reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

majandra , gratuluje stolu! lepiej pozno niz wcale-hahaah! a do koloru sie przyzwyczaisz i nie bedziesz zauwazala, ze jest inny:-)

reklama
Witam po dlugiej nieobecnosci.........

tylko w pospiechu przeczytalam wasze nowinki bo brak czasu maly niechce siedziec sam ma jakies zle dni chyba dlatego ze byl i jeszcze jest troche chory-dwa tyg przeziebiony!!!

co do spania to Mikolaj tez spi raz dziennie -wstajemy ok 8.00 potem idzie spac bez zadnego problemu ok 11.00 spi ok 2 godz-potem wieczorem 19-20.00 do lozeczka i spi juz coraz dluzej do ok 3.00 w nocy oby tak dalej:tak::tak::tak:

a jak u waszych maluchow nocnik?? i kubek niekapek ja probuje mu dawac taki kubek ze slonka jakby silikonowa o troche pije ale wiecej sie bawi..a na nocniku siedzi ale nie robi nic-dobrze ze nie ucieka moze kiedys pojmie na co nocnik...:shocked2:

Witam po dlugiej nieobecnosci.........

tylko w pospiechu przeczytalam wasze nowinki bo brak czasu maly niechce siedziec sam ma jakies zle dni chyba dlatego ze byl i jeszcze jest troche chory-dwa tyg przeziebiony!!!

co do spania to Mikolaj tez spi raz dziennie -wstajemy ok 8.00 potem idzie spac bez zadnego problemu ok 11.00 spi ok 2 godz-potem wieczorem 19-20.00 do lozeczka i spi juz coraz dluzej do ok 3.00 w nocy oby tak dalej:tak::tak::tak:

a jak u waszych maluchow nocnik?? i kubek niekapek ja probuje mu dawac taki kubek ze slonka jakby silikonowa o troche pije ale wiecej sie bawi..a na nocniku siedzi ale nie robi nic-dobrze ze nie ucieka moze kiedys pojmie na co nocnik...:shocked2:

witaj i zagladaj do nas czesciej!!

julitka z nocnika korzysta juz od 7m-ca zycia. czasem oczywisxcie nie ma czasu posiedziec i sie zalatwi zaraz jak zejdzie, ale ogolnie to kupke robi na nocnik. sadzam ja jak widze, zew zaczyna stekac. wtedy bez problemu sie zalatwi. siku tez czasem sie uda zrobic, zwlaszcza po spanku.

z kubka-niekapka umie pic, ale jednak woli butelke. kubkiem sie bawi, przechyla go do gory nogami i wylewa:-)

a tak a propo's, jak dluga przerwe maja wasze maluchy pomiedzy poranna pobudka a pierwsza drzemka? moja gwiazda ma ok 4godz!! i jesli ta drezmka jest dluzsza, to na koljena juz nie ma czasu w ciagu dnia-horroor!!!

2 godziny. I takie też ma przerwy w ciągu dnia pomiędzy drzemkami:sorry2::-). W sumie ma 3 drzemki, czasem 4. Śpi po pół godziny do półtorej godziny maksymalnie. Nie wiem czy takie ma potrzeby, ale na pewno ja mam taką potrzebę, żeby tak zasypiał, bo po ok. 2 godzinach od pobudki robi się niemożliwy i marudny.
A ostatnio robi cyrki przy zasypianiu więc pewnie trzeba będzie wydłużyć mu czas pomiędzy.

Raz Tymka posadziłam na nocniku i chyba dobrze się bawił ale niczego konkretnego nie zrobił :) Niekapek to dla niego też zabawka, niestety. Jak piciu to z butelki.

Iza, Klavell - przykro mi, niewesołe to wieści...

u nas od jakis 2 tygodni od wstania do 1 drzemki sa 2 godziny, potem 3 i po 2 drzemce juz nie spi do wieczora.
ide poczytac co tam skrobnelyscie przez ta chwilke co mnie nie bylo i zmykam na obiad do mamy.

A ja dzisiaj nie mam weny do pisani.Jak zwykle maz mnie wkurzyl.
Naomi spi tylko raz dziennie ok 1 godziny a spac juz calkowicie na noc idzie po 19.

Moze zajze pozniej.Papapapap

ciesze sie ze wasze dzieci tez nie biegaja ze nie wolaja juz co chca ze nie spia tak jak powinny bo czytajac niektore posty mam depresje ze moje dziecko jest chyba inne bo nie chodzi jeszcze samodzielnie i nie pije samo z butli tylko chwile pije a potem wylewa a ze spaniem to mam super klade i spi!!

no i klavell trzymamy kciuki za egzaminy :-) ja tez planowalam uczyc sie dalej i isc na studia podyplomowe ale jakos nie moge sie zebrac. moze jak dzieci podrosna.

widze, ze dupa jest dzisiaj bardzo "powszechna" :-D:-D:-D

reklama
Jejciu jaki ukrop na dworze, słońce strasznie przypieka, nic dziwnego, że mały nie chciał usnąc, za to teraz ( brrrrr...) usnął w łóżeczku, tzn, że pójdzie później spac niż zwykle.
Nie lubię kiedy z tym spaniem się czasami poprzestawia, ja lubie kiedy dzieci śpią już o 20. Wtedy mam LUZIK.

Ostatnia edycja:
Do góry