reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
a mnie chyba grypa dopała, głowa mi pęka, gardło pali, wszystkie stawy bolą i całą noc miałam dreszcze, wziełam eferalgan, rutinaceę i cały dzień popijałam sok z zarnego bzu a i tak mnie sponieiwierało. najgorzej że B ma popołudniówki i cały dłuuugggggiiii dzień będę sama z maluchami szok nie wiem jak to przeżyje

Ja hanifki nie przekarmiam ona ma porostu taka niemowleca nature je zgodnie z zaleceniami producenta mleka nic wiecej nie robie jej zadnych dokladek, podaje wode miedzy posilkami i herbatke raz dziennie ona poprostu taka jest i nie ma zadnej nadwagi...lekarka powiedziala ze hanifka jest zdrowa ladnie sie rozwija i prawidlowo przybiera na wadze co widac gdy patrze na siatke centylowa w ogole to o nadwadze mozna mowic dopiero u dzici ktore koncza 2 latka a nie u maluchow 3 miesiecznych...ta odchudzac niemowle...moze jeszcze na olimpiade wyslac??? Niemowlaka NIE POWINNO sie ograniczac jedzenia powinny byc karmione na zyczenie zasadniczy powod szybkiego przybiera na wadze jest najzupelniej fizjologiczny...dziecko w tym wieku poprostu malo sie rusza i nie spala kalorii gdy zycznie raczkowac chodzic to zmniejszy sie apetyt i to w tedy trzeba uwazac i nie biegac za dzieckiem z jedzeniem...poza tym ja i moj maz w wieku niemowlecym wygladalismy tak samo jak hanifka maz byl nawet grubszy a teraz zadne z nas nie ma nadwagi nie jest otyle no maz moze po 30 troszke przytyl ale to kryzys wieku sredniego...

Witam w deszczowa (przynajmniej u mnie) srode, jest buro, szaro i ponuro. Wczoraj mala zasnela mi popoludniu cos kolo 14 i spala prawie do 18, dalam jej cyca przez sen bo juz zaczynala syskac raczke, ale dalej spala jak zabita, pierwszy raz tak dlugo spala w dzien. W ogole chcialam sie pochwalic co kupilismy malej do ubrania bo jest to przeslodka sukieneczka i rajstopki do tego, brakuje tylko mikolajkowej czapy.
dscf1228zg5.jpg

klavell jesli lekarka powiedziała ze malutka dobrze sie rozwija to chyba jest ok.Moze ona ma taka pulchniutka niemowleca buziulkę i już .No i jakies geny po rodzicach tez swoje robią.Mi lekarz kiedy s powiedział że takie maluszki nie wiedza co to łakomstwo i jedzą tyle ile potrzebują.

kina struj mikołajowy super:tak:
Wiesz moja mała też wieczorkiem przekimała ze 4 godzinki prawie.Coś wisiało w powietrzu pewnie bo rzadko to sie jej zdarza.

gabids no musialo cos byc skoro te nasze dzieciczki tak kimaly. W ogole w przyszlym tygodniu ide z mala 1-wszy raz do szczepienia, jestem ciekawa co to bedzie, bo jak mam isc tutaj do lekarza obojetnie czy z soba czy z mala to az mnie cholera bierze tak tu wszystko olewaja i lekcewaza, ze az sie nie chce.

Moj wrecz przeciwnie, nie chcial wczoraj spac, tzn. chcial,ale nie mogl,pospal 15-20 minut i pobudka.

Wracajac jeszcze do oceniania wagi dzieci to moj brat i moja mama stwierdzili,ze utuczylam Maciusia:szok: Bo ma pucolowate policzki. Niewazne,ze dopiero niedawno zalapal sie ledwo na siatke centylowa. Widzisz, Klavell, ja tez musze odchudzac mojego szkraba;-)

reklama
kina a na grózlice mała była juz szczepiona?Bo wiem ze nie wszystkim podaja te szczepionki,ale mi w szpitalu powiedzieli ze polska jest krajem podwyzszonego ryzyka i szczepią.A tak wogóle to sie nie dziwie ze masz nerwa strasznego.Nas szczepiła taka wielgachna pielegniara co chyba nie ma czucia w łapach,bo jak kuła mała to bardzo ,bardzo płakała.A w szpitalu na grużlice lekarz ciapek zrobił to bardzo delikatnie i malutka wcale nie płakusiała.Trzymam kciuki.

Do góry