reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam wieczorkiem:-)

Maraniko świetne te wierszyki muszę się ich nauczyć i na pewno któryś zastosuję :-)

Ja jeszcze nie miałam @ od porodu ale ja karmię jeszcze piersią za to jak długo stoję albo chodzę to strasznie boli mnie ta rana po nacięciu czy któraś z was też tak ma? I do tego mam jeszcze taki ciemnawy śluz no ale umówiłam się już do gina w czwartek to się dowiem co i jak.

Gabids a gdzie można o tym poczytać bo zaciekawiło mnie to cudo?

Tygrysku ja to nie mogę się doczekać aż Igorek będzie na tyle duży żeby cieszyć się z prezencików na Mikołaja to takie słodkie jak dzieciaczki w niego wierzą to daję taką magie świąt. Właśnie dzisiaj mówiłam do mojej mamy jak to fajnie było kiedyś jak jako dziecko czekało się aż mikołaj przyniesie prezenty.

reklama
Mam genialny plan, bede malego kapac o 18tej, potem jedzonko, a o 19tej bede go lulac do snu. Dzisiaj tak zrobilam i normalnie mam teraz tyle czasu ze az se chyba maseczke zrobie albo cos, bo juz posprzatalam. Zazwyczaj kapalam go ok 20tej, potem lulanie do 21ej, szybkie sprzatanie, prasowanko i na rzesach szlam spac.

nuska w polskim jezyku troche mało o tym implancie.Wnioskuje ze pewnie w PL go jeszcze nie stosują.Ale jeśli chcesz to wpisz w Google implant antykoncepcyjny to cos tam wyskoczy.

dzien dobry wieczor
ja jeszcze nie dostalam choc juz od 2-3 tyg nie karmie piersia...czekam z utesknieniem bo przed ciaza moja miesiaczka- to byla zagadka - 40dniowe cykle a i dochodzilo nawet do 50 dni...nie musze wam mowic ile wydawalam na testy ciazowe az pewnego ranka sie okazalo, ze...:-)
Ale teraz nie bardzo (jeszcze) chce by sie znow okazalo wiec gabdis opowiedz cos o tym implanciku, albo moze daj jakiego linka? czy to hormonalny implant? cos jak plastry tylko podskorny? no i ile to kosztuje...bede wdzieczna za info..
Dzis robiac relaksacyjny masazyk mojem szkrabowi ( jestem kosmetyczka i uwielbiam robic masaze tak wiec sie wczulam...a i Stasiek to baaaarzo polubil) zdalam sobie sprawe ze tysiace mam na swiecie o tej porze, jak i wy - drogie kolezanki - masuja, rozmawiaja, spiewaja i tula te swoje golutkie bobaski ktore zaraz beda slodziutko spaly...wzruszylam sie.

za to jak długo stoję albo chodzę to strasznie boli mnie ta rana po nacięciu czy któraś z was też tak ma? I do tego mam jeszcze taki ciemnawy śluz no ale umówiłam się już do gina w czwartek to się dowiem co i jak.​

Ja mam to samo. Ginka mi powiedziala,ze zostalam brzydko zszyta i kazala kupic Cicatridine (bez recepty) i stosowac dopochwowo 2 razy w tygodniu.Na razie nie dziala,ale wzielam dopiero 2 razy. Procz tego wyszlo w cytologii,ze mam jakas infekcje. Dostalam recepte,ale jeszcze jej nie odebralam,wiec nie wiem na co.

Wlasnie przeczytalam na blogu w komentarzach ze krzywdze wlasne dziecko ze jestem zla matka ze zrobilam z hanifki pulpeta i mam zaczac ja odchudzac bo dzieci w szkole beda sie z niej smiac jacy ludzie sa walnieci odchudzac 3 miesieczne dziecko no i jeszcze ten tekst ze szkola ... przeciez hanifka ma 3 miesiace a ludzie juz mi o szkole pisza boze ale sie wkurzylam...to ciekawe co mam zrobic glodzic dziecko...nastepnym razem jak bedzie sie domagac mleczka to powiem kochanie jestes na diecie mleczko dostaniesz za 2 godzinki...

Powiem szczerze, Klavell, ze Twoja corcia jest z Twojej winy pulchniutka. Zauwazylam po swoim synku,ze jak mu dam butelke i on po jedzeniu placze to nie daje mu od razu dokladki tylko probuje odwrocic jego uwage. Czesto okazuje sie,ze jak odbeknie to przestaje plakac i juz nie jest glodny. Poza tym nigdy nie robie mu od razu wiecej niz 60 ml. Wydaje mi sie,ze rozciagnelas niepotrzebnie zoladek Hanifiki i dlatego ona teraz tak duzo je. A jesli chodzi o odchudzanie to mozesz sprobowac tak jak napisalam wczesniej. Rob troszke mniejsze porcje mleczka, choc o 30 ml mniejsze raz dziennie i sprobuj ja powolutku do tego przyzwyczajac. Dzieci czesto placza po jedzeniu, bo zwyczajnie lubia ciumlac szmoczek. Nie musza byc glodne.

reklama
Do góry