reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Majandra - dzięki za info w sprawie wędzidełka, kurcze tak właśnei myślałam że w Polsce tez już się tego podcinania nie robi rutynowo.
ehh mój mały tez dostał wysypki na całej głowie, najgorzej ma na skroniach i za uszami nie wiem co może być takie guzki mu wyskoczyły
Atru mój też ma takie napady że mam ochote sie pochlastać wyje i wyje i niczym się nie daje go uspokoić na smoczek się rzuca i od razu wypluwa identycznie jak twój...
napisz koniecznie co ci pediatra powie, my jutro idziemy i też sie wypytam co to moze być
pozdrawiam wszystkie wrześniówki

reklama
Cały dzień kolka to chyba nie... zresztą już sama nie wiem, no i do tego robi kupkę...mam nadzieję, że lekarz znajdzie przyczynę i podzielisz się z nami jego opinią.

o kurcze! widzę, że większość ma takie same problemy jak my z naszym Olusiem... płacze prawie cały czas ale bączki puszcza tez prawie cały czas i kupki robi normalne po kilka na dzień... jak mu daję butlę z jedzonkiem to oczywiście rzuca się na nią ale tak jakos dziwnie jakby nie mógł złapac smoczka przez co się denerwuje i znów płacze i tak ciągle jak mu smoczka on próbuje i nie moze "załapać" i wtedy coraz głośniej płacze aż do histerii ... i tak przez cały dzień... to raczej nie jest kolka bo sie przy tym nie pręży tak jak wcześniej zanim mu espumisan podawałam... nie mam pomysłu juz na ten jego płacz no i oczywiście nerwy nam wysiadają bo cały czas tylko nosimy go na rękach, zero spania... koszmar!

Maraniko, w końcu wyszłam z Tymkiem na spacer i ładnie przespał całą wyprawę. Po powrocie jednak znowu to samo, przy jedzeniu strasznie się męczył, objawy takie jak opisałam wyżej. Zjadł 70 ml mleczka o 17:30 a o 19:00 znowu był głodny. Zjadł kolejne 70 ml. Teraz położyłam go na poduszce w naszym łóżku i póki co leży sobie cichutko... Może zaśnie... Ale jutro muszę iść z nim do pediatry, bo mi się serce kraja patrząc na to, jak się męczy... Acha i zauważyłam, że mu się częściej niż zwykle ulewa... Może to jednak to mleko (Bebilon Pepti) jakieś nie teges...

Atruviell - a może byś zagęściła ten Bebilon tak jak mi doradziłaś? Oluś już prawie wcale nie ulewa... dzisiaj jeszcze ani razu mu sie nie ulało

LizabetA - no aż tak to mu się nie ulewa... Tyle tylko, że wcześniej po porządnym odbiciu już mu się raczej nie ulewało a teraz wypływa mu z buźki kilka razy trochę mleka, a czasem czknie mu się ze trzy razy z jednoczesnym ulaniem... Ok, nie będę truć i wymyślać. Po prostu pójdę do lekarza.

cześć dziewczyny :-) bardzo dawno Mnie tu u Was nie było

Śliczne macie pociechy i widze że rosną jak na drożdżach i bardzo dobrze :-) chciałam się z wami podzielić dobrą wiadomością My też zostaniemy rodzicami i jak wszystko będzie dobrze to nasz dzidziulek pojawi się w maju

jesteśmy bardzo szczęśliwi a za razem pełni obaw czy wszystko jest w porządku :confused::confused:

buziaczki

reklama
o kurcze! widzę, że większość ma takie same problemy jak my z naszym Olusiem... płacze prawie cały czas ale bączki puszcza tez prawie cały czas i kupki robi normalne po kilka na dzień... jak mu daję butlę z jedzonkiem to oczywiście rzuca się na nią ale tak jakos dziwnie jakby nie mógł złapac smoczka przez co się denerwuje i znów płacze i tak ciągle jak mu smoczka on próbuje i nie moze "załapać" i wtedy coraz głośniej płacze aż do histerii ...

Skąd ja to znam u nas też są takie dni z tym że ja karmię tylko piersią i Igor robi dokładnie tak jak opisałaś z tym że przy piersi najpierw rzuca się żeby jeść po czym zaczyna się wywijać prężyć i wściekać jakby nie umiał załapać.
Atruviell napisz jutro koniecznie co Ci na to powiedział lekarz.

Do góry