reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Donkat u nas pobudka i pierwsze sniadanko - mleczko jest okolo 7.Pozniej o 9.30 do 10 drugie sniadanko i zaraz drzemka.

A my juz nie stosujemy plynow sensitine od jakiegos miesiaca.Jeszcze zostalo pol pudla proszku sensitive i jak skonczymy to bezie normalny proszek.Mala jak narazie nie jest uczulona.

a tak a propo's, jak dluga przerwe maja wasze maluchy pomiedzy poranna pobudka a pierwsza drzemka? moja gwiazda ma ok 4godz!! i jesli ta drezmka jest dluzsza, to na koljena juz nie ma czasu w ciagu dnia-horroor!!!
U nas 15 minut - tzn od momentu kiedy ja sie zwloke z lozka obudzona jego piskami. Zmiana pieluchy, butla i lulu. I drzemka minimum godzine, zwykle 2.
Gabids - albo pojdziesz do wterynarza dla spokoju ducha...albo poczekaj az zacznie znaczyc lub nie...bo w obyciu przeciez inaczej nie bedziej ja/go traktowala...no chyba ze chcesz mu/jej sparwic rozowy lub niebieski kojec..i o to sie rozchodzi hehe:-D;-):-D:-p

My sie budzimy zazwyczaj 5-6 ,( ale jak wrócilismy to mały chyba odsypia i daje mamusi spac do 7). Godzinę po pobudce dostaje butlę a po 2-2,5 godzinie śniadanko

my wstajemy 8:30-9:00
tzn hani wstaje chwile sie pobawi potem wstaje ja sadzam mala na nocnik ide ja do toalety potem jemy sniadanko

reklama
Do góry