reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam dziołchy:)
Mam chwilkę wiec ją wykorzystuję:-) Nie dam rady odpisać na wasze posty, także tylko się pochwalę, ze mamy już 10sztukowe uzębienie:-). W ostatnich czasach wypatrywaliśmy dolnych czwórek ( bo dziąsełka opuchnięte na maksa, poza tym maruda, ze wrrrrr) a patrzymy w niedzielę u małego wyszły czwórki, ale ...górne:confused:.
Ponadto mały daje w kość babci, wszędzie go pełno a mi co raz gorzej jest go zostawiać rano:no::no: ( a myślałam, ze tylko na początku będzie ciężko:-().Ale damy jakoś radę.

reklama
Dostalyscie poradnik Nutricii? Ja dostalam a nie prosilam o niego:szok:. Dla dzieci po 1 roku + dwie probki...w sumie fajnie:-)

Czas mowic pa-pa-pa..:-(.Wkrotce przyjezdza po mnie mama bo jutro o 4 rano musimy byc na lotnisku a od rodzicow jest rzut beretem...
Dzieki, kochane, za mile slowa o Niezniszczalnym ale ja juz dawno cofnelam te ksywe, bo zadrzaja sie awarie i to nie rzadko;-):tak:...ale wierze w niego ze bedzie z mama wspolpracowal.:-):tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Do zobaczenia BaBony!!!Pewnie sie odezwe w czwartek.:rofl2:

Dostalyscie poradnik Nutricii? Ja dostalam a nie prosilam o niego:szok:. Dla dzieci po 1 roku + dwie probki...w sumie fajnie:-)

Czas mowic pa-pa-pa..:-(.

My jeszcze nic nie dostaliśmy:-:)no::no:
Miłego i stosunkowo:rolleyes: udanego powitania z mężem życzę. No i oczywiście miłego wypoczynku.

Powiem Ci, ze nie spotkałam sie jeszcze z czymś takim, a robi to w jakichś określonych sytuacjach? Może jak widzisz, że już pcha paluszki to w jakiś sposób odwróć od tego jego uwagę, daj coś do rączki, pokaż coś, żeby zapomniał.. Przy okazji spytaj tez pediatrę.

Będę musiała go "zagadywać" tak jak piszesz bo jemu podoba się zapewne to że gdy pcha te paluszki to zawsze z mężem mówimy nie wolno nie rób tak i do niego podchodzimy żeby tak nie robił i to go bawi.

Miałąm powiesić pranie jak młody zaśnie,ale najpierw obowiązki;-) I mam ambitny plan wypić goracą kawę i zjeść napoczęte paczki z ciastkami.

Przepraszam bardzo,ale w którym miejscu jesteś grubsza ode mnie?? Jesteś tak samo wypasiona jak ja:-D:-D

No to pocieszę Cię od jakiegoś czasu Mateusz też tak robi. Pcha rączki prosto do gardła, ma cofkę i się śmieje:baffled:

Widzisz jakie jesteśmy podobne ja właśnie też zajadam się ciasteczkami piję kawę a pranie też juz powiesiłam i do tego nasi synkowie mają takie same nawyki:baffled::-):confused:

Przesadzacie.
Zobaczcie same, wklejam najnowsze zdjęcia z całą ja.

Lecę oglądać bo nie dowierzam:-p:-)

Czas mowic pa-pa-pa..:-(.Wkrotce przyjezdza po mnie mama bo jutro o 4 rano musimy byc na lotnisku a od rodzicow jest rzut beretem...
Dzieki, kochane, za mile slowa o Niezniszczalnym ale ja juz dawno cofnelam te ksywe, bo zadrzaja sie awarie i to nie rzadko;-):tak:...ale wierze w niego ze bedzie z mama wspolpracowal.:-):tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Ja nie dostałam poradnika ale skoro Ty dostałaś to może i nam wyślą hihihi

Udanego lotu niezniszczalnego Staśka i wypoczywaj, wypoczywaj ach ale po takiej rozłące nie będzie czasu na wypoczynek :-D:-D:laugh2::-D:laugh2: oj będzie się działo.....

Majandra hop hop a gdzie ty się podziewasz????

Ostatnia edycja:
Hrudzia-udanej i spokojnej podróży!!
Nuśka-z tego co pamiętam Majandra pojechała do Łodzi i mówiła, że nie będzie jej kilka dni
Ja też dostałam poradnik Nutricii "dla starszych dzieci" plus próbka kaszki i mleka:tak:

reklama
Igor w kościele zawsze śpi ale to jest tylko godzinka a lot trwa troszeczkę dłużej, a co do wyjazdu samochodem (12 godzin) to też wybrałabym noc bo Igor szybko się nudzi w samochodzie, a tak mała Ci zaśnie i spokojnie sobie jedziecie. A kiedy dokładnie wyjeżdżacie???

