A u nas nadal słoneczko i zaraz z Tuśką wybywam na zakupy:-) ach jak fajnie móc się znó ruszyć z domu:-) a co do grzańca to tak właśnie myślałam że zrobie sobie na wieczór a mam jeszcze trochę domowego soku malinowego więc będzie w sam raz:-)Aneta zdrówka, wypij grzańca i bedzie spoko.
U nas pada śnieg i jest ciemno, szaro i buro............. brrrrrrrrrrrrrr
reklama
monia_l
Wrześniowe mamy'07
dziękuje za wsparcie duchowe bo raczej będzie potrzebne ponieważ mam cały duży gar farszua Brzydula szkoda już się kończy bo bardzo lubiłam Ule i Wiole i te jej teksty i sebulek był fajny szkoda:-(Mam nadzieje że Majeczka też będzie ciekawaMonia no bedziemy lepic razem ale ja tak najwyzej 50 sztuk.Bede Cie wspierac duchowo :-)Monia ja tak sie zastanawiam co Ty bidulko bedziesz teraz o 17.55 robic jak Brzydula sie skonczyMajeczka?
nie ostatnio nie ściągam tylko ooglądam na bieżącoa dziś to już przedostatni odcinek:-(Monia widziałaś dzisiejszy odcinek?
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
O matko,ale mnie kima bierze...
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
jak robisz ciast? bo jak robilam na uszka to myslalam,ze szalu dostane,a jak juz rozwalkowalam to schlo w oczach i musialam kazdy kwadracik mazgnac mokrym pedzelkiemGabids jak tam pierożki skończone? ja juz 50 zrobiłam i brakło mi ciasta a farszu zostało jeszcze na ok 100będę dorabiac ciasto i kleic dalej
W srode S kuzyn przywiezie mi bombki dla esciow wypisane. Choc jeden prezent z glowy
gabids
styczeń 2002, Wrześniowe mamy'07
Monia jestem w trakcie gotowania ale juz prawie koncze.Wyszlo mi 38 pirogow.
Justyna. ja robie jak Monia tylko oleju nie daje a wode to prawie wrzaca dolewam.Ciasto jak jest za rzadkie to daje wiecej maki a jak za geste to wody.i po wyrobieniu zostawiam pod przykryciem na 30 minut.
Justyna. ja robie jak Monia tylko oleju nie daje a wode to prawie wrzaca dolewam.Ciasto jak jest za rzadkie to daje wiecej maki a jak za geste to wody.i po wyrobieniu zostawiam pod przykryciem na 30 minut.
ja ciasto na pierogi robie zawsze tak samo i zawsze wychodzi super:
*6 szklanki maki
*2 szklanki wrzatku
*sol
Make z sola zalac dwoma szklankami wrzatku. Lekko wymieszac widelcem, przykryc i odstawic na 10-15 minut. Dzieki temu ciasto bedzie miekkie i jedwabiste nawet po ugotowaniu
*6 szklanki maki
*2 szklanki wrzatku
*sol
Make z sola zalac dwoma szklankami wrzatku. Lekko wymieszac widelcem, przykryc i odstawic na 10-15 minut. Dzieki temu ciasto bedzie miekkie i jedwabiste nawet po ugotowaniu
reklama
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
S tez jest, zjadl obiad na kolacje i pojechal do Mogilna kase wyplacic, pojade jutro reszte prezentow kupic,a mlodego u mamy zostawie. Mateusz kimnal dzisiaj,a ja popakowalam to co mam juz kupione. A i jemiole mi S zerwal z tira:-),P przyjedzie dzis na nocke:-):-)
Podziel się: