiem:-p mój zół 2,5 roku a nie ma zadnej wady zgryzu i zeby ma jak perełki:tak:oczywiscie może powodowac wady ale to wszystko tez kwestia nie samego smocznka. Ja nie jestem przeciwniczka i jak tylko bedzie trzeba na pewno go dziecku dam:tak:

Moja smoczki też żuła przez dokładnie 22 miesiące, zabrałam jej jak szła do żłobka i po tygodniu było po temacie. A pierwszego smoczka dostała zaraz po przyjeździe ze szpitala, bo miała taki odruch sssania, że mi cycki nie wyrabiały ;p

Też nie jestem przeciwniczką bo to nic strasznego. Jeśli dziecko nie chce samo smoka to ok.

nie chcę mieć wszystkiego dla Zuzi różowego więc szukam właśnie zielonych, żółtych, ecru, pomarańczowych, bo to zawsze fajniej jak nie tylko różowe, choć tego koloru pewnie nie da się uniknąć, bo większość dla dziewczynek różowe, ale różowe też niektóre ładne...

Tunia, strasznie fajne ubranka :) Okropnie mi się podobają dziecięce ciuszki w kolorze białym i żółtym :) Ale chyba białych nie będę kupować, bo mam wrażenie, że są trochę niepraktyczne... A żółty pewnie mi się tak podoba, bo sama lubię ten kolor, a nie mogę się w niego ubierać, bo za blada jestem ;)

W ogóle jak tak czytam, co już macie, to się załamuję. My mamy póki co tylko łóżeczko z pościelą i materacem i trochę ubranek, ale raczej większych, więc na początek i tak się nie przydadzą... Mieliśmy rozłożyć wydatki w czasie, a wyjdzie na to, że wszystko kupimy na raz. Choć ja bym i tak najchętniej zaczęła już kupować książeczki i klocki ;) Ale na to jeszcze przyjdzie czas :) Uwielbiam drewniane zabawki i coś czuję, że nasze Małe będzie miało ich kilka pudeł :)

reklama
ewa86 spokojnie, ja mam ubranka, podgrzewacz do butelek, jeden smoczek, dwa kocyki i tyle, łóżeczko mamy dostać od teściów, ale teściowa przesądna, powiedziała,że da przed porodem, więc dopiero pewnie w listopadzie stanie w pokoiku, zresztą pokoik będziemy urządzać w październiku i listopadzie, bo do końca września mamy nasz ślub, więc dopiero w październiku się zabierzemy za resztę wielkich zakupów i przygotowań, zresztą prawda jest taka, że żeby kupić wszystko to jak się uprzeć wystarczy jedna kilkugodzinna wyprawa na zakupy i można od ręki kupić... choć ubranka i część rzeczy zamierzam kupować w internecie bo są nieraz 100% tańsze niż w sklepie i dobrej jakości, a i tak zawsze wybieram opcje nowe z metką...

nowe ubranka też należy wyprać prze ubraniem w nie dzidziusia? Ja wiem, że głupie pytania zadaję, ale nie wiem :)

co sądzicie o firmie Canpol Lovi? podobają mi się ich smoczki i butelki, widziałam dobre opinie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry