reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
ale wy macie te platne???
no tak już to sprawdzilam jest jeszcze w ok 16-18 miesiącu:tak:

Ostatnia edycja:
A to nie jest PO 13tym miesiącu?

Tygrysku fajnie :-) Takie śpiące słodziaki :-)
Moi chłopcy śpią razem w pokoju ale nie wyobrażam sobie żeby Łukasz zasnął nie w swoim łóżeczku...

Witam jako pierwsza.
Mały jak wczoraj póxniej poszedł spać to dziś obudził się o 6:30, J oczy otworzył i
, mówi: za jasno. Ostatni moment żeby nie spóźnić się do pracy.
Nie marudził w nocy i obudził się o 4:30 na oszukane mleczko.
Dziś idziemy na 9 na szczepienie. Mam pytanko.
CZy ono jest teraz płatne, i czy dzieci po nich są marudne i osłabione??????
witam :) te szczepienie w trzynastym miesiacu jest bezplatne bo tej szczepionki nkie mozna kupic. to przeciwko odrze, śwince i różyczce, nasza mala troche sie wsciekla jak ja uklula, juz jest madrzejsza niz pół roku temu... ale obylo sie bez wysypki i goraczki na szczescie

Kurcze nie wiem już co mam zrobić. Doradźcie proszę. Moja Wiki zaczęła chodzić jak miała 8 miesięcy, po prostu wstała koło tapczana i zrobiła dwa kroczki. Teraz to już biega po domu a nie chodzi, a ja mam zmartwienie bo krzywi całą nóżkę razem z kostką do środka. Boję się, żeby nie było jakichś problemów, płaskostopia albo nie daj Boże krzywej nóżki. Czytałam że do trzeciego roku życia niby jest coś takiego jak płaskostopie fizjologiczne i samo przejdzie. Nie wiem co mam zrobić, iść do doktora, do ortopedy. Pomóżcie. Może macie już podobne doświadczenia.

Alusia może spytaj się lekarza:sorry2: a chodzisz do Szymury?
tak, niestety. on mi powie jak go znam, że nie mam lecieć z wszystkim do lekarza i że w Polsce jest zbyt duża dostępność lekarzy. Poważnie... Opieprzył mnie tak kiedy mała w nocy dostała prawie 40 stopni goraczki i pojechaliśmy z mężem na pogotowie. Mała dostała antybiotyk i okazało się że ma zapalenie oskrzeli. Jak poszłam do niego na kontrolę, to myślałam że sie chyba wścieknę... ale co tam :-)

Dzien dobry.

Hruda wstawaj i opowiadaj:-)

Wrocilam wlasnie od weterynarza.Moj kotek bedzie pozbawiony dzisiaj swoich klejnotow rodzinnych.Ale biedny plakal jak go zostawialam.

Piszecie o tych szzepieniach i mi sie przypomnialo ze mala powinna miec w 12 i 13 mesiacu,a jeszcze zadnego listu nie dostalam.Zaraz zadzwonie i zapytam.

alusia najlepiej zapisz sie do ortopedy.

No Szymura niestety nie nalezy do lekarzy dających się lubić, wogóle nie ma podejścia ani do dzieci ani do doroslych ale wydaje mi się że leczy dobrze:tak:

reklama
och a ja juz myslalam ze hanifka wyzdrowiala, wczoraj wieczorem tak z niczego dostala goraczki 38,8 zaraz syropek jej podalam, nad ranem sie obudzilam dotykam malej a ta cala goraca rozpalona zmierzylam temperature 39,5 syropek podalam pospalysmy do 9 i jak narazie goraczki nie ma wziela sie tak o z niczego nie wiem co to byc moze bo kaszelek juz 2-3 dni temu jej przeszedl jedyne co to katarek jeszcze ma i nie wiem czy to dlatego ze na spacerku bylysmy wczoraj czy moze dlatego ze wieczorem ja wykapalam nie wiem na kurs dzis nie poszlam posiedze z nia w domciu ten dzien i zobaczymy do jutra jak bedzie ogolnie jest pogodna bawi sie smieje myslam ze to na zeby ale zeby az taka wysoka ta goraczka przy zabkowaniu?

Do góry