reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Xeone - serdeczne życzenia i ode mnie!!!

Bedismall - nie fajnie z twoją córeczką. Musisz twardo dać jej do zrozumienia, że pewne zachowania są nie do przyjęcia. I dawać jej przede wszystkim duuużo czułości. Mały Dominik otrzymuje od ciebie wiele ciepła podczas karmienia, przebierania itp. czynności. Ale czas, kiedy śpi po prostu trzeba poświęcać jego starszej siostrze. Na razie u mnie nie jest tak źle, a starszy synek jest w stosunku do młodszego bardzo czuły i opiekuńczy. Często przytulam ich obu. Jak mam na rękach Tymka, to zawsze pogłaszczę i pogadam z Kubą. Jak Tymi śpi, to więcej czasu poświęcam Kubie. Ale też popełniam wiele błędów. Np. każę Kubie zachować ciszę, kiedy Tymo śpi, bo cały czas mi go wybudza. A wiadomo, jaki ma to skutek - jest jeszcze większy hałas:tak:. Inny przykład - Tymo śpi, ja nareszcie przy kompie, a Kuba ciągnie mnie do zabawy. Oj, nie raz kazałam mu się odczepić i bawić samemu. Widziałam żal w jego oczach. Ale z drugiej strony ja też potrzebuję się zrelaksować, a nie biegać od jednego do drugiego. Ciężki nasz los, mam dwójki dzieci. Oba maluchy nas potrzebują i to najlepiej od zaraz. Jak to pogodzić, żeby któreś nie poczuło się odtrącone?

Dziewczyny kiedy wy macie czas na pisanie postów? Podziwiam was :)

Niestety moja mała Oliwcia się przeziębiła - katarek i kaszelek. Dzisiaj byłam u pediatry. Ok 20 miała 37,7. Widzę, że dziecinka jest bardzo wymęczona. Na szczęście się śmieje i gaworzy. Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie spokojniejsza.

Harsharani i Xeone
życzę wszystkiego naj najlepszego :)

Xeone - serdeczne życzenia i ode mnie!!!

Bedismall - nie fajnie z twoją córeczką. Musisz twardo dać jej do zrozumienia, że pewne zachowania są nie do przyjęcia. I dawać jej przede wszystkim duuużo czułości. Mały Dominik otrzymuje od ciebie wiele ciepła podczas karmienia, przebierania itp. czynności. Ale czas, kiedy śpi po prostu trzeba poświęcać jego starszej siostrze. Na razie u mnie nie jest tak źle, a starszy synek jest w stosunku do młodszego bardzo czuły i opiekuńczy. Często przytulam ich obu. Jak mam na rękach Tymka, to zawsze pogłaszczę i pogadam z Kubą. Jak Tymi śpi, to więcej czasu poświęcam Kubie. Ale też popełniam wiele błędów. Np. każę Kubie zachować ciszę, kiedy Tymo śpi, bo cały czas mi go wybudza. A wiadomo, jaki ma to skutek - jest jeszcze większy hałas:tak:. Inny przykład - Tymo śpi, ja nareszcie przy kompie, a Kuba ciągnie mnie do zabawy. Oj, nie raz kazałam mu się odczepić i bawić samemu. Widziałam żal w jego oczach. Ale z drugiej strony ja też potrzebuję się zrelaksować, a nie biegać od jednego do drugiego. Ciężki nasz los, mam dwójki dzieci. Oba maluchy nas potrzebują i to najlepiej od zaraz. Jak to pogodzić, żeby któreś nie poczuło się odtrącone?

święta racja Atruviell, tak właśnie trzeba postępować ze starszakiem, Szymek też miał podobne wyskoki na początku a teraz jest czuły i opiekuńczy, ale ja mu poświęcam każdą wolną chwile a na forum działam z Wiki u boku, bo piszę i czzytam albo jak oboje w nocy śpią albo jak mała jest na moich rękach o w innym czasie to jestem gosposią i mamsią i żoneczką
Xeone dużo zdrówka i pociechy z maleństwa.
a ja znów mam bezsnną noc ale tro ostatnia nocka mojego męża to sobie odeśpimy, nie mogę się doczekać poniedziałku (sczepienie) bo wtedy będę wiedziała ile Wikucha waży

Witam dziewczyny, znowu po przerwie.Dziekuję bardzo za życzonka urodzinowe, tak, niestety to były okrągłe urodzinki..:nerd:. Czuję się trochę staro, ale cieszę się,że zdążyłam z dwójką dzieci przed 30 :-D, zawsze sobie tak planowałam.
Harsh, Xeone-wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, trochę spóźnione,ale szczere.
Pisałyscie o tym portalu nasza-klasa, ja też przepadłam..jak tylko mam chwilę to tam siedzę. Oprócz tego mam tu trochę zamieszanie, bo postanowliśmy sprzedać nasze mieszkanie i kupić większe, no i siedze teraz i albo zamieszczam, albo śledze ogłoszenia o mieszkaniach...
Moje dzieciaczki rosną ładnie, musze iść z Małym w tym tygodniu na kontrolne USG stawów biodrowych, przez cztery tygodnie pieluszkowałam go podwójnie na noc, może już będzie wszystko ok.
Atruviell-jak tak pisałaś o swoich dzieciaczkach, to jakbym to o nas czytała, u nas jest tak samo,że staram się Lili poświęcać jak najwięcej czasu,ale tez ją uciszam,jak Mateusz zasypia, co najczęściej daje odwrotny skutek..;-). Ale ogólnie nie jest źle, Lili przepada za braciszkiem, nawet mu pożycza swoje zabawki, na razie tylko,żeby pokazać,albo dać mu pluszaka,ale to i tak dobrze.
Pozdrawiam i zyczę miłej nocy!

No dziękuję, ze postarałyście żebym nie miała zbyt wielu zaleglosci na forum :-)
Harsh, Xeone - Sto lat! Samych łaskawości losu!
Bedi - kurcze zmartwiłam się tym co robi Twoja cóeczka, ona jest taka malutka, ale synek jeszcze mniejszy. Mam nadzieję, ze wkrótce kończy się ten przejaw zazdrości.

u nas zawrót głowy, zero czasu ma nic, nawet nie mogę się porozkoszować zakupami mablowymi, łazienkowymi, tylko rach ciach wybieram bo szkoda czasu :baffled: Opieka nad niemowlaczkiem, rehabilitacja, 60% remontu i przeprowadzki, 100% formalnosci ze sprzedaza mieszkania na mojej glowie. Wszystko idzie jak po grudzie.

Bylam w czwartek z malym na usg bioderek - wszystko ok na szczescie, bo znajac nasze szczescie juz sie spodziewalam pieluszkowania. Byly tam inne dzieciaczki, maly w porownaniu z rowiesnikami jest duuuzy, ale widze ze slabiej trzyma glowke :-( Mam nadzieje, ze rehabilitacja szybko pomoze.

Ja rowniez dolaczam sie do zyczonek urodzinowych, wiem, baaardzo spoznionych ale zawsze, wybaczcie - zyczenia: milosci, milosci i jeszcze raz milosci - choc teraz nie bedziecie narzekac na jej niedosyt:-) drogie dziewczyny Harsh, Xeone
Cariocca - jestem zdziwiona wzrostem twojego Staska!!! Myslalam ze to moj jest wielki ale on dopiero dorasta do 68, a twoj juz 74??? Duuuzy chlopak i dobrze - duzym (stanislawom!!!) latwiej na tym swiecie...Poza tym martwisz sie nie trzymaniem glowki (moj juz trzymal jak mial 3 tygodnie) ale ja z kolei nie-trzymaniem w raczce czegokolwiek - wkladam na sile grzechotki, ukladam w lozeczku a moj Stachu nic, uderza raczkami w karuzelke ale zeby tak pogrzechotac...no nic, roznie rozwijaja sie te nasze maluchy...

Witam mamusie:-)
Na początku chciałam złozyć najlepsze życzenia dla jubilatek Harsharani i Xeone.Wszystkiego najlepszego.

Dziewczyny jestem w szoku:szok:Moja mała zaczyna się podciągać do siedzenia:szok:
Zawsze kiedy oglądam cos ulubionego w telewizji i mała nie spi to kładę ją pleckami na moim brzuchu i oglądamy razem.No i wczoraj ona w tej pozycji trzy razy sie podciągneła i nie rączkami tylko tak wyciągneła brudke do przodu i mięśniami brzuszka poszła do przodu.Może to normalne ale mój Fabus tak wcześnie nie zaczynał:no: A kiedy ona leży i ją chwytam za rączki to idzie w góre z usmiechem tak szybko i pieknie główke trzyma.Czy wasze maluszki tez już próbują tak robić?

reklama
Do góry