reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspólne odchudzanie;-)

madzik widzę u Ciebie wzrost podobny do mojego tyle ze u mnie waga utknęła przy 70kg, zaciela się czy co?;-)

reklama
A u mnie jak sie zatrzymalo na 66 to nie drgnie nic a nic. Nie dosc ze gruba jestem to ten brzuch mnie naprawde zalamuje. Ja juz nie moge na ten porozcinany rozstepami zwis patrzec:zawstydzona/y:. A kiedys przed ciaza biegalam 3-4 razy w tygodniu po 10km, a teraz nawet na fitness nie moge sie zapisac bo m wraca po 22-drugiej:wściekła/y:W domu zaczelam cos robic brzuszki i takie cwiczenia napinajace brzuch moze cos pomoze

Na poczatku stwierdziłam ze żadna dieta sie mnie nie ima...ale musze się do Was przyłaczyc:tak:. W ciągu 1,5 miesiąca zeszło mi tylko 2,5 kg.:-(
W sklepie spotkałam moja koleżankę która ostatni raz widziałam w grudniu- opadła mi szczeka:szok:. Z rozmiaru 40 ma 36!!!!!!!!!! A ma wzrost ok 160:) Wszystko to zasługa diety Dukana- muszę się w nią zagłębić:)sasasasa może chociaż sprobuje:)

Ostatnio nie odzywałam się, czekałam na efekty. Od 10 maja w pasie spadło mi 8cm ale w biodrach tylko 1cm. Z dietą nie kombinowałam, od 3 dni robię brzuszki (30 dziennie) i staram się 0d miesiąca być 1 w tygodniu na basenie na 1h. A dziś kupiłam wagę i się załamałam w ciąży doszłam do 70kg a tu teraz aż 62,5kg. Byłam przekonana, że już minęłam 60 ale nie. Koniec z podjadaniem i bułeczkami na śniadanie

Milutek23 mam pytanie na temat tej diety Diukana, bo nie wiem ile mają trwać te fazy? Mam zamiar zacząć ją od poniedziałku, zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Kto zaczyna ze mną?;-)

Ancia- to ja się przyłączam.......a masz książkę czy z neta będziesz ja prowadzić? Bo ja tak mysle kiedy by zacząć- muszę zrobić zakupy żeby mieć motywacje. No i skocze jutro do Empiku zeby spytać o jego książkę- ponoć koło 20 zł kosztuje a więcej w niej jest niz w necie!

Aha pierwsza faza "ataku" ma trwać 5 dni:)

Ostatnia edycja:
ancia/milu uważajcie z tą dietą, przeczytajcie książkę lub artykuły na necie zanim zaczniecie. Faza uderzeniowa nie u wszystkich ma trwać tyle samo, max 5 dni.
Książkę można ściągnać z tej strony
Dr Pierre Dukan - squo-86 - Chomikuj.pl

ja ostatnio przyszalałam z ćwiczeniami i mi się dostało:sorry: na siłownię nie mogę chodzić bo w trakcie ćwiczen wydziela się kwas mlekowy, który przenika do mleka a ja szybko zakwasów dostaję. Instruktorka chciała mnie wygonić z pilatesu bo jej zdaniem od 6 miesiąca po cc można ćwiczyć a ja ćwiczę od 1 miesiąca:-D nie dałam się wygonić i chodzę dalej, jest cudownie:-), to najlepsze ćwiczenia dla nas, relaksacja, napinanie mięśnia poprzecznego - to on odpowiada za postawę i fałdki;-)
Brzuszki wystarczą z unszeniem barkw ale koniecznie przy wciągniętym brzuchu - tzw. pępek do kręgsłupa

i wiecie co?? jak widzę bardzo szczupłe osoby, na których ubranie wisi to wolę już nasze, kobiece kształty, które można wyrzeźbić bo w przeciwną stronę to dużo trudniej

i tym optymistycznym akcentem kończę i dodaję wszystkim siły do walki:happy:

reklama
Madzik- moja znajoma ma tą dietę od ok. 1,5 roku i schudła 31kg. Każda dieta ma swoje plusy i minusy a każdy organizm reaguje na diety inaczej. Ale wiem jak wygląda moje żywienie teraz i faza ataku będzie dla mnie mega zdrowym odżywianiem. Ostatnio zaczynam dzień od kawy z tostami, potem koniecznie cos słodkiego bo oszaleje, nie jadam obiadu bo nie mam na niego czasu...no i cały czas mysle o słodyczach. Raptem koło 17 zjem coś w stylu trochę zupy czy znowu tosty. I tak wyglądają moje dni powszednie.....

Aha faza uderzeniowa ma trwać max.10 dni. 5 to jest standardowo natomiast mi kalkulator Dukana wyliczył 2 dni.

Dodam ze nigdy nie stosowałam żadnej diety.......może najwyższy czas spróbować!!!!!

Do góry