reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniówkowe mamy

Ja tez myslalam o Jasku :) Generalnie to mam tez znajoma...ktorej imie mi sie strasznie podoba.. Ona ma na imie Jagienka, ale na to imie to szczegolnie sie nie zgodzi M...
Podobaja mi sie imiona ktore mozna zdrobnic..ja mam na imie marta i to jakos ni w zab da sie skrocic, a jak juz slysze martusia to mnie skreca :p

reklama
Harsharani, termin mam na 15 września. Wcześniej nie podawałam, bo nie byłam pewna.
Co do palenia, o które pytałaś, to już nie palę:-) Chyba wygrałam, przynajmniej na jakiś czas, z nałogiem:tak:

ja tez mam już 11 tydzień, nie mam suwaczka bo nie mam cierpliwości do jego zamieszczenia nieudało sie za pierwszym razem i za drugim też więc dałam sobie spokój mój B troche bystrzejszy ode mnie w te klocki to mi może kiedyś zrobi,
ja tam łykam witaminki bo mam skłoności do częstych przeziembień a te moje na to też są dobre
co do imion to mój B chce weronikę a dla chłopca nie mamy ale za to mamy synka szymona kacpra i śmiejemy się ze jak będzie drugi to będzie kacper szymon
ja bym chciała np karolinę i karola (bo nie wiem czy będziemy mieli jedno dziecko czy dwoje) nie byłam na usg jeszcze
za tydzień mam wizyte kontrorną to da mi pewnie skierowanie
u mnie w pracy też maja gdzieś to ze jestem w ciąży i ciągle jakies kłody pod nogi żucają ale chcę iść najpier na 2 tygodniowy urlop żeby kasę z socjala wyciągnac ale ten nowy kierownik nie jest taki ok jak stary był.
tez się wstydze pokazać mój brzuch bo generalnie to ja mam lekka nadwagę i boje się ze będę wyglądać jak prawdziwa cięzarówa

Witam dziewczyny. U mnie zaczął się właśnie 7 tydzień i zero nudności. Nadal mnie bolą moje atrybuty kobiecości:-D .Poza tym nic.Jak sie najem to brzuch mam duży.
Witamy kolejną mamę z Anglii.
A co imienia: Marysia Ewa dla dziewczynki- po mojej babci i mamie
Jasiu Henryk- po moim niedawno zmarłym dziadku i po moim teściu.
Wczoraj mnie poblewał brzuch jak na okres i się bałam. Strach mam jakby trochę podwójny z tego wzgledu,że tutaj w Anglii nie widziałam się z ginem i nie mam fizycznego od lekarza potwierdzenia ,że z moją ciążą jest wszystko ok. W kwietniu jadę do Polski i dopiero wtedy będe miała okazję pójść do lekarza
Pozdrawiam

Harsharani, termin mam na 15 września. Wcześniej nie podawałam, bo nie byłam pewna.
Co do palenia, o które pytałaś, to już nie palę:-) Chyba wygrałam, przynajmniej na jakiś czas, z nałogiem:tak:

No to nie ma co! Serdeczne gratulacje, bo to jest strasznie ciezko rzucic :)

tygrysek, nie wstydz sie :) No co ty...:) jestem pewna ze jestes ladna babka.
A co do grubosci i wagi to jesli chodzi o mnie to zawsze bylam taka normalna... to znaczy na pewno nie chuda ;) A co do suwaczka to moze pomoze Ci ta sciaga w temacie 'linki bardziej i mniej potrzebne'? kiedys mi sie nudzilo i zrobilam to..obrazkowo;)

Cfcgirl jaka mammy zgodnosc z imionami ;)
Wiem ze nie jest fajnie w Anglii... Moj facet mi zaproponowal ze ze wzgledu na zlewyniki i skracajaca sie szyjke..moze bedzie lepiej jesli zostane w POlsce..bo tutaj przynajmniej mam gina na zawolanie...

Harsharani, jeżeli ma być to z pożytkiem dla Ciebie i Aniołka to warto przemyśleć. Z drugiej strony jednak , będziecie oddzielnie.Ja myślę,że jak tutaj się zacznie coś natychmiast do lekarza cię wyślą. Powiedz jak nastawienie Twojego faceta do ciąży?? Po postach czytając mam nadzieje,że się zmieniło na lepsze.
Buziaki

Nam tak na prawdę wszystko jedno czy bedzie chlopczyk czy dziewczynka. Nawet blizniaki czasami nam sie marza :) chociaz pewnie ciezko by nam bylo bo zadna babcia nam nie pomoze.
Dziewczynce na pewno damy na imie Natalia, chlopcu moze Aleksander ale jeszcze nad tym debatujemy. Mnie bardzo podoba sie Michal ale juz mamy jednego w najblizszej rodzinie, buuuu

witam wszystkie mamusie
nie odzywalam sie strasznie dlugo
TOLCIA tak bardzo mi przykro,nie wiem co moge powiedzic,ale myśle,że to wszystko jest przemyślane,widocznie będzie lepszy moment i bedziesz bardzo szczesliwa.To Tyzaczelas ten wątek,mam nadzije ze bedziesz jeszcze z nami. glupio mi pytala o mnie n aforum a ja krowa sie nie odzywalam. ale musze sie wytlumaczyc.jak przychodzilam z pracy to mialm dosc,jeszze na chwile do mamy,w domu bylam wieczorem i nie mialm sily na komputer. mam nadzieje ze jak sie poczujesz lepiej to mnie odwiedzisz,ja mam L4
dziewczyny troszke sie wybilam z forum, wy juz sie zżyłyście ze soba,ale musze to nadrobic
terez jestem na wolnym,lekakarz kazał mi troche odpoczać od wstawaia rano no i troch ebrzuch mialm twardy i wydety,wiec sie wystraszylam,mam tylko troche polezec
a co do mdlosci to mam minimalne,prawie wogole, zażywam witamine E i moj ginekolog powiiedzilal, że to dzila osłaniająco ni chroni przed mdłościami.
zycze wszystkim milego dnia

ja mam na imię Maria Ewa i widziałam na forum taka propozycję dla dziewczynki, Jasiu mi się podoba dla chłopca ale mój Szymon ma takiego małego "jaśka" do spania i ciągle chodzi i mówi gdzie mój jasiu że z mężem wymysliliśmy, że jakby miał brata to by fajnie było
byliśmy z szymkiem dzisiaj u znajomych bo to mój ostatni dzień zwolnienia od poniedziałku do pracy a nie chce mi się strasznie tam wracać

reklama
mam nadzieje tygrysku ze bedzie wszystko ok i ze sie szybko w robocie zaaklimatyzujesz :)

Swoja droga babeczki to jestesmy niezle... Tyle stron zeby zrobic... juz 25 :) To nawet na sierpniu nabazgraly tylko 14 :D

Do góry