reklama
witam te szczepienie w trzynastym miesiacu jest bezplatne bo tej szczepionki nkie mozna kupic. to przeciwko odrze, śwince i różyczce, nasza mala troche sie wsciekla jak ja uklula, juz jest madrzejsza niz pół roku temu... ale obylo sie bez wysypki i goraczki na szczescieWitam jako pierwsza.
Mały jak wczoraj póxniej poszedł spać to dziś obudził się o 6:30, J oczy otworzył i
, mówi: za jasno. Ostatni moment żeby nie spóźnić się do pracy.
Nie marudził w nocy i obudził się o 4:30 na oszukane mleczko.
Dziś idziemy na 9 na szczepienie. Mam pytanko.
CZy ono jest teraz płatne, i czy dzieci po nich są marudne i osłabione??????
Kurcze nie wiem już co mam zrobić. Doradźcie proszę. Moja Wiki zaczęła chodzić jak miała 8 miesięcy, po prostu wstała koło tapczana i zrobiła dwa kroczki. Teraz to już biega po domu a nie chodzi, a ja mam zmartwienie bo krzywi całą nóżkę razem z kostką do środka. Boję się, żeby nie było jakichś problemów, płaskostopia albo nie daj Boże krzywej nóżki. Czytałam że do trzeciego roku życia niby jest coś takiego jak płaskostopie fizjologiczne i samo przejdzie. Nie wiem co mam zrobić, iść do doktora, do ortopedy. Pomóżcie. Może macie już podobne doświadczenia.
tak, niestety. on mi powie jak go znam, że nie mam lecieć z wszystkim do lekarza i że w Polsce jest zbyt duża dostępność lekarzy. Poważnie... Opieprzył mnie tak kiedy mała w nocy dostała prawie 40 stopni goraczki i pojechaliśmy z mężem na pogotowie. Mała dostała antybiotyk i okazało się że ma zapalenie oskrzeli. Jak poszłam do niego na kontrolę, to myślałam że sie chyba wścieknę... ale co tam :-)Alusia może spytaj się lekarza a chodzisz do Szymury?
gabids
styczeń 2002, Wrześniowe mamy'07
Dzien dobry.
Hruda wstawaj i opowiadaj:-)
Wrocilam wlasnie od weterynarza.Moj kotek bedzie pozbawiony dzisiaj swoich klejnotow rodzinnych.Ale biedny plakal jak go zostawialam.
Piszecie o tych szzepieniach i mi sie przypomnialo ze mala powinna miec w 12 i 13 mesiacu,a jeszcze zadnego listu nie dostalam.Zaraz zadzwonie i zapytam.
alusia najlepiej zapisz sie do ortopedy.
Hruda wstawaj i opowiadaj:-)
Wrocilam wlasnie od weterynarza.Moj kotek bedzie pozbawiony dzisiaj swoich klejnotow rodzinnych.Ale biedny plakal jak go zostawialam.
Piszecie o tych szzepieniach i mi sie przypomnialo ze mala powinna miec w 12 i 13 mesiacu,a jeszcze zadnego listu nie dostalam.Zaraz zadzwonie i zapytam.
alusia najlepiej zapisz sie do ortopedy.
reklama
och a ja juz myslalam ze hanifka wyzdrowiala, wczoraj wieczorem tak z niczego dostala goraczki 38,8 zaraz syropek jej podalam, nad ranem sie obudzilam dotykam malej a ta cala goraca rozpalona zmierzylam temperature 39,5 syropek podalam pospalysmy do 9 i jak narazie goraczki nie ma wziela sie tak o z niczego nie wiem co to byc moze bo kaszelek juz 2-3 dni temu jej przeszedl jedyne co to katarek jeszcze ma i nie wiem czy to dlatego ze na spacerku bylysmy wczoraj czy moze dlatego ze wieczorem ja wykapalam nie wiem na kurs dzis nie poszlam posiedze z nia w domciu ten dzien i zobaczymy do jutra jak bedzie ogolnie jest pogodna bawi sie smieje myslam ze to na zeby ale zeby az taka wysoka ta goraczka przy zabkowaniu?
Podziel się: