reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

ale ten czas zapiernicza:):szok::-D już wrześniowe mamy się pojawiły-ja z lipcówek, dopiero my zaczynałyśmy nasz wątek....ale ja nie o tym....
chciałam wam życzyć( jak wszyscy zresztą )spokojnych 9 miesięcy, zero stresów, i chłodnego lata, bo jak będzie takie jak w zeszłym roku to będzie męczarnia:dry:
pozdrawiam

reklama
Czesc dziewczyny :)
Mam nadzieje, ze lista sie podoba. Ja cierpie doslownie, bo mam mdlosci... Nie wiem juz co mi moze pomoc, ale nie czuje sie zbyt fajnie..Musze jeszcze na zakupy teraz jechac, a szczerze mi sie nie chce.... Moze jak wyjde do ludzi to bedzie lepiej :)

To i ja z calego serca Wam wszystkim gratuluje i zycze w miare bezbolesnego pierwszego trymestru:-)

hejka - jakoś nie mogę się przyzwyczaić, żeby pisać tutaj, a nie na staraczkach...

Ja się czuję niezle, nie mam mdłości, ani bolących piersi, no nic!
Oprócz tego, ze mogłabym zaraz usnąć na stojąco...

W poniedziałek sobie zrobiłam badanka - ciąża potwierdzona oficjalnie:
beta 237,4 :-)
Zrobiłam też toxo i cytomegalię - bez rewalacji, ale ujdzie. porobiłyście już te badania dziewczyny?

Cześć Dziewczyny!
Dołączam do Was Mateczek Wrześniowych...
Równiutko tydzień temu zrobiłam test (a dokładniej aż 4 :-D ) no i wszystkie pozytywne no i radość ogromna! Jest to moja pierwsza ciąża, bardzo się wszystkim przejmuję, zmieniłam sposób odżywiania, i tak bardzo wszystko chciałabym podporządkować dzidziusiowi!!!
A powiedzcie mi dziewczyny jak u Was z pracą? Ja jeszcze nie powiedziałam, planuje "zrobić im niespodziankę" po wizycie u lekarza czyli tak pod koniec stycznia... No i nie wiem jak mam podejść do tematu. Wiem że nie będzie traktowania ulgowego, wręcz spodziewam się dziwnych komentarzy (a propos mam 28 lat ale w pracy jestem najmłodza więc same rozumiecie... maskotka :-) ). I dlatego juz w tej chwili zastanawiam się nad zwolnieniem lekarskim... po co się stresować! A stres naszemu maluszkowi na pewno nie służy...
Powiedzcie co sądzicie na ten temat!
Pozdrawiam

Hanulka, jeśli chodzi o pracę, to jestem na umowie na czas określony. Kończy się z końcem kwietnia, ale zgodnie z kodeksem pracy muszą mi przedłużyć do dnia porodu :-) cieszę się, bo jeden kłopot z głowy. A już od terminu ostatniej miesiączki jesteśmy święte krowy, prawie nie do ruszenia.
Jeśli kobieta w ciąży przebywa na zwolnieniu lekarskim - to i tak jest płatne 100% a nie 80% pensji.
Ja chciałabym popracować jak najdłużej, mam spokojną pracę i zawsze jeśli będę się gorzej czuła to jestem pewna, że mogę po prostu wcześniej wyjść do domu.

Witamy następną wrześnióweczkę:-) Hanulka-ja bym Ci radziła jeszcze popracować dopóki możesz...dlatego że im siedzisz dłużej na zwolnieniu to będziesz miała mniejszą kaskę,chyba że Ci nie zależy na pieniądzach;-) :tak: Prawo jest po naszej stronie,więc od dnia zapłodnienia jesteś chroniona,chyba że znów coś się zmienilo:tak:

Ja siedzę na "zasilaczu" do czerwca...i nie wiem co dalej...ale się tym nie przejmuję....powinniśmy dać radę:tak: :tak:

Zrobiłam też toxo i cytomegalię - bez rewalacji, ale ujdzie. porobiłyście już te badania dziewczyny?

Co to są za badania i jak się je wykonuje?Pierwszy raz o tym slyszę????:-)

reklama
Och, jak ten czas leci... :-) Dopiero co robilam test a tu prosze-kolejne Wrześnióweczki :-) Miło sie czyta Wasze posty, bo wracaja wspomnienia z ciazy. Dziewczyny dbajcie o sibie i o Wasze Kruszynki. Zycze Wam zdrowka, nieopuchnietych nog, malo nudnosci i ogromnej ilosci kopniaczkow z srodka brzuszka ;-) (bo jeszcze bedziecie za tym tesknic-tak jak ja) :tak:
Pamietajcie ze Wrzesniowki 2006 zawsze sluza rade i pomoca :-)

Przedstawiam Wam Mój Mały Wrześniowy Skarb-Oliwka (ur.20.09.2006):

Do góry