reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Może na początek napiszę coś więcej o sobie i moim synciu. No więc tak - siedzę sobie z moim Czortem w domu i uprawiam: zabawianie, czytanie, przewijanie, karmienie, gotowanie, sprzątanie, pranie.. itd. ale od października idę na studia, chociaż jakoś nie jestem tak do końca przekonana czy chcę..
Mój mały czorcik Mati jest bardzo ciekawy świata i wszystko co napotka na swojej drodze pakuje prosto do pyszcza, raczkuje, a hitem jest ostatnio chodzenie za jedna reke, albo pchanie wózka, sam robi kilka kroczków, ale jak zauważy, że niczego się nie trzyma to siada. Mój Młodzieniec nie ma za to jeszcze ani jednego ząbka i pewnie bardzo by mnie to martwiło, ale mi ponoć pierwszy ząb wyszedł jak miałam 1,5 roku, także czekamy...
Narazie to tyle, nie chce Was zanudzać na samym początku mojem obecności tutaj :-)

przypomnialo mi sie cos smiesnego zmoim siostrencem: jak byl maly, to tez mowilam na niego Czort. pewnego razu mowie: oj ty czorcie, co ty robisz? a on na to: ciociu, a co to jest "czorcie"?:-D:-D:-D

julitka ma dopiero 2 zeby. w rodzinie meza tez pozno wychodzily.

a to rozrabianie, to standard u naszych maluchow:tak:

A kurcze nie umie ustawic sobie tego suwaczka :wściekła/y: ale co tam ;p

Właśnie wróciłam niedawno od ginekologa nie było tak źle :-) jestem zdrowa i wszystko jest w porządku a tak sie martwilam :-)

Moja Zuzinka już słodko śpi, dzisiaj znowu dała mi popalić mała złośnica. Wasze dzieci też walą głową w ścianę i podłogę jak się zdenerwują:dry: .... czasami jestem normalnie bezsilna :-( ale jak to mówi moja teściowa, że Zuzia to 2 w 1 i w sumie ma rację, bo my to trochę też nerwusy jestesmy hihi;-)

A teraz znowu bede uciekac juz i nie posiedze z Wami wieczorkiem, a bardzo bym chciała, ale przychodzą do nas znajomi tak więc myslę, że jestem usprawiedliwiona :-) no to miłej nocki do juterka :-)

Już myślałam,że nie dojdę;-):rofl2::-D Dzisiaj wpadam tylko na chwilkę, co nie oznacza,że wyłączę kompa. Muszę upiec sernik, pumyć podłogi, wyprasować,ale tylko troszkę i powyciągać mięsa. Mały u dziadków. Chata wolna,a chlopa brak:sorry2: Niechętnie go dawałam,bo jakiś taki przylepny był, jka nigdy, po południu obudził się z 37.1, mam nadzieję,że nie narosło.

Cześć Dziewczyny!
Właśnie "odkryłam" Wasze forum. Mój synek Mateusz też urodził się we wrześniu 2007, a dokładnie 7 września i lada moment skończy roczek. Jeżeli mogę to chętnie do Was dołączę. Pozdrawiam
3 Mateuszek do kompletu:-D:-D

kurcze a gdzie są te ustwienia podpisu??? :zawstydzona/y: bo ja miewiem... kurde ale ze mnie gapa:zawstydzona/y:
A myślisz,że my bystrzejsze byłyśmy:sorry2:

justyna dzięki za głosik
Kurna ile namordowałam się z logowaniem...

reklama
ujustyna, goraca atmosfera przed roczkiem, no nie???
nie przemecz sie kochana:no:
mati pierwszy raz spi bez was poza domem?

A kurcze nie umie ustawic sobie tego suwaczka :wściekła/y: ale co tam ;p

Właśnie wróciłam niedawno od ginekologa nie było tak źle :-) jestem zdrowa i wszystko jest w porządku a tak sie martwilam :-)

Moja Zuzinka już słodko śpi, dzisiaj znowu dała mi popalić mała złośnica. Wasze dzieci też walą głową w ścianę i podłogę jak się zdenerwują:dry: .... czasami jestem normalnie bezsilna :-( ale jak to mówi moja teściowa, że Zuzia to 2 w 1 i w sumie ma rację, bo my to trochę też nerwusy jestesmy hihi;-)

A teraz znowu bede uciekac juz i nie posiedze z Wami wieczorkiem, a bardzo bym chciała, ale przychodzą do nas znajomi tak więc myslę, że jestem usprawiedliwiona :-) no to miłej nocki do juterka :-)

kludii, fajnie ze przeglad sie udal:-D:-D

julitka tez jest zlosnica (po mnie), ale nie uderza glowka,tylko sie drze i wierzga nogami i rekami, gdy np chce zeby szla ze mna, anie tam gdzie sobie zamyslila.

jak reagujesz na zachowanie malej?

Do góry