No wiec tak sluzu ani krwi nie zauwzylam w kale w zgieciach raczek i nozek tez nie jest zaczerwienione, pupcie ma normalna...tylko ta cholerna wysypka na policzkach jest utro jeszcze prawdze za uszkami i na glowce, le ciemieniuchy nie ma...wiec moze to nie jest ta nietolerancja???Klaviel - moja lekarka powiedziala za za nietolerancją białka są: wysypka na buzi i we włosach, ciemieniuszka, podrażnienie koło odbytu, zaczerwienienie za uszkami, na zgięciach rąk i nózek, śluz, krew w kupce. Jak szybko byś przeszła na mleko bez mleka krowiego to nie musi się to przekształcić w skazę. U nas wysypka na buzi jeszcze się utrzymuje, ale ciemieniuszka zmalała, podrażnienie pupki to jujż przeszlość (a nie mogłam się z tym uporać), na brzuszku wysypka jakby zmalała. A kupale ma normalne? Sprawdzaj czy nie ma tam krwi, albo śluzu.
U mnie z ta buzka jest tak jak opisujesz jak patrze pod swiatlo o wyglada jakby popekana byla na jednym policzku wiecej na drugim troszke mniej bardzo sucha ma ta skurke jak posmaruje kremem do buzki z Penatena to jesttroche lepiej dlatego czesto jej natluszczam buzke wlasnie tym kremem musze poszukac tu u mnie Musteli nie wiem czy sa te kosmetyki gdzie je kupilas???Klavell – jesli chodzi o policzki to nie wiem czy napewno to od mleka. I powiem ci szczerze ze jakis czas po urodzeniu tez pojawily sie jakies krostki na polczkach, skorka byla taka szorstka – czasem krostek nie bylo widac ale jak sie dotykalo to byla chropowata. Czasem jak patrzylam pod swiatlo to wygladla jakby byla popekana z wysuszenia. Poszlam z tym do lekarza ktory “na oko” (bo nawet nie spojrzal na mala – przepisal nam sloj kremu Oilatum na ktory moja okazalo sie ze jest uczulona wiec smaruje sobie nim stopy
I nawet lekarzowi do glowy nie przyszlo ze to moze byc jakas nietolerancja na mleko ktore jej podaje, a podaje Aptamil. Po tym jak mala dostala wysypki po kremie kupilam kosmetyki z Musteli (bo slyszalam ze sa rewelacyjne) do pielegnacji twarzy dziecka i ma buzke jak LALA.
A jesli chodzi o prezenie sie nad ranem tez to przechodzilam gdy podawalam jej inne mleko. Wtedy wiezgala jak konik w lozeczku, prezyla sie i jeczala... byc moze to mleczko jej nie sluzy co jej dajesz choc Aptamil uzaje sie za bardzo dobre i najbardziej tolerowane przez maluszki
u mnie z mlekiem bylo tak na poczatku mala pila MILUMIL PRE pot lekarka kazala zmienic na mleko HA bo zauwazyla u malej nie czyysta buzke wiec zaczelam jej podawac MILUMIL HA, ale niestety to mleczko nie pomoglo wiec kazala nam zmienic wlasnie na APTAMIL bo stwierdzla ze jest lepsze i mala je mije no powiedzmy ze od 2 tyg