Przede wszystkim zdrówka dla Adasia.
Agulka ja tu czegoś nie rozumiem przecież Ty tez jesteś chuda no chyba że na zdjęciach które wklejasz to nie Ty?????

A Igor teraz śpi więc ja (zamiast sprzątać to wiadomo co........

Mam problem od jakiegoś czasu Igor nauczył się pchać paluszki do buźki i robi to specjalnie żeby mu się "cofało" i tak w kółko dzisiaj próbowałam nie zwracać na to uwagi to zwymiotował, nie mogę go tego oduczyć już doszedł do takiej wprawy że dławi się nawet bez rączek i widzę że robi to specjalnie. Nie wiem czy to taka forma zwrócenia na siebie uwagi :crazy::baffled::wściekła/y: ale jak go od tego oduczyć??????

w kosciele julitka czasem spi, a jak sie obudzi i jest sporo ludzi ( z nia stoimy tylko na dworze) wokol to jest szczesliwa i robi miny do wssytkich, a jak jest pusto, to jej sie nudzi:-D

nuska, slyszalam, ze dzieci wywoluja wymioty, ale w chwilach placzu, zeby wzbudzic litosc wrodzicach. z tego co piszesz, to igorek robi to w spokojnych sytuacjach. nie mam pojecia o co chodzi. moze rada shinead jest dobra. sprobujcie;-)

Donkat-z mężem różnie (miło, że zapytałaś). Generalnie stara się bardziej panować nad sobą i robić wszystko spokojniej. Czasem jest lepiej, czasem gorzej.. W sumie to myślę, że przechodzimy jakiś kryzys i jak wszystkie kryzysy mam nadzieję, że minie.
Pisałaś kiedyś, że inne dziewczyny to pewnie na początku nie czuły, że mają dziecko. Powiem Ci, że podobnie jak Ty ja czułam, że je mam, oj CZUŁAM:-D Moje dziecko to wersja dla zaawansowanych;-) Olo też od początku miał problemy ze spaniem, i absolutnie nie jest typem śpiocha. Nie chciał sam spać w łóżeczku drąc się przy tym niemiłosiernie, poza tym przeżywaliśmy też okres kolki.. Tak że Kochana nie jesteś sama:tak::-D Ale powiedz czy takie "żywe sreberka" nie są cudne:-D
oby kryzysik sybko minal i odszedl w niepamiec:-)
w sumie to nie powinno byc pocieszajace, ale czasem milo uslyszec, ze nie tylko moje dziecko do aniola podobne nie jest. u nas tez byla kolka i jeszcze ulewanie + zatkany kanalik lzowy:szok:
jednak masz racje, ze takie lobuzy maja cos w sobie. nawet moja siostra, ktora zawsze uwielbiala dzieci-chlopcow jest w julitce rozkochana, bo jak twierdzi, mala ma charakterek i nie jest takie lelum-polelum. natomiast nasz bratanek (3 m-ce starszy) jest bardzo spokojny od urodzenia i w sumie to jakos nie zniewala swoim zachowaniem otoczenia:sorry2::happy:

Witam dziołchy:)
Mam chwilkę wiec ją wykorzystuję:-) Nie dam rady odpisać na wasze posty, także tylko się pochwalę, ze mamy już 10sztukowe uzębienie:-). W ostatnich czasach wypatrywaliśmy dolnych czwórek ( bo dziąsełka opuchnięte na maksa, poza tym maruda, ze wrrrrr) a patrzymy w niedzielę u małego wyszły czwórki, ale ...górne:confused:.
Ponadto mały daje w kość babci, wszędzie go pełno a mi co raz gorzej jest go zostawiać rano:no::no: ( a myślałam, ze tylko na początku będzie ciężko:-().Ale damy jakoś radę.

jejku, tyle zebow:szok::szok::szok::szok: gratulujemy:tak:

a jak w pracy? napisz troszke:-)

ja jescze nie dostalam. jakos zawsze z opzonieniem do mnie docieraly.

hrudzia, wysokich lotow, wolnego przejscia wsamolocie ( dla stasia:-D), no i goracych chwil z mezulkiem!! tylko na ten czas nie zapomnijecie o dziecku i chociiaz mu bajke wlaczcie, zeby sie nie czulo samotne:-D:-D:-D:-D:-D

pisz co u was!!

Do góry