reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Oj Carioca wiem cos o tym... My mieszkamy klatke obok teściów. Mój mąż mógłby w dupę jej wejść,a zawsze jest cos nie tak. Albo ma o cos pretensje,albo chodzi z dziwna miną. Ale wystarczy,ze pojawi się coreczka to już jest wszystko dobrze. Szkoda,ze nie widzi,ze my jesteśmy n zawolanie,a córcia przyjeżdża jak coś potrzebuje,przeważnie chodzi o podrzucenie swojego synka(3lata). Na 2dni,3,na tydzień... Ostatnio byl od środy i w piątek miała go zabrać,ale pani nie chciało się przyjeżdżać,a skoro w sobotę jechaliśmy do nich na imieniny to teście mieli go przywieźć. No i na czy stanęło? Jechaliśmy naszą corsą,4 dorosłych,3 latek i fotelik z Matusiem. Nawet nie zapytali,czy ich zabierzemy(mają swój samochód),tylko tak jakby miało być. Już widzę co by bylo gdybyśmy powiedzieli nie...

Witaminę D dajesz po kropelki? Mi kazała dawać 1?

reklama
Klavell masz przecudna coreczke, sliczne filmiki. Duzo zdrowka dla Niej!

carioca77 no coz...nic nie zrobisz, musisz chyba zagryzc zeby. Bo co innego? Z rodzina najlepiej wychodzi sie na zdjeciach.

hejka dziewczyny
szkoda mi Maranikowego Tymulka, niech prędko wraca do zdrowia, w ogóle tak czytam wasze posty i strasznie dzieciaczki chorują:-(

Aż sie boje jechać na ojczyzny łono bo u nas póki co wszystko gra (odpukać) nasz mały chory był ostatnio właśnie w polsce...

Też chciałam przywitać nowe mamy wrześniowe, ja za często się nie odzywam ale czytam Was wszystkie codziennie.
Nuśka mnie też nie przeraża Twoja obecność, czasem po prostu nie wiem co mam napisać:confused::sorry2:
Ja nie mam kota ani psa ani nawet chomika ale chciałabym w przyszłości sprawić sobie jakiegoś zwierzaka, głównie z powodu Dawidka, dzieci się lepiej rozwijają w towarzystwie zwierząt, uczą się wielu rzeczy i w ogóle obecność zwierzaka w pobliżu kilkulatka ma same plusy:)
Carioca - smutne co piszesz, najgorsze, że teraz musisz do tych teściów przywyknąć skoro macie tam zamieszkać, faktycznie nie załuj sobie i jak radzi Hruda pal pal;);-):-D
klavell - Hanifka pewnie niedługo zacznie mówić, szybko się rozwija
a u nas nadal zero zęba a wszystko jest tak zaślinione że aż kapie... sliniaki to mogłabym wykręcać po prostu
wasze malce też się tak okrutnie slinią????, mojemu z ust kapie normalnie:shocked2::shocked2:

juz se popaliłam i od razu nabrałam dystansu do sprawy :-D E nie bede sobie problemow do glowy wbijac bo inaczej nie wytrzymamy pod jednym dachem, dobrze mowie (pisze), prawda?

Justyna - niekiedy dzieci biora nawet wicej niz 2 kropelki. To jest uzaleznione od wagi, ciemiaczka i rozwoju dzieci. Moj Stachu ma zaburzone napięcie mięśniowe i miał ponoć spore ciemiączko: 3x3, teraz ma 2x2.

Witajcie dziewczyny !!
Od kilku dni zabieram się do pisania posta i za każdym razem muszę szybko kończyć bo Oliwka się zaraz budzi :baffled: Teraz zabawia ją moja mama więc mam chwilkę luzu.

Widzę, że pisałyście o kotach (postaram się doczytać :baffled:). ja mam w domu 3 persy ;-) Nie zauważyłam, żeby były złośliwe. Niestety mój kocur kupiony z myślą o hodowli wkrótce zostanie kastratem. Zaczął znaczyć ;-/ a ze względu na bobasa nie mogę sobie na to pozwolić. Czekałam na tego kota rok i sporo kosztował. Cóż zostanie bez jajecznym domownikiem. Tutaj są jego zdjęcia:
Galeria Filona z Koci�ca*PL
A tak wyglądają moje pozostałe koty:
To jest Nirvana moja ulubienica od września już nie może ze mną w łóżku spac i widze że jej tego brakuje.
348ga1.jpg

Bajka odkupiona od paskudnej baby na targu (musiała być ogolona takie kołtuńska miała)
168kc.jpg

Wczoraj na rehabilitacji Oliwka znowu zachowywała się grzecznie. Tylko jak nowe ćwiczenie robiła trochę się wkurzała. Chyba się przyzwyczaiła tam chodzić :) Płacze tylko przy ubieraniu.
Dzisiaj i wczoraj zaliczyła długie spacery. Oby taka pogoda była teraz cały czas. Nie lubię wychodzić jak pada ;-)
W tym tygodniu idziemy na USG kontrolne bioderek.

