reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
No kurcze...nie umię cytatow robić:-)

luczynka-Twoja Oliwka jest z tego samego dnia co ja,czyli.20.09:-)

co to za badania każda ciężaróweczka powinna zrobić Je ??

wg mojej ginki powinno się je zrobić, bo lepiej wiedzieć. Toxoplazmoza to raczej jest robiona zawsze ciężarówkom, a cytomegalia rzadko kiedy. Nie stresujcie się - macie czas żeby je zrobić. W każdym razie polecam.
Nie wiem na czym dokładnie toxo polega, ale moja siostra leczyła to w ciąży - i ma zdrowiusieńką córeczkę, a w przypadku cytoplazmozy - podaje się dziecku po porodzie po prostu przeciwciała. Więc spokojnie kochane, bo mam wyrzuty sumienia, że zamiast posłużyć radą, to denerwuję ciężarówki :-)

Witam Wrześnióweczki 2007.
Życzę spokojnej ciąży i nie tak wielkich upałów przez lato jak w zeszłym roku ;-)
A to mój Adaś urodzony 28.09.2006

Luczynka - ciężko było z brzuszkiem latem chodzić? Bycie wrześniówką ma swój plusik, który mnie się podoba - nosi się brzuszek nie pod płaszczem, tylko tak że cały świat wie - że się będzie mamą, ale z drugiej strony te upały...
Własnie z tego powodu myślimy o przesunięciu daty ślubu z 7 llipca na maj, żebym nie była ocieżała. To nie będzie weselicho do białego rana, tylko większy obiad w restauracji. Wolałabym llipiec, jak uważacie?

reklama
wg mojej ginki powinno się je zrobić, bo lepiej wiedzieć. Toxoplazmoza to raczej jest robiona zawsze ciężarówkom, a cytomegalia rzadko kiedy. Nie stresujcie się - macie czas żeby je zrobić. W każdym razie polecam.
Nie wiem na czym dokładnie toxo polega, ale moja siostra leczyła to w ciąży - i ma zdrowiusieńką córeczkę, a w przypadku cytoplazmozy - podaje się dziecku po porodzie po prostu przeciwciała. Więc spokojnie kochane, bo mam wyrzuty sumienia, że zamiast posłużyć radą, to denerwuję ciężarówki :-)

Już wiem o co chodzi....wprowadzili te badania obowiązkowe jakoś niedawno...ja będąc w pierwszej ciąży ich nie miałam...jeżeli chciałam to były one odpłatne.Teraz koleżanka na kasę chorych chodzi do lekarza z bliźniakami:szok: i też robiła takie badania które są na dzień dzisiejszy prawdopodobnie obowiązkowe.A to jeszcze przed nami:tak: :tak:

Do góry