reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Hej kobietki!

Chyba ostatni dzien ładnej pogody u nas. Wieje jakby ten deszcz był tuz, tuż. Moje ostatnie pranko schnie i mam nadzieję, ze zdążę zdjąć przed wilgocią.

Macie juz zimowe opony? Ja miałam jechać dziś na wymianę, ale stwierdziłam, ze pojadę jutro, bo będę miała wolne popołudnie, a P. stwierdził, że w sumie to nie mamy się co spieszyć:-D

Aguś, przy okazji Julitki badań na hormony zrobiłam jej podtswową krew i miała dużo płytek krwi (przy samej górnej granicy) i też za wysokie OB po drugiej godzinie. Wole to skonsultować z lekarką.

reklama
Ponoć katar ma się 7 dni lub tydzień, więc ostał mi jeszcze dzień by wyzdrowieć:sorry: a z tego jak się czuję i co jest to raczej jestem wyjątkiem i ze 2 tygdonie to potrwa:wściekła/y::wściekła/y:

U nas lekko deszczowo, wczoraj cały dzień mokro, bleeeeeeeeee

Co do opon to J wymienił 2 tygodnie temu:sorry2:
Donus daj znać jak po wizycie u lekarza z młodą.

Kurna mój mały zrobił się starsznie zazdrosny, jak sie tulę do J to zaraz jest, jak Maję przytulę to odbraza, dzis rano weszłam do ich pokoi, odsłoniłam rolety igólnie POBUDKA, młody zaczął się ubierac więc wlaząłam na minutkę do wyrka młodyej by ja dobudzić, bo wczoraj znów po 23 poszła spać, więc z pobudką trudniej, a on wszedł na to jak leżałam koło mniej,................ no i był ogromny ryk i lament, że tylko ją tulę, że jego nie, ze.................. tratatata.......... wymyslanki, a jak mówie, że przeciez ciągle jego tulę jak tylko mogę to nie dociera, tylko łeeeeeeeeeeeeeeee i ryczy, wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr .......... cycuś :wściekła/y::wściekła/y:

Hej Kobietki!

oj, faaaajnie było posiedzieć w domku kilka dni. Przy okazji miałam "przyjemność" kurować P. bo wrócił zasmarkany. Oj, gorzej, niz z dzieckiem :szok::rofl2:

Ślubowanie udane :-)Dzieci szczęśliwe, bo od razu p. dyr uroczyście wręczyła im legitymacje i poczuli sie tacy ważni :-)

Aguś,
wynki O.K. Lekarka stwierdziła, ze te odchylenia od normy sa w normie, a biorąc pod uwagę resztę pozycji, to nic się nie dzieje.
Zaleciła ogólnie dawać wit. D3 i tran. Dla nas nic nowego, bo to bierzemy właśnie. T zn wit D3 dawałam tylko Julitce, ale teraz zakupiłam też dla mnie i P. bo dorośli też mają zalecenia, żeby brać, zwłaszcza gdy mało przebywają na słoncu.

Julitka też jest zazdrośnica. Jak się przytulamy z P. to rozwodnik juz się wtrynia pomiędzy nas. Jak P. mnie łaskocze, to od razu niunka się domaga. Jak ja wezmę kota do przytulania, to mała mi go wydziera, bo ona też chce i tak w kółko.:-D

Ponoć katar ma się 7 dni lub tydzień, więc ostał mi jeszcze dzień by wyzdrowieć:sorry: a z tego jak się czuję i co jest to raczej jestem wyjątkiem i ze 2 tygdonie to potrwa:wściekła/y::wściekła/y:

Teraz te katary jakoś długo trwają. Kolega z pracy to z m-c smarkał. Ja polecam psikanie wodą morską, nam zawsze pomaga i nie wysusza nosa.

Hejka
Katar po 1,5 tygodnia przeszedł, nie tak do końca ale jest już dobrze:tak: ze jak wczesniej sobie nie przypomniałam, że mamy inhalator i po dniu inhalacji soli fizjologicznej z amolem ( moja mieszanka) -------- pomogło:tak:

Wczoraj było zebranie u młodego, nie jest wybitny, nie jest najgorszy ale jest w grupie tych najlepszych z klasy.

U nas pogoda do bani

Donuś dobrze że nic powazniejszego u Julitki nie ma

Moja gwiazdeczka w sobotę jedzie na szkolna wycieczkę o tu: aż jej sama zazdroszczę Gdzie na weekend: Tropical Island, raj w centrum Europy (dużo zdjęć) | Slow Day Long

Witam
u nas dziś juz pogoda tak mokra i pochmurna ale nie pada ;-)
Agulka super wycieczkę ma Maja :-)wcale się nie dziwię że zazdrościsz;-)
Donuś dobrze że wyniki Julitki ok:tak:pytałas ostatnio o opony my jeszcze zimowych nie mamy:no:
nie wiem czy pisałam że chodzę z Matim do drugiej logopedy i w sumie bedzie miał spotaknia 4 razy w miesiącu co tydzeń 1 ale to co 2 tygodnie u logopedy w przedszkolu a co 2 tygodnie u logopedy w mieście. No i zabieg podciecia więzidełka + plastyka dolnych bocznych i zabieg mamy umówiony na 18 luty w Chorzowie.

Witam kobietki!

Spełniłyście obywqtelski obowiazek i byłyście na wyborach? U nas Julitka stawiała krzyzyki, bo była bardzo przejęta wyborami i nawet oburzona, że nie może smaodzielnie głosowac:-D

Czekam na wieści od P. bo w nocy go złapały sensacje żołądkowe i nie wiemy, czy to po rybie, czy jelitówka...

Byłam w piatek w Kielcach na kabarecie Ani Mru Mru, oj, co sie usmiałam....

Aguś,
wróciła już Maja? Zadowolona pewnie?

Monia, fajnie, że udało Ci się umóić na zabieg, tylko szkoda, że tak długo musicie czekac.

Miłego dnia!

Witam i ja. brrrrrrrrrr zimo a pogoda zgniła, bleeeeeeeee

Donuś my nie spełnilismy tego obowiazku :no: zdrówka dla P

monia oby szybko ten czas minał do zabiegu, bo teraz w kraju to sie dłuuuuuuuuuuuugo czeka na cokolowiek:wściekła/y:

Donuś Majuska zadowolona na maxa, jak to ona powiedziała: było zajefajnie:sorry2:
Jak opowiadała to nam gul skakał a Adaśko był smutny:-( no ale kiedys tam pojedziemy:tak: w dniu urodzin solenizant ma darmowe wejście, a to zawsze w naszym przypadku 1/4 taniej:-)

W sobotę idziemy na 18tkę z tańcami do mojego najmłodszego kuzyna.

Witam
my na wyborach byliśmy i u nas zmiana wójta teraz nim będzie były trener Mateusza młody 32 lata.....
jeśli chodzi o zabieg to i tak termin jest nawet nawet bo w Rybniku nam proponowali na wrzesień 2015
Małgosia idzie po Zosie muszę kończyc............

reklama
Dzień dobry :-)chociażza oknami jeszcze ciemno wiec raczej nie dzień i niewiadomo czy dobry :cool2:
teraz mogę na spokojnie naskrobac dzieci jeszcze spią wiec mam 20min dla siebie:cool2:
od Oli pani juz poszła na L4:-(i teraz ciągle bedą miec zastępstwa ciągle z innymi paniami ciekawe czy kogoś zatrudnią czy tak całą 3 klasę mają zamiar ciągnąc:sorry2:a cięzko by tak było bo jak by oni jakies sprawdziany,dyktanda pisali wiadomo każda pani inaczej wymaga inaczej ocenia......a jeszcze w 3 klasie piszą ten 3 teścik........

dziewczyny korzystacie z allegro w telefonie? ja odebrałam kupon za 20 zł chyba to nawet reklamują i zapłaciłam zazakupy o 20złł mniej:-)
kupiłam Mateuszowi 2 kurtki i zamiast 76 zł zapłaciłam 56 z przesyłką już:tak:

wogóle to zimnawo juz my juz ubieramy od niedzieli zimowe kurtki bo rano jak idziemy do szkoły to zimnoooooooooo.

A tak to u nas wszystko ok :)

Do góry