reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wsparcie partnera

reklama
Wiesz jest kilka opcji, może przerosło go chwilowo ojcostwo i nie radzi sobie ze sobą, mozr najzwyczajniej w świecie Cię nie kocha, może jednak przed ciążą nie dostrzegałas, ze dalej Wam do ideału i podświadomie chcieliście uratować relacje dzieckiem. A może to ciąża i jesteś po prostu progesteronową marudą, a progesteron lubi podbijać czarnowidztwo

"Przed ciążą był inny" - taką książkę reportaż napiszę w oparciu o historie z forum.
Bo sie na szybko na dziecko zdecydowali. Nie mieszkają razem. Ja chyba jestem za stara, bo dla mnie dziecko to tylko jak ma się stabilną sytuację życiową. 🤷🏻‍♀️ Własne pieniądze, stabilną pracę i oczywiście wspólnie mieszkanie.
Chociaż w życiu różnie bywa i nawet wieloletni partner może odejść, ale w takiej sytuacji nie zdecydowałabym się na dziecko.
Mam wrażenie, że dziewczyny są lekkomyślne bo chcą mieć bobaska, bo bobasek fajna sprawa. 🤦🏻‍♀️

Confused Thinking GIF
Oho następna się nauczyła gify wstawiać 😁
Girl Lol GIF by Salon Line

Z jednej strony tak, ale z drugiej, taka wiecznie nieobecna matka będzie wiecznie zarabiała najniższą krajową, bez możliwości awansu, a z dodatkowymi pieniędzmi typu nagrody może się pożegnać
W budżetówce wcale niekoniecznie.
Mojej koleżanki nie było w pracy 8 lat. Przy trójce dzieci chodzi w kratkę wiadomo. Nie ominęła jej żadna podwyżka systemowa, ciągle naliczało jej się stażowe, teraz też zgarnia wszystkie nagrody. Ja oczywiście też biorę zwolnienia tylko na razie mam 1 dziecko. Po prostu z puli nagród obcinają nam jakieś grosze za zwolnienie. Żaden rodzic u nas nie był szykanowany ani pomijany.
W ciężkich czasach praca w budżetówce to złoto. Polecam.

Mam wrażenie, że dziewczyny są lekkomyślne bo chcą mieć bobaska, bo bobasek fajna sprawa. 🤦🏻‍♀️
Bobasiu jest fajny jak śpi, ładnie je, uśmiecha się, wygłupia, osiąga kroki milowe i daje się całować.
Gorzej jak nie śpi dłużej niż pół godziny, nie chce jeść, płacze, ma opóźnienia w rozwoju i ogólnie jest problemowy. Wystarczy jedno z powyższych i już życie matki jest cięższe. Oczywiście kochamy swoje dzieci niezależnie od tego jakie są, kochamy, bo są, ale bobaski sprawiają duuuużo trudności, zwłaszcza pierworódce.

A weź teraz dodaj takie akcje jak kiepski facet, problem z kasą czy pracą. Ja podziękuję.

reklama
Bobasiu jest fajny jak śpi, ładnie je, uśmiecha się, wygłupia, osiąga kroki milowe i daje się całować.
Gorzej jak nie śpi dłużej niż pół godziny, nie chce jeść, płacze, ma opóźnienia w rozwoju i ogólnie jest problemowy. Wystarczy jedno z powyższych i już życie matki jest cięższe. Oczywiście kochamy swoje dzieci niezależnie od tego jakie są, kochamy, bo są, ale bobaski sprawiają duuuużo trudności, zwłaszcza pierworódce.

A weź teraz dodaj takie akcje jak kiepski facet, problem z kasą czy pracą. Ja podziękuję.
To weź dolicz kolki albo zaparcia bo to tak naprawdę często się zdarza w pierwszych tygodniach życia dziecka :p
A jak są problemy z kp to często potem wpadają problemy z doborem mm. Do tego teraz sporo dzieci dostaje diagnozę obniżonego albo wzmożonego napięcia mięśniowego przez co na dzień dobry trzeba zaczynać różne ćwiczenia 🤭

Do góry