reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

witajcie mamuski, ja kjestem zalatana bo zalatwiam tą papierologie zwiazana z sprzedarza mieszkania/darowizna domu/remontem. Wczoraj pojechalam do hurtowni kupic pare rzeczy dla Stacha bo skubany wyrasta z rozm. 68 :szok: wazy juz 6300 i apetyt ma jak opentany. Za to znowu sie prezy i wyskoczylo mu cos na buzce wiec jestem na diecie - ryz i marchewka :baffled:

reklama
Witajcie, Wrześniówki!

Nuśka, Shinead - ja już kurcze nie wiem, co z tym kaszlem robić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Czekam jeszcze z wizytą u pediatry, bo ta na pewno da kolejny antybiotyk, a moim zdaniem to już wystarczy tego dobrego. Katarek jest ale nie jakiś taki wielki, dziwne żeby to on dawał się tak we znaki. Co do koloru to jest taki... hm... biały, a w środku jakby brudnawy. Nie wiem, czy to bakteryjny czy nie.Poza tym wszystko OK. Trzy dni po odstawieniu antybiotyku było dobrze, zero kaszlu i kataru. A teraz wszystko od nowa. Nastrój raczej w normie, apetyt w normie, temperatury nie ma. Nie wiem już co z tym fantem zrobić.

Co do darmowych wizyt u specjalistów to w naszym kraju wszystko jest do góry nogami. Żeby pójść z dzieckiem do głupiego laryngologa to czas oczekiwania wynosi dwa, trzy miesiące. Ale jak wpłacę dobrowolną darowiznę na rzecz szpitala to już nagle w ten sam dzień mogę skorzystać. I tak jest ze wszystkim. Niby służba zdrowia dla dzieci jest bezpłatna, a na każdym kroku kroją nas jak mogą. Gdyby nie moja przyjaciółka, która pracuje w szpitalu, to nie wiem co bym zrobiła.

Ja też już nie prasuję ciuszków Tymka, piorę je w Loveli na programie "łatwe do prasowania" i wtedy wszystkie ubranka są mięciutkie i nie pogniecione. Fajna sprawa.

witajcie mamuski, ja kjestem zalatana bo zalatwiam tą papierologie zwiazana z sprzedarza mieszkania/darowizna domu/remontem. Wczoraj pojechalam do hurtowni kupic pare rzeczy dla Stacha bo skubany wyrasta z rozm. 68 :szok: wazy juz 6300 i apetyt ma jak opentany. Za to znowu sie prezy i wyskoczylo mu cos na buzce wiec jestem na diecie - ryz i marchewka :baffled:
qrcze ja raz zjadlam indyka pieczonego, ziemniaki i dzem malinowy i u malego pojawily sie pryszcze i zielona kupa. tez wrocilam do ryzu z marchewka (chociaz wcale nie odchodzilam) zostawilam sobie tylko chleb razowy.

a wlasnie... wiem ze czesto pisalyscie o tym ale nawet nie pamietam w ktorym watku a w tym szukalabym rok chyba. jak sie nazywa odpowiednik lakcitu dla dzieci ze skaza bialkowa??

Ruda-iza na pewno lacidofil z tym że ja sama go łykam a małemu nic nie podaje, tzn oprócz mleczka oczywiście;-):-)

Atruviell ja też mam tą opcję ale jakoś wpadłam w nawyk prasowania tych malutkich ciuszków są wtedy takie "świeże" fakt że jak wrócę do pracy to skąd ja wezmę na to czas;-)
Hruda to podobnie jak u mnie przed ciążą nie cierpiałam prasować.

Harsharani wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Duzo zdrowia, szczescia i spelnienia marzen oraz co dzien mnostwo powodow do usmiechow.

WIELKIE BUZIAKI!!!

2025.jpg

Jejku, faktycznie, Harsh ma dzisiaj urodzinki;-)

W takim razie i ja złożę naszej drogiej jubilatce życzenia zdrowia, szczęścia i pomyślności, a przede wszystkim wiele radości z macierzyństwa i żeby wszystko się dobrze układało!

reklama
Do góry