reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam,

wczorajszy lodowaty wiatr i mnie dał się we znaki. Dzis u nas słonko i chyba łagodniej na dworze.

My bieliznę termoaktywna kupiliśmy dla P. w zeszłym roku i mu cieplutko w jajka;-)

No i mamy nowego wójta. A u Was Donkat jak wybory?

u nas został "stary", juz 4 kadencję zaczyna.

U nas tez mrozno, dzisiaj juz w miare,ale wczoraj byl bardzo zimny mocny wiatr. Nie wiadomo jak ubrac do szkoly:baffled: na razie mlody pomyka w takich wyzszych adidasach, bo nie chce zeby girki ugotowaly sie w szkole, jak idziemy to mowi,ze cieplo,ale my mamy jakies 5 minut pieszo. Kupilam w Biedronce te kalesony termoaktywne i zaczelam zakladac, pytalam w drodze do szkoly, czy cieplo - cieplo, czy w szkole nie bylo goraco - nie, mam nadzieje,ze na fakcie tak jest.

Justka, nie załapałam, czemu miałyby mu sie ugotować? Nie zmieniają obuwia?

Mam dzis przedokresowe wkur****:angry:, a P. ma pechowy dzień- zjeżdża do domu usuwać awarie...Mam nadzieję, że chociaż Julitka będzie w dobrym humorze, bo inaczej to sie pozabijamy w domu po południu:szok::-D

reklama
W tym roku Januszowi kupilismy podkoszulke i kalesony termo,bo zmienil prace, ale w sumie nie wiem jak sie sprawuje, podkoszulka najpierw go gryzla,ale chyba cos mowil,ze faktycznie spocil sie i nie przewialo go, nie czul chlodu latajacego po plecach.
Donus no wlasnie u nas nie zmieniaja kapci:baffled:

Hej kobietki!

Wczoraj planowalam sie wczesnie położyc spać, no to znowu z P. szukaliśmy tabletów i ciemna noc nas zatsała:szok:

Justka
, nie moge w to uwierzyć. Ale czym jest to spowodowane, brakiem szatni? No a przecież kurtki chyba gdzieś trzymają? Powiem szczerze, że po raz pierwszy zetknęłam się z takim przypadkiem, zeby dzieci nie zmieniały obuwia. A jak ćwiczą na W-fie?

Kurtki zostawiaja u siebie w klasie, z tylu maja wieszaki. Nawet nie zlokalizowalam jeszcze szatni w szkole. Z w-fem jest inna historia. Wychodzi na to,ze pierwszakom nie przysluguje sala gimnastyczna. Co 2 tygodnie jada na basen,a tak to maja "w-f chodzony" polega to na tym, ze znajduja sie tam gdzie jest dla nich miejsce, jak jest cieplo to ida na boisko, na spacer. Wiem,ze jedna pani zsowa stoliki w klasie, dzieci przebieraja sie i cwicza. Dla mnie to jakas masakra. A co najsmieszniejsze na rozpisce z wyprawka byl wypunktowany stroj gimnastyczny, nie wiem po co pieniadze wydalam:angry: mam nadzieje,ze tenisowek nie przerosnie i wiosna, czy latem wynosi

Hej kobietki!

znow zabiegany mam czas w pracy. Teraz adresuje koperty z kartkami świątecznymi...

Jutro mam zebranie w szkole no i oczywiście znowu nie mam co zrobic z Julitką:sorry:. Bedzie kiermasz z ozdobami światecznymi przygotowywanymi w domu przez dzieci i rodziców. u nas to wygladało tak, ze w zeszłym tyg. Julitka w przelocie o tym wspomniała a wczoraj po basenie o godz.19,30 przypomniała sobie, ze to do dzisiaj:rofl2:. poszła spać a ja umodziłam choineczkę:-D

Justka, tym bardziej mnie dziwi to obuwie, skoro kurtki mogą wieszać na krzesełkach to i buty moim zdaniem:eek:

Co u Was kobietki? Jak po Mikołaju?
Sprzątacie już na święta?

reklama
Hejka
Brrrr zimno i wietrznie.
Mi sie nic nie chce ostatnio:no: słonka brak i energii brak:-(
Prezenty dla dzieci kupione, został tylko chrzesniak, mieliśmy z J w tym roku sobie robic ale zrezygniowaliśmy.......... w końcu 300zł na sylwka dalismy więc to tj prezent:sorry2:
Swięta w tym roku CAŁE są u nas, J jest umęczony jeżdzeniem i chce trochę domowego pielesza:tak:. W Wigilie i I dzień świąt spędzimy z rodzicami a w II ma mój brat z rodzinką dojechać i może teściowa ze szwagierkami, ale to jeszcze nie wiadomo.

Dziś mam podpis w PUP-ie i znów będę słuchać pytania: czy na pewno Pani szuka pracy:crazy::wściekła/y: ................ ja znów powiem, że moge tylko w godzinach od 7-16 pracować ......... a ona mi odpowie: ooooooooooo w takim razie nie mamy nic dla Pani do zaproponowania:wściekła/y: ....................... i ciągle jest ten sam scenariusz:wściekła/y:

Nie pisałam Wam, bo zapeszyc nie chciałam, ale młody jak na razie zadowolony............. od 3 tygodni chodzi na tańce, tam gdzie Maja tylko on wiadomo w młodszej grupie:tak::-)

Dzis jest zebranie w sprawie festiwalu we Włoszech.

Do góry