reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Atruviell rewelacyjnie to opisałaś i masz 100% rację. Ja chciałam tylko dodać, że te komórki tłuszczowe, które juz nigdy nie znikną, wykształcają się do 3 roku życia dziecka i w tym właśnie okresie trzeba bardzo uważać żeby brzydko mówiąc nie utuczyc dziecka. Niestety z własnego, najbliższego otoczenia wiem co sie moze zdarzyc jak sie za mlodu przekarmi dziecko (a przede wszytskim dziewczynke) - pod koniec szkoly podstawowej lub w szkole średniej konczy sie to anoreksja i bulimia. Tak bylo w przypadku jednej z najblizszych mi osob. Mozecie sie domysluc, ze walka z choroba byla straszna dla mnie a co dopiero dla tej osoby. Najgorsze, że to są nieuleczalne choroby (tak jak alkoholizmy czy narkomania) i niestety wystarczy niewielkie zalamanie nerwowe, ciezszy psychicznie okres i w kazdej chwili od nowa staje sie bulimikiem albo anorektykiem. Po tych przejsciach przysieglam sobie, ze nigdy nie dopuszcze zeby moje dzieci mialy nadwage!!!! Nie chce zeby pozniej tak cierpialy.

Co do szczepienia to pani doktor powiedziala nam, ze pierwsza dawke trzeba dac w 6 tygodniu (razem z innymi szczepieniami). Ale naljepiej jak sie dowiesz u swojego lekarza.

Z tym spaniem to nawet w Krakowie cos bylo na rzeczy bo Patryk spał od 21 do 4 rano:szok::szok::szok:. Jeszcze mu sie to nigdy nie przytrafilo!!!

U nas tez z centyli wychodzil wzrost na 75 a waga na 25. Ciekawe czy cos sie zmieni po jutrzejszej wizycie.

reklama
Eh, zazdroszczę wam tych śpiochowatych fluidów na Pomorzu. U mnie Tymek od 11:30 do 13:30 niemal bez przerwy okropnie płakał. Niby zasypiał, a po chwili wybudzał się ze straszliwym wrzaskiem. Ogólnie to może pospał dziś od 8 rano jakieś 1,5 godziny. Teraz też już nie śpi, wsadziłam go do fotelika i gada z sufitem. Mam nadzieję, że to była jedynie reakcja na beznadziejną pogodę za oknem...

A ta moja lalka znowu spiaca krolewna dzisiaj :-). Juz 3 godzina snu sie zaczyna z mala przerwa na cyca ale to chyba przez pogode bo jest takie urwanie chmury od rana, ze szkoda gadac, strasznie senny dzien.

Wróć... cytując Zytę....
Pisząc "mając 4 miesiące" miałam na myśli, ze właśnie skończył 4 miesiące (czyli dokładnie 9 dni temu) ja chyba właśnie źle ustalam ten wiek na siatce, bo zaczyna się tabelka od 1 czyli od rozpoczęcia pierwszego miesiąca czy od skończenia? Jak tak to powinnam patrzeć dzisiaj na 5:confused: Faktycznie długaśny się robi...powoli ciasno się robi w gondoli i nie wiem co dalej począć...chyba trzeba będzie się rozejrzeć za jakąś większą gondolą używaną, bo na 2-3 miesiące nie kupię mu nowej:-(

fluidy na pomorzy byly takie ze moj spioch ( mam nadzieje ze nie okrzykniecie go najwiekszym spiochem na BB :-D:-D) spal 11 godzin po czym, po flaszeczce o 6 rano spal jeszcze 3h tak wiec...mama sie baaaardzo wyspala. Ale w ciagu dnia za to nadrabia - szaleje w lozeczku i na lezaczkui w nosie ma dluzsze drzemki!!
dziewczyny!!!
Jak sie mierzy wzrost bobasow? u mnie na wizytach w przychodni tylko waza a mierza obw. glowki. I chyba wzrost faktyczny nie ma nic wspolnego z rozmiarami ubranek? Jak raz go mierzylam mial 60cm a juz wyrastal z ubranek 62...i czy ten obwod glowki to jest jakis wazny wskaznik rozwoju?

reklama
To ja jeszcze o karmieniu.
mam pytanie do mamus butelkowych - ile wasze maluszki wypijaja mleczka? moja Angelka pije 90ml co 2-3 czasami 4 godz..Może odpowiedz jest na watku butelkowym,ale wybaczcie mi nie mam czasu doczytać:no:

Do góry