reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Ale Ci super cfc! Musisz mi opisać dokładnie jak tam było na tym USG.
Co do zmieniania imion i nazwisk, to mojego męża Stanisława mówią "Stan" a szwagra Bogusława to już wogóle nie mogli ścierpieć, więc mówią do niego w pracy "Max", bo tak ma na trzecie :-D.
A ja w despreracji wypiłam Ferwex, bo myślałam,że już padnę, a muszę się Lilką zajmować. Ale udało mi się chociaż zdrzemnąć popołudniu.
Pozdrowienia.

reklama
niby nie można fervexu ale jeden nie powinien zaszkodzić
a ja dzisiaj miałam bliskie kontakty z muszlą wywołane to zostało luźna kupką w majteczkach mojego synka, zawsze byłam czuła na takie rewelacje ale tym razem to przerosło moje mozliwości dobrze że to było przed śniadaniem bo nie wiem ile bym tam siedziała, współcvzuję wszyskim tym dziewczyną które czesto "haftują", niemiłe uczucie

Aina ja podejrzewam ,że niedługo i ty dostaniesz list z zaproszeniem.Jesteś w końcu wyżej ode mnie w ciąży. Poza tym zdziwiłam się trochę,bo myślałam,że mam pierwsz i jedyny skan w 20 tygodniu,a tu proszę. Ten skan ma potwierdzić datę porodu...Opadają mi ręce, No,ale cieszę się,że zobaczę swoje Maleństwo.
Tygrysku współczuje. Ja tez jestem wrażliwa na takie rzeczy. Moj rada-sprawdzone-oddychaj buzią i wredy nie czuje się tak bardzo zapachu. :no:
Miłego dnia dziewczyny

az mi sie zrobilo niedobrze :) Ale tak powazniej mowiac to rozumiem Was... Na mnie i ta bardziej dzialaly zapachy spozywcze ze tak powiem...

a u nas so do zmieniania... Moi wspollokatorzy Sławek - Saga, Maciek- Magic , no a moj Marcin to spoko-Martin. Gorzej z nazwiskami:)

Szymon zasnał ma biegunke i zwymiotował na koniec na kanapę, sama słodycz, martwię się o niego bo przy sobocie to nie ma lekarza pierwszego kontaktu i jak mu do wieczorka nie przejdzie to na pogotwie pojedziemy, na szczeście zasnął to wypocznie, wczoraj zrobiłam jego ulubione pierogi z jabłuszkami i troche się przejadł mam nadzieję że to od tego te rewelacje zołądkowe jak na 3,5 latka 7 dużych pierogów w 30 minut to lekka przesada ale sam sobie tyle wziął i zjadł, wypił herbatke z melisą i rumiankiem i zasnał, biduleczek

Cfc-mam nadzieję,że niedługo będę miała USG, tak mówiła ta lekarka pierwszego kontaktu,że pierwsze USG w ciągu najlbiższych 4 tygodni, gdzie własnie powiedzą mi dokładniejszy termin ciąży (w czasie, gdy usiłowałam jej moim łamanym angielskim wytłumaczyć,że ten termin, który ona mi wyliczyła mnie nie dotyczy, bo ona liczy wg cyklu 28-mio dniowego, a ja mam 34-o dniowy, czyli wyszły jej kompletne głupoty), a potem drugie, dokładniejsze w 20 tygodniu.
Tygrysku-życzę Twojemu Szymkowi szybkiego powrotu do zdrowia, ja przechodziłam rotawirusa z moją Lilką,, wymitowała strasznie, wylądowałyśmy w końcu na jedną dobę w szpitalu, bo się odwodniła, miała wtedy niewiele ponad roczek, okropne to było, mam nadzieję, że u Was się już dobrze skończy, zwłaszcza,że napisałaś,że wypił sporo napojów, to myślę,że spoko.
Mi już trochę lepiej na szczęście, martwię się teraz o mojęgo męża, bo on non stop pracuje i to na nocki, jakby go tak złapało to jak on tam biedny wytrzyma...
Pozdrowienia.

dziękuję szymon spał 6 godzin wypił herbatke z dziurawca i się bawi teraz jak gdyby nic ale go obserwujemy próbowałam mu smectępodać ale nie chce wypić, znalazl nożyczki i tnie karton uwielbia ciąć co popadnie dlatego musze go pilnować
zrobiłam sobie na kolacje sałatke z wedzonego kurczakanawrzucałam co popadnie jajka papryka majonez ananas ryż zamieszałam całkiem smaczne jadłam u bratowej kiedyś taka dobra ale nie mam przepisu ale ta moja też niezła

oj Tygrysku.. ja nawet smecty nie wypije a co dopiero dziecko.. Nienawidze tego smaku... Dobrze zed juz dobrze :) A co do salatki gratuluje :) Mi zwyklepo wymieszaniu czegos wychodzi cos niejadalnego :p

a dzikuję, dzisiaj mały już od 6 30 biega i hałasuje no i rozwala swoje zabaweczki wszedzie gdzie popadnie udało mi się wczoraj do jego mleka przemycuć lakcid o smekcie juz nie marzę, ale jak mu wcześniej zrobiłam z odrobiną gastromexu sok to poxniej sam to sobie dolał do herbaty (bo on zawsze jakies mikstury robi jak go spuszcze z oczu) i wypił no i podaje mu herbate z dziurawca na osłone żoładka do której dodaje napar z suszonej ogródkowej melisy,
dzisiaj zrobię gyros

reklama
matko, ale smaka narobilas..A u mnie zwykle mielone.. A swoja droga to wzbudzasz podziw znajomoscia ziol :) Ucaluj synka.

Do góry