reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Aneta zdrówka, wypij grzańca i bedzie spoko.

U nas pada śnieg i jest ciemno, szaro i buro............. brrrrrrrrrrrrrr
A u nas nadal słoneczko i zaraz z Tuśką wybywam na zakupy:-) ach jak fajnie móc się znó ruszyć z domu:-) a co do grzańca to tak właśnie myślałam że zrobie sobie na wieczór a mam jeszcze trochę domowego soku malinowego więc będzie w sam raz:-)

reklama
Monia no bedziemy lepic razem ale ja tak najwyzej 50 sztuk.Bede Cie wspierac duchowo :-)Monia ja tak sie zastanawiam co Ty bidulko bedziesz teraz o 17.55 robic jak Brzydula sie skonczy:-pMajeczka?
dziękuje za wsparcie duchowe bo raczej będzie potrzebne ponieważ mam cały duży gar farszu:szok::sorry:a Brzydula szkoda już się kończy bo bardzo lubiłam Ule i Wiole i te jej teksty i sebulek był fajny szkoda:-(Mam nadzieje że Majeczka też będzie ciekawa:sorry:
:tak::tak::tak::tak::tak: Monia widziałaś dzisiejszy odcinek?
nie ostatnio nie ściągam tylko ooglądam na bieżąco:tak:a dziś to już przedostatni odcinek:szok::-(

Gabids jak tam pierożki skończone? ja juz 50 zrobiłam i brakło mi ciasta a farszu zostało jeszcze na ok 100:szok::eek:będę dorabiac ciasto i kleic dalej:happy:

Gabids jak tam pierożki skończone? ja juz 50 zrobiłam i brakło mi ciasta a farszu zostało jeszcze na ok 100:szok::eek:będę dorabiac ciasto i kleic dalej:happy:
jak robisz ciast? bo jak robilam na uszka to myslalam,ze szalu dostane,a jak juz rozwalkowalam to schlo w oczach i musialam kazdy kwadracik mazgnac mokrym pedzelkiem
W srode S kuzyn przywiezie mi bombki dla esciow wypisane. Choc jeden prezent z glowy

mąka ,trochę oleju i ciepła przegotowana woda i szczypta soli:tak:ale dziś jakies nie zafajnie mi wyszło bo po ugotowaniu i wystygnięciu ciasto jakieś twarde się zrobiło:eek:a w piątek jak robilam z ziemniakami to wyszło mi super:sorry:

Monia jestem w trakcie gotowania ale juz prawie koncze.Wyszlo mi 38 pirogow.
Justyna. ja robie jak Monia tylko oleju nie daje a wode to prawie wrzaca dolewam.Ciasto jak jest za rzadkie to daje wiecej maki a jak za geste to wody.i po wyrobieniu zostawiam pod przykryciem na 30 minut.

ja ciasto na pierogi robie zawsze tak samo i zawsze wychodzi super:
*6 szklanki maki
*2 szklanki wrzatku
*sol
Make z sola zalac dwoma szklankami wrzatku. Lekko wymieszac widelcem, przykryc i odstawic na 10-15 minut. Dzieki temu ciasto bedzie miekkie i jedwabiste nawet po ugotowaniu

,P przyjedzie dzis na nocke:-):-)

padnieta jestem. caly dzien na nogach i ciagle jest cos do roboty:sorry:

zapomnaialm: nawigacja dotarla :)
jeszcze tylko czkeam na zabawki

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry