reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Moja babcia umarła dziś o 3 nad ranem :(
Przykro mi bardzo
:tak:

Dziewczyny zaklikajcie mi na te zdjęcie:
Galeria - Pieluszki Happy w INTERIA.PL
I jak możecie oddać mo po głosie na kosmetyczkę:
NIVEA

Wiecie ja stara wyjadaczka konkursów się zrobiłam i jeszcze Agulkę w to wciągłam :laugh2:
Glosy oddane

Tak w ogole to witajcie bylam dzis u fryzjera tak spontanicznie przechodzilismy z mezem przez centrum i weszlam i w jedenj chwili stwierdzilam ze chce miec wlosy blond i sie przefarbowalam za 3 miesiace ide poprawic by przejsc calkiem na blond z drobnymi refleksami ciemniejszymi
http://imageshack.us

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wieczorową porą.

Kasiu, bardzo mi przykro. Wiem co czujesz. Na pewno masz wyrzuty sumienia, że nie odwiedzałaś za często babci. Przeszłam to samo z dziadkiem.:-(

Klavell, hmmm, chyba lepiej Ci było w ciemnych:sorry2:

Dziewczyny, macie pozdrowienia od NuŚki i Igorka. Wygrzewają już dupska:-D;-) na tureckim słońcu. Podróż Igorek zniósł dzielnie. NuŚka dumna ze swego synka.:tak::-)

Luandzia, jak się pojawiłaś myślałam, że wcześniej wróciliście. Fajnie, że znalazłaś choć chwilkę, by do nas zajrzeć.

Ostatnia edycja:
Bartek dostał zapalenie jamy ustnej :wściekła/y: Nie wiecie czym można wyleczyć :baffled:

Kuba jak miał zapalenie jamy ustnej to lekarka kazała mu pędzlować buzię bodajże Aptinem (to co na pleśniawki) ale jak pytałam mamy to mi mówiła, że można stosować popularny "fiolet" czyli gencjanę tyle, że dzieciątko całe będzie fioletowe:baffled: Acha, możesz spróbować psikać Tantum Verde, tam we wskazaniach też jest chyba leczenie zapalenia jamy ustnej - spray działa antyseptycznie i przeciwbólowo. No i gdzieś wyczytałam, że stosuje się też nystatynę ale w jakiej postaci - to już nie wiem. Z tego co czytam na innych stronach, to jednak najlepiej sprawdza się gencjana.

Klavell - fajnie wyglądasz:tak:

Kuba jak miał zapalenie jamy ustnej to lekarka kazała mu pędzlować buzię bodajże Aptinem (to co na pleśniawki) ale jak pytałam mamy to mi mówiła, że można stosować popularny "fiolet" czyli gencjanę tyle, że dzieciątko całe będzie fioletowe:baffled: Acha, możesz spróbować psikać Tantum Verde, tam we wskazaniach też jest chyba leczenie zapalenia jamy ustnej - spray działa antyseptycznie i przeciwbólowo. No i gdzieś wyczytałam, że stosuje się też nystatynę ale w jakiej postaci - to już nie wiem. Z tego co czytam na innych stronach, to jednak najlepiej sprawdza się gencjana.

Klavell - fajnie wyglądasz:tak:

Dzięki Atru, mam tylko Aphtin, ale z rana będę na jego siki "czatować"
Czyżby to było od antybiotyku :baffled: Pcha też wszystko do swojej buzi.....:sorry2:
Jak go dziś kąpałam zobaczyłam na jego tułowiu drobne krostki...to chyba była 3-dniówka a nie żadne zapalenie gardła :baffled::sorry2: Albo uczulenie od antybiotyku :baffled: Już sama nie wiem,przejdę się do lekarki to sama powie.

witajcie witajcie
wpadam tylko napisać, że u nas wszytko ok ale niestety brakuje mi czasu na pisanie..
Coś tam w wolnych chwilach podczytam, ale i tak jestem totalnie do tyłu z forum. W pracy ostatnio mam nawał obowiązków, a w domu.. przy Olafku nie mam szans na dłuższe siedzenie przed kompem. Jak wracam z pracy to nie odstępuje mnie na krok:tak: teraz korzystam, bo mąż sie z nim bawi, a ja jem kolację:-D
Roczek wypadł fajnie, chociaż goście nie dopisali. Ta koleżanka (przyjaciółka) o której wcześniej pisałam, Donkat dzięki za pamięć, nie przyjechała, bo szkołę ma co tydzień i powiedziała, że nie chce opuszczać zajęć. Pozwolicie, że zostawię to bez komentarza:baffled:. W dzień imprezy chrzestny napisał mi sms-a, że nie przyjdą, bo się rozchorowali ze swoją dziewczyną. Tak więc suma sumarum spędziliśmy tą uroczystość w ściśle bliski rodzinnym gronie. Aha.. Jako pierwszy z rozłożonych przedmiotów Olo chwycił za różaniec:baffled::confused::szok::-D:rofl2:
Tydzień temu miałam imprezę firmową i w raz z kilkunastoma innymi pracownikami zostałam odznaczona medalem:tak::-) W sumie się nie spodziewałam:-D
Aha.. Olo ma 8 zęboli, o dziwo ostatni nabytek to górna czwórka (trójek jeszcze nie ma).
Zauważyłam, że Atru się pojawiła. Witaj Ziomalko:-D Nieciekawą miałaś przygodę, mam nadzieję, że wszystko rozejdzie się po kościach. Swoją drogą jestem w szoku, że dotarli do Twoich danych:szok:
Klavell-gratuluję odwagi.. Ja podobnie jak Majandra mam sentyment do Twoich ciemnych włosów. Zawsze takie zdrowe i błyszczące. Nie boisz się, że blond je zniszczy?? Wiem co mówię, bo ja również mam rozjaśnione (baleyage), a z natury mam ciemne i niestety nie są już takie błyszczące.. W sumie najważniejsze żebyś Ty się dobrze czuła:tak:
Kasiu-bardzo mi przykro:-(

Mialam juz kilka razy blond i czuje sie tak samo dobrze jak w ciemnych ktore mialam juz od dluzszego czasu dlatego chcialam cos zmienic :-)
zobaczymy jak po nastepnej wizycie bedzie zawsze jak sie znudzi na ciemne przefarbowac moge :-)

Dzięki Atru, mam tylko Aphtin, ale z rana będę na jego siki "czatować"
Czyżby to było od antybiotyku :baffled: Pcha też wszystko do swojej buzi.....:sorry2:
Jak go dziś kąpałam zobaczyłam na jego tułowiu drobne krostki...to chyba była 3-dniówka a nie żadne zapalenie gardła :baffled::sorry2: Albo uczulenie od antybiotyku :baffled: Już sama nie wiem,przejdę się do lekarki to sama powie.
To mogło być od antybiotyku, buźka się wyjałowiła i o zapalenie nie trudno. Te krostki to też może być tak jak piszesz, uczulenie na antybiotyk. A jaka nazwa tego leku? Kubę bardzo uczuli Klacid. Oczywiście, najlepszym wyjściem jest wizyta u lekarza. Na pewno pomoże.

auważyłam, że Atru się pojawiła. Witaj Ziomalko:-D Nieciekawą miałaś przygodę, mam nadzieję, że wszystko rozejdzie się po kościach.
Witaj, Shinead! Choć się nie pokazywałam to często myślałam o tobie i o Olafku. Co do tej sprawy to też mam nadzieję, że skończy się wszystko tylko wyłącznie na moim strachu. W końcu tak naprawdę nic się nie stało, nikomu nie wyrządziłam krzywdy, po prostu napisałam co myślę, a że się myliłam... No cóż, każdy się myli, najważniejsze to umieć przyznawać się do błędów i wyciągać z nich wnioski na przyszłość. Ja już wyciągnęłam z tej sytuacji naukę.
No i spóźnione ale szczere i serdeczne życzenia dla Olafka. Różaniec... Hm... Czy to znaczy, że będzie lubił nosić męską biżuterię?;-):tak::-D

Oh, ok. Na razie się ewakuuję, bo trzeba Kubę kłaść spać. Ale najpierw antybiotyk. Dobrej nocy.

Czesc dziewczyny
kasiu bardzo mi przykro...
klavell ja tez mysle ze w ciemnych jakos lepiej :sorry2:
strasznie bola mnie nogi dzisiaj chodzilismy 8 godzin na szczescie zuzia byla bardzo dzielna no i zrobila sobie prezent na roczek zaczela chodzic :-) to znaczy przeszla ok 11 krokow ale to sie chyba juz liczy ;-) wiec mysle ze teraz bedzie juz tylko lepiej
pozdrawiam
aaa pogoda byla dzisiaj bardzo ladna padalo tylko wczoraj

Witajcie BBonki!
Etka - nie mam szans, ale to taka fajna zabawa. Zreszta nawet swoj glos oddalam na Ciebie :-D Co do zapalenia jamy ustnej, to po antybiotyku czesto sie to zdaza nawet doroslym, bral cos oslonowego, jakis probiotyk?
Luandzia - gratulacje dla Zuzi piechurki!
Klaviell - jesli chodzi o Ciebie w wersji blond to ja jestem na tak :tak:
Shenead - wow, medal! Za odwagę? :sorry2:
Atru, Majandra - ;-):-);-)

reklama
Co za koszmar z tym zapaleniem:wściekła/y: Darł się pół nocy:no: A dziś odsypia :no:
Cariocca daję mu Lakcid 2 razy dziennie,ale widocznie jest dość osłabiony że tak go szybko złapało:baffled: Dostał już białego nalotu,czyli pleśniawki zaraz wystąpiły :wściekła/y: I biednego męczę tym Aphinem :-( Oprócz tego zrobiłam mu herbatkę z szałwi i pije. Ma działanie przeciwzapalne to choć trochę mu pomoże :sorry2:Mam też Nystatynę i podam mu do picia z czymś...tylko z czym:dry::baffled:
Życzę miłej niedzieli:-)

Do góry