reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

ewa to ja mogę poodkurzac jak mi wyprasujesz wszystko co będzie hehe
Anka z myciem naczyń i sprzątaniem łazienki też średnio. chyba, że zamiast mnie wyślę męża - u nas on jest od tych zajęć :) ja to mogę gotować i piec ciasta :D
salomii oczywiście dziecko musi mieć kontakt z jakimiś bakteriami bo inaczej będzie strasznie podatne na choroby. ale to z czasem. no i nie da się tego uniknąć ale chociaż ciuszki można wyprać. z prasowaniem to chyba już moim zdaniem niekoniecznie skoro wypiorę w 90 stopniach :D

ja tez nie lubię mycia naczyć....
w ogóle to nic nie lubie robić, wolę sobie odpoczywać, niż jakiekolwiek prace domowe robić, ale na wiele moje chęci się zdają.......

co do prasowania, ja się przyzwyczaiłam do prasowania ciuszków Wiki i teraz jszcze jej dużo prasuję, ale tylko dlatego, że ślicznie wygląda jak ma takie wyprasowane buzeczki na sobie:) Bo to moja księżniczka i musi wyglądać:)

reklama
Myślę że Wiolcia dobrze zrobiła, że wszystko wyprała i uprasowała. Ja tak zrobiłam przy Zuzi. Miałam przy tym wiele frajdy :). Popakowałam czyste ubranka w foliowe torby i leżały sobie w szafie. W 9 miesiącu miałam taki brzuchol, że cieszyłam się że już nie muszę nic robić i wszystko mam gotowe. Leżałam sobie i odpoczywałam :)
Prasowałam tylko przez pierwszy miesiąc później już tylko prasowałam ubranka na wyjście a piżamki i ubranka po domu darowałam sobie i robię tak do dzisiaj.

a ja to muszę miec wszystko wyprasowane:zawstydzona/y:
Dzidziowe rzeczy będe prała i prasowała w grudniu, z Wiktorem tez 2 tyg przed porodem sie za to zabrałam:tak:

Dzień dobry,
dziewczyny jakie polecacie smoczki dla maluchów?

Ja to na smoczkach się zupełnie nie znam bo przy Juli postanowiłam być ambitną mamusią i pokazać sobie i wszystkim, że da się bez smoczka :D I dało się, ale teraz smoczki zakupiłam, po co mam się męczyć a dziecko na mnie wisieć co godzinę... No i poza tym Jula ma wadę zgryzu, gdybym używała smoczka to mogłaby się pogłębić jeszcze...
Ja kupiłam takie: http://www.smykolandia.pl/allegro/gratisy/SMOCZEK AVENT.jpg
bo generalnie to ja wszystko aventu kupuję.

Ja przy Lolku kupilam aventa ale okazało się, ze on bez smoczkowy...Jeden jeszcze znaalazłam w ogole nie używany...A teraz kupiłam jeden canpola.
I upolowałam takie coś bo nasz lezaczek sasiadka zepsuła wrrrrr.AUTOMATYCZNA HUŚTAWKA LEŻACZEK HAUCK (1198349561) - Aukcje internetowe Allegro Jutro męża po nia wyśle.
Ja bede prała i prasowała tak na tip top po terapi więc w okolicach pazdziernika. I tez prasowałam przez miesiąc potem już nie dalam rady he he..I tylko na wyjście, z naszymi tez tak robie. I jakieś ciuszki może jeszcze dostaniemy.

moja Ninka tez byla bezsmoczkowa. jak miala kolki, to chcielismy ja nauczyc, zeby sie szybciej uspokajala. efekty byl taki ze plula tym smoczkiem dalej niz widziala ... teraz pewnie kupie ze dwa na wszelki wypadek, ale jeszcze nie mam pojecia jakie ... po zakupy akcesoriow wybieram sie do hurtowni ale dopiero gdzies w listopadzie :)

reklama
gufi, bodzinka - moja Wikunia tez bez smoczkowa:) w ogóle nie miała potrzeby smoczka, teraz nie bede kupować, bo jak bedzie potrzebny to wtedy kupię. Za to Wiki w każdym sklepie widzi coś dla braciszka i wszystko chce kupwać....

Do góry