Witam wszystkie nowe wrześniowe mamusie!!

A teraz nadrabiam zaległości!!

Czesc, ja tez sie nie odzywam, ale podczytuje.. Mam mnostwo na glowie teraz, ale nie bede Was zameczac swoimi problemami :)

Hanifka przeslodka :) I zawsze byla ladna, ale mysle, ze teraz Wam juz w ogole Panienka super sliczna rosnie:)

Blimka odpukac, Olaf po powrocie tylko raz mi zachorowal, ale to przez przegrzewanie w moim domu.
Olaf tez sie slini jak nie wiem co, a zeba jak nie bylo, tak nie ma... a myslalam ze juz tuz, tuz.

Carioca, tule. Mam nadzieje, ze nie bedziesz dlugo mogla znosic himerow rodziny i chyba jedyna rada na ta durna babe to...olac :)

Witaj Justyno, nie zazdroszcze Ci rowniez tej sytuacji..U mnie podobnie jest, tylko ze dziecko ma lat 8...W ogole chyba jestes najblizej mnie mieszkajaca wrzesnioweczka :) Ja konin, ty gniezno..godzinka drogi co?:)

Hruda, Nuska, Larcia... Czesc Dziewczyny :)

o kurcze..dopiero doczytalam..i u Agacis i u Tymka zapalenia pluc? O matko! Zdrowiejcie dzieciaczki!

w ogole zrobilam sobie rajd po lumpeksach dzis... i co tu duzo mowic..al dupe sciska ze takie ladne ciuchy a zbyt male... znalazlam sobie jeansy, ale i tak mam dola. Znow przytylam..znow waze 72...i nie wiem dlaczego..ale stosuje diete... opracowana przez dietetyka.. niedlugo ide na 2 wesela i musze jakos wygladac. Jesli ktos chce ta diete to napiszcie..
Ona nie jest dla kobiet po ciazy tylko dla nastolatki :p Bo moja kuzynka miala problemy hormonalne i duzo tyla.. chudnie sie okolo 5-6 kilo na miesiac. Ja sie najadam...

ide do mojego malucha...
Ostatnio w ogole nie sypia mi w dzien..w nocy potrafi sie obudzic... ale i tak go kocham:)

Carioca, no i tak trzymaj, nie ma jak zdrowy psychiczny dystans (a jeszcze lepiej jak fizyczny też:-))

Luandzia, to co, przyznamy się dziewczynom ża zaliczyłyśmy te same zajęcia na szkole rodzenia?;-);-);-) Kto wie, może się spotkamy na basenie, jeżeli zajęcia są w niedzielę o 13, to by nam pasowało.

Blimka, no trochę się Oskar ślini, może nie aż tak żeby wykręcać śliniaki, ale czasem ma takie napady ślinienia się i mu kapie z ust.

A, dostałam dzisiaj paczkę z Hippa, ziemniaczki z dynią i porcja kaszki + kupony na ich produkty do Rossmana.
A Oskar właśnie sobie zasnął, ciekawe jak długo pośpi... i co będzie w nocy. Ostatnio karmię go na noc nie tylko cycem, ale daję mu jeszcze 100ml rzadkiej kaszki. I śpi od 20-7 rano, tylko budzi się o 2:30 - myślę, że chce mu się pić, bo possie łapczywie 10 minut i śpi dalej.

Krzesełko dostałam takie: Coś mi nie wychodzi z tym linkiem... sory

Harsh - ja tez mam imprezowy rok, powinno sie zrzucic tu i owdzie, ale jak samo nie zejdzie, to se kupie tuszującą kieckę :-D
Tmadzik - to kotom odrastają włosy??

Dziewczyny chce sie na zoltaczke zaszczepic, nie wiecie czy mozna przy dziecku i kiedy potem mozna w ciaze zachodzic?

reklama
Carioca77 jasne ;-) Najgorzej jest jak się na ogonie zgoli odrasta nawet do 2-3 lat. Ale łaciaty przed wystawą zadbał sobie o swój image i wylizał sobie wszystkie pióra z ogona. Na wystawę nie pojechał, ale po pół roku wygląda już normalnie. Ruda - Bajka już ma bujne futerko :) dwa lata to trwało ale jest już dobrze.
W hodowlach często golą koty które w najbliższym czasie nie będą wystawiane.

Pamiętacie pisałam wam, że chcę iść na basen z Oliwcią. Niestety dowiedziałam się kilku niezbyt przychylnych opinii dot. basenu muszę znaleźć jakiś inny. Znalazłam jeden w Katowicach tylko to trochę za daleko :baffled:

Do góry