reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

No właśnie my już po pierwszej religii w szkole mieliśmy wklejone do zeszytu, że przygotowanie do komunii trwa 2 lata:szok::baffled: i odrazu deklaracja z której parafii dziecko będzie szło:baffled:

reklama
Z religii faktycznie tylko kolorowanie, ale już cała lista modlitw do nauczenia. Aniele Boże już zdawała teraz 6 ma Zdrowaś Maryjo a potem Ojcze Nasz, a dalej w kolejce wszystkie akty wiary itp wogóle całe mnóstwo.f

u nas te modlitwy z religii mają dzieci w 2 klasie do nauczenia się te co do komunii sie przygotowywują:baffled:

No właśnie my już po pierwszej religii w szkole mieliśmy wklejone do zeszytu, że przygotowanie do komunii trwa 2 lata:szok::baffled: i odrazu deklaracja z której parafii dziecko będzie szło:baffled:
włąsnie przeglądałam ćwiczenia z religii i tam też na 1 stronie wklejona kartka z modlitwami które muszą umieć :szok:

WRZESIEŃ- znak krzyża,Aniele Boży
PAŹDZIERNIK- Zdrowaś Maryjo, Ojcze nasz
LISTOPAD- Modlitwa za zmarłych
GRUDZIEŃ-Chwała Ojcu
STYCZEŃ- Kolęda
LUTY-Akt wiary
MARZEC-Akt nadziei
KWIECIEŃ -pieśń wielkanocna
MAJ- akt miłości, akt żalu

No to tak jak u nas;-) chociaż wydaje mi się, że coś tam jeszcze dodatkowego jest ale już mi z głowy uleciało:baffled: mimo wszystko wydaje mi się, ze dużo tego jak na pierwszą klasę:baffled:

Hej u nas jest tak samo z religią, wklejona kartka z midlitwami które muszą zdawać w poszczególnych miesiącach. Dzieci od początku muszą pisać piórem ,nie wolno mazac. Poza tym są sprawdziany, z angielskiego był w środę a z edukacji zin. jest jutro (będzie na koniec każdego miesiąca). Zobaczymy troche mnie denerwuje że rodzice zaczynają swirowac:mad:

Luandzia jak rodzice świrują?
zapisałam dzieci na naukę pływania:tak: dziś mieli 1 lekcję i jestem w szoku jak dobrze sobie radzili:-)no i ich zadowolenie i satysfakcja bezcenne:-)

Witam kobietki,

widzę, że Wam poprawiłam humor Julitki gapiostwem. Dodam, ze kiedyś też się ubrała bez majtek i skarpet, bo MI NIE WYJĘŁAŚ (czasem ja jej przygotowuje bielizne, a często sama), ale w domu to zauważyłam. Było to przy szymonie, więc juz przeceiż myślenie się wyłączyło...
Dziś jechali z P. do szkoły rowerami, bo nam sprzęgło w fiaciku padło i ja patrzę, a oni oboje wyszli a plecak w domu:szok:. Widać po kim niuńka to ma:-D:-D

Julitki katechizm widziałam tylko na początku roku i od tej pory trzymaja w szkole, więc nie sądzę, żeby mieli jakąś kartke z modlitwami.
Na ćwiczenie pamięci to maja zadawany raz w tyg. wierszyk przez panią. Oprócz tego 2-3razy w tyg. pisanie, czasami 2linijki, czasami jakieś zadanie w ćwiczeniowkach a ostatnio przy wprowadzaniu nowych literek to tak po 6linijek.

U naś ślubowanie będzie dopiero na początku listopada.

Wczoraj Julitka była na pierwszym płatnym ang. i zachwycona (jak Natalka ;-)). Płacimy 60zł/m-c za 2 lekcje w tygodniu.

Na szczęście mechanik zrobi nam do jutra samochów, bo wybieramy się do Kilec wieczorem a w niedzielę jeszcze idę z koleżankami do teatru. Oj, bez samochodu to nie umiem już zyć:szok:

Monia, fajnie, że dzieciom na basenie się podoba:-)

Milego i słonecznego weekendu!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana z kawką z pracy:-) młodą mam w domu bo w niedzielę miała gorączkę wczoraj odpukać już sie nie pojawiła, ale dla pewności jeszcze dziś zostanie:tak: w piątek byli na basenie i chociaż Pani mówiła, ze na początku były u Tuśki łzy to potem już tylko rogal na twarzy:tak: mam nadzieję, ze będzie z nią wszystko ok bo chciałabym w tym tygodniu dokończyