Dziewczyny Madzik dobrze pisze ,z ta dieta Dukana trzeba bardzo uwazac,wbrew pozorom jest ona bardzo nie zdrowa bo mało urozmaicona wiec moze powodowac rozne braki w organizmie ,zwłaszcza po ciazy kiedy organizm jest ''wyniszczony''.
reklama
Milutku a wiesz może ile mają trwać kolejne fazy? bo nie mogę tego znaleźć...
I muszę się pochwalić, kolega mojego Emka powiedział mi dziś, że wyglądam jak przed ciążą, a ja się zaczęłam śmiać i mówię, że od poniedziałku zaczynam dietę, a ten a co z kości na ości się chcesz odchudzać. Ojjjj jak po tych słowach miałam ochotę skusić się na czekoladkę
I muszę się pochwalić, kolega mojego Emka powiedział mi dziś, że wyglądam jak przed ciążą, a ja się zaczęłam śmiać i mówię, że od poniedziałku zaczynam dietę, a ten a co z kości na ości się chcesz odchudzać. Ojjjj jak po tych słowach miałam ochotę skusić się na czekoladkę
madzikm
Mamy lutowe'07
ancia - nie ma uniwersalnej zasady na trwanie poszczególnych faz, trzeba dostosować do tego ile kg chce się schudnąć...poczytaj jeszcze o tym, wiesz co robić by nie mieć problemów z zaparciami? to ważne
może ten kolega miał rację
ciekawa jestem jak będzie z siłą na tej diecie, ja się przymierzałam kiedyś, ale doszłam do wniosku, że zdrowiej jest ograniczyć słodycze i ćwiczyć a 20 kg to my tu do zrzucenia nie mamy
może ten kolega miał rację
ciekawa jestem jak będzie z siłą na tej diecie, ja się przymierzałam kiedyś, ale doszłam do wniosku, że zdrowiej jest ograniczyć słodycze i ćwiczyć a 20 kg to my tu do zrzucenia nie mamy
futrzakowa
yea! to ja!
twórca Diety Dukana został pozwany do sądu przez jakichś dietetyków ... złowroga jest ta dieta szczególnie gdy w nieskończoność się wydłuża pierwsze fazy ... no i g***o prawda że wystarczy potem wszystko jeść a jeden dzień w tygdniu zrobić białkowy i nie będzie efektu jojo. Jako że kiedyś siedziałam w fitnesie i dietach mogłabym opowiadać o tym godzinami a w Dukanie widzę bardzo wiele wad niestety. Nawet kupiłam jego dwie książki by dokładniej się temu przyjrzeć gdy stała się ta dieta taka popularna. Mojego eMka byłam w stanie odchudzić 10kg tylko dietą która nazywa się zdrowe odżywianie i poprzez wprowadzenie kilku zasad które doprowadzają metabolizm do sprawnego i normalnego działania.
Ale każdy robi ze swoim organizmem to na co ma ochotę:-) Ja na przykład lubię gazowane i duuże ilości serów pełnotłustych, nie przepadam za warzywami...dlatego wyglądam jak wyglądam i zazwyczaj zdrowo gotuję dla innych:/
Ale każdy robi ze swoim organizmem to na co ma ochotę:-) Ja na przykład lubię gazowane i duuże ilości serów pełnotłustych, nie przepadam za warzywami...dlatego wyglądam jak wyglądam i zazwyczaj zdrowo gotuję dla innych:/
Ostatnia edycja:
patik80
Fanka BB :)
ja stosowałam diete dukana przed zajściem w ciąże, stosowałam ja jakies 1,5 miesiąca, schudłam 8 kilo, pomimo tego że przestałam i była to dopiero 2 faza, przytyłam spowrotem 2 kilo i na tym sie zatrzymałam, a przestrzegają że może być duży efekt jojo jak się przerwie. Skończyłam ją stosować bo była dla mnie strasznie monotonna...nie wiem czy teraz w momencie jak karmie piersią mogłabym ja stosować, w zasadzie Zosia nie reaguje na to co jem, ale z drugiej strony 5 dni fazy uderzeniowej to chyba za dużo...lepiej poczekam aż skończę karmić piersią, a teraz zostaną mi ćwiczenia;-)
powodzenia dla rozpoczynających dietę!:-)
powodzenia dla rozpoczynających dietę!:-)
O kurcze czuje się zlinczowana. Dziewczyny ja powaznie pisałam wyżej ze teraz jem strasznie źle i straszny syf...a to co mozna jesc w tej fazie ataku jest dla mnie normalnym jedzeniem wrecz zdrowym!!!!!!!! Dlatego sprobuje bo jedzenie 2 czekolad dziennie, paczki ciastek i picia 2 kaw+ standardowo 4 tosty dziennie to totalny syf z ktorym wygodnie sie mi od kilku dni stresu szkolnego dobrze żyło!!!!! 3 x w tyg.jakies piwko, troche coli, soków mineralnej moze 3 razy w tyg.obiad normalny bo na nic czasu nie ma!!!!!
Wiec ta I faza to bedzie szok jako normalne jedzenie dla mojego organizmu. Do tej pory zero warzyw od ok.2 miesiecy a z owoców to zjadłam w przeciągu 3 miesiecy w jeden dzien 2kg truskawek!!
Wiec ta I faza to bedzie szok jako normalne jedzenie dla mojego organizmu. Do tej pory zero warzyw od ok.2 miesiecy a z owoców to zjadłam w przeciągu 3 miesiecy w jeden dzien 2kg truskawek!!
patik80
Fanka BB :)
Milutek przecież nikt tu nikogo nie linczuje:-) na pewno w porównaniu z tym co teraz jesz to będzie zdrowiej, jedynie co to na mój gust nie wolno przesadzać ze słodzikiem, bo takowy dukan dopuszcza do spożywania w tej diecie...poza tym tak jak ktoś tu pisał nie chodzi o to żeby schudnąć 20-30 kilo, tylko pozbyć się kilku zbędnych kilosków. Ja byłam zadowolona pod kątem dosyć szybkiego pozbycia się paru kilo, nie chodziłam głodna, no i nie wróciło mi za dużo po zaprzestaniu diety.Ale strasznie brakowało mi pieczywa, no i zbrzydło mi się gotowane mięsko...
przypomniało mi sie że kiedyś czytałam, że nie powinny stosować dukana osoby mające problemy z nerkami...
przypomniało mi sie że kiedyś czytałam, że nie powinny stosować dukana osoby mające problemy z nerkami...
Milus to nie chodzi o to zeby kogos linczowac ale zebyscie miały swiadomosc ze to wcale taka ''rozowa'' dieta nie jest ale mimo wszystko zycze Wam powodzenia bo wiem ze jest wiele osob ktore sa bardzo zadowolone z tej diety.
spring
Szczęścia dwa :)
O dietach to chyba mogłabym książkę napisać:-) Przetestowałam na sobie chyba wszystkie, łącznie z "Dukanem". Ale chyba najlepszy efekt był gdy stosowałam dietę z Instytutu Setpoint i dietę WeightWatchers. Przy tej pierwszej schudłam 18 kg, a stosując drugą 5 kg, ale potem zaszłam w ciążę i ją przerwałam. Dieta Dukana mnie wykańczała, przede wszystkim brak owoców i warzyw. Więc po czasie odpuściłam.
reklama
Podziel się: