reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

hej nocną porą, u nas zakręcono.leniwy dzień, a wcoraj mieliśmy gości
co do dzieciaczków w łózkach u rodzicó to naszemu Szymkowi do dziś zdarza się w nim zasypiać i jak się w nocy czy nad ranem przebudzi to zaraz przylatuje ze swojego pokoju chociaż oba pokoje są ze sobą połączone i nie ma drzwi to woli być w naszym łóżku, Wikusię karmię na leżąco w naszym łóżku ale jak tylko puści cyca to wraca do swojego łózeczka, w dzień mała zazwyczaj śpi w wózku albo w łóżeczku czasem na kanapie w dużym pokoju na macie a obok ocywiście "mój braciszek Reksiu" jak to Szymuś mówi na psa.
mała na szczęście zdrowa, chociaż Szymek jakiś dziwny jest a mianowicie od wszystkich świętych przez 2 tygodnie miał katar i odrobinę pokasływał byliśmy u doktora to stwierdził że to atopowy katar i zapisał krople katar miną kaszel ucichł ale od paru dni pokasłuje i nawed czasem tak dławiąco z rana albo z wieczora za dnia nie i jakby miał oczy podkrążone ale apetyt ma, taki jakiś podejrzany jest, chrapie po nocach, nie wiem może ma jakieś pasorzyty, mamy w domku zwierzęta chiciaż odrobaczam regularnie "kudłatego" i spółkę ale ....????.... nie wiem już sama

wczoraj chrzestna przywiozła już ten leżaczek-bujaczek fisher prica jest super, mała go polubiła nawed nie boi się tych wibracji i już zakumała że jak ruszy nogą to się buja, i bardzo dobrze że wytrzymuje do 18 kilo bo już dzisiaj Szymek skorzystał z okazji i wyprubował masowanie, a waży już około 21 kilo więc taki inny leżaczek to mógłby nie wytrzymać takiego testu.
ja ood kilku dni szaleje na moikrewni i w naszej klasie, moje drzewko rodzinne się inensywnie rozrasta.
dzisiaj kupiłam sobie spodnie takie krótsze do kozaczków, jak przystało na wagę ciężką rozmiar 46 ale w 44 bym się nie dopieła ale te nie są obciśnięte więc nie jest tak źle poprostu wracam do punktu wyjścia tak jak po ciąży z Szymkiem zaczynałam od 46 a skończyłam na 44 a teraz mam zamiar skończyć na 42, mój męzuś marzy o 3 dziecku ale powiedziałam że jak będę ważyć 70 kilo to pomyślę o nie chcę mieć na wadze ponad 100 bo to juś kaplica.
\

reklama
dzien dobry
tak majandra, zakupy to cos co kazda babeczke wprowadza w dobry nastroj - ja tez 2 tyg. temy wykorzystalam mame i wypuscilam sie na caly dzien po nowa garderobe i od razu poczulam sie lepiej, kobieco...
A dzis wybieram sie na spotkanie w Multikinie w Gdansku z fizjoterapeuta Pawlem Zawitkowskim na godz 12. Jestem ciekawa bo znam go z wypowiedzi z programu z tvn-style i podoba mi sie jego podejscie do maluchow. Bardzo jestem ciekawa co z tego dzis wyniknie, dam wam znac czy rzeczywiscie jest takim profesjonalista jakim go wykreowala telewizja.

super hruda, takie wypady są ekstra a paweł zawitkowski to pewnie super gości zdaj relacje ze spotkania bo jak oglądam tvn style to tak mądrze się wypowiada.

wiesz te moje zakupy to były opłacone nerwami na męża któy nie umiał sobie poradzić z Wikusią a ta mała kluska to ma chyba czujnik wmontowany jak mama się oddala to w ryk, hehehe i dawaj tatusiowi koncert urządzać.

wiesz majandra tak mi mówią ci z którymi zostaje. Wiki spi najedzona ja wychodze mija 5 minutek dziecko sie budzi i chce cyca, niezła jest, jakies 2 tygodnie temu tak zrobiła mojej mamie a B zawsze tak ma jak wychodze.

a wczoraj mój pysiek podrapał sobie policzki a dzień wczesniej poobcinałam paznokietki, uuuuubuuu

moj synalek to chyba taki sprzedawczyk - nie koniecznie placze za mna a czasem jak go cieplutko witam z rana: Dzien dobry kochanie! to on zaciska piastki i w ryk...rozbawia mnie tym teatrzykiem...ale po chwili jest spokoj i usmiech na pyszczku

A manicure to powazny zabieg...nie lubimy tego, oj nie :-D

juz znalazłam bubel i go poprawiłam na jednym paluszku zrobiłam takie małe "niedocięcie" i to drapało uf bo jak dziadek zobaczy w sobotę królewny buzię to się za głowę złapie.

wiecie co ja mam taki cykliczny problem ze skórą głowy, może nawed coś podobnego do tego co miała Wiki od 2 tygodni mam strasznie suchą skórę i mi się łuszczy a swędzi niemiłosiernie masakra takie stany apalne pojawiają mi się tak 2-3 razy do roku i zwalczam je tylko nizoralem ale nie chcę go używać codziennie bo drogi i jak dla mnie śmierdzi, nie wiem może miąłyście coś podobnego i jak mam z tym walczyć skutecznie.
może jest jakiś szampon co doskonale sobie z tym radzi używałam już head&sholders ale jak dla mnie klapa, mam teraz dove i też nie zabardzo jakby się nawet nasiliło.

Ja ostatnio codziennie muszę wychodzić na parę godzin. Mały zostaje najczęściej z babcią. Jak wracam jest rozżalona minka pt:"jak mogłaś mnie zostawić z tą wiedźmą" i ryk stęsknionego człowieczka.

reklama
Do góry