reklama
monia_l
Wrześniowe mamy'07
Z religii faktycznie tylko kolorowanie, ale już cała lista modlitw do nauczenia. Aniele Boże już zdawała teraz 6 ma Zdrowaś Maryjo a potem Ojcze Nasz, a dalej w kolejce wszystkie akty wiary itp wogóle całe mnóstwo.f
u nas te modlitwy z religii mają dzieci w 2 klasie do nauczenia się te co do komunii sie przygotowywują
włąsnie przeglądałam ćwiczenia z religii i tam też na 1 stronie wklejona kartka z modlitwami które muszą umiećNo właśnie my już po pierwszej religii w szkole mieliśmy wklejone do zeszytu, że przygotowanie do komunii trwa 2 lata i odrazu deklaracja z której parafii dziecko będzie szło
monia_l
Wrześniowe mamy'07
WRZESIEŃ- znak krzyża,Aniele Boży
PAŹDZIERNIK- Zdrowaś Maryjo, Ojcze nasz
LISTOPAD- Modlitwa za zmarłych
GRUDZIEŃ-Chwała Ojcu
STYCZEŃ- Kolęda
LUTY-Akt wiary
MARZEC-Akt nadziei
KWIECIEŃ -pieśń wielkanocna
MAJ- akt miłości, akt żalu
PAŹDZIERNIK- Zdrowaś Maryjo, Ojcze nasz
LISTOPAD- Modlitwa za zmarłych
GRUDZIEŃ-Chwała Ojcu
STYCZEŃ- Kolęda
LUTY-Akt wiary
MARZEC-Akt nadziei
KWIECIEŃ -pieśń wielkanocna
MAJ- akt miłości, akt żalu
luandzia1
Entuzjast(k)a
Hej u nas jest tak samo z religią, wklejona kartka z midlitwami które muszą zdawać w poszczególnych miesiącach. Dzieci od początku muszą pisać piórem ,nie wolno mazac. Poza tym są sprawdziany, z angielskiego był w środę a z edukacji zin. jest jutro (będzie na koniec każdego miesiąca). Zobaczymy troche mnie denerwuje że rodzice zaczynają swirowac
donkat
Fanka BB :)
Witam kobietki,
widzę, że Wam poprawiłam humor Julitki gapiostwem. Dodam, ze kiedyś też się ubrała bez majtek i skarpet, bo MI NIE WYJĘŁAŚ (czasem ja jej przygotowuje bielizne, a często sama), ale w domu to zauważyłam. Było to przy szymonie, więc juz przeceiż myślenie się wyłączyło...
Dziś jechali z P. do szkoły rowerami, bo nam sprzęgło w fiaciku padło i ja patrzę, a oni oboje wyszli a plecak w domu. Widać po kim niuńka to ma
Julitki katechizm widziałam tylko na początku roku i od tej pory trzymaja w szkole, więc nie sądzę, żeby mieli jakąś kartke z modlitwami.
Na ćwiczenie pamięci to maja zadawany raz w tyg. wierszyk przez panią. Oprócz tego 2-3razy w tyg. pisanie, czasami 2linijki, czasami jakieś zadanie w ćwiczeniowkach a ostatnio przy wprowadzaniu nowych literek to tak po 6linijek.
U naś ślubowanie będzie dopiero na początku listopada.
Wczoraj Julitka była na pierwszym płatnym ang. i zachwycona (jak Natalka ;-)). Płacimy 60zł/m-c za 2 lekcje w tygodniu.
Na szczęście mechanik zrobi nam do jutra samochów, bo wybieramy się do Kilec wieczorem a w niedzielę jeszcze idę z koleżankami do teatru. Oj, bez samochodu to nie umiem już zyć
Monia, fajnie, że dzieciom na basenie się podoba:-)
Milego i słonecznego weekendu!!!
widzę, że Wam poprawiłam humor Julitki gapiostwem. Dodam, ze kiedyś też się ubrała bez majtek i skarpet, bo MI NIE WYJĘŁAŚ (czasem ja jej przygotowuje bielizne, a często sama), ale w domu to zauważyłam. Było to przy szymonie, więc juz przeceiż myślenie się wyłączyło...
Dziś jechali z P. do szkoły rowerami, bo nam sprzęgło w fiaciku padło i ja patrzę, a oni oboje wyszli a plecak w domu. Widać po kim niuńka to ma
Julitki katechizm widziałam tylko na początku roku i od tej pory trzymaja w szkole, więc nie sądzę, żeby mieli jakąś kartke z modlitwami.
Na ćwiczenie pamięci to maja zadawany raz w tyg. wierszyk przez panią. Oprócz tego 2-3razy w tyg. pisanie, czasami 2linijki, czasami jakieś zadanie w ćwiczeniowkach a ostatnio przy wprowadzaniu nowych literek to tak po 6linijek.
U naś ślubowanie będzie dopiero na początku listopada.
Wczoraj Julitka była na pierwszym płatnym ang. i zachwycona (jak Natalka ;-)). Płacimy 60zł/m-c za 2 lekcje w tygodniu.
Na szczęście mechanik zrobi nam do jutra samochów, bo wybieramy się do Kilec wieczorem a w niedzielę jeszcze idę z koleżankami do teatru. Oj, bez samochodu to nie umiem już zyć
Monia, fajnie, że dzieciom na basenie się podoba:-)
Milego i słonecznego weekendu!!!
Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana z kawką z pracy:-) młodą mam w domu bo w niedzielę miała gorączkę wczoraj odpukać już sie nie pojawiła, ale dla pewności jeszcze dziś zostanie w piątek byli na basenie i chociaż Pani mówiła, ze na początku były u Tuśki łzy to potem już tylko rogal na twarzy mam nadzieję, ze będzie z nią wszystko ok bo chciałabym w tym tygodniu dokończyć działania na działce:-)
Donuś jak tam po wekendzie? my angielski mamy raz w tygodniu ale 1,5godz i płacimy 100zł
Donuś jak tam po wekendzie? my angielski mamy raz w tygodniu ale 1,5godz i płacimy 100zł
Podziel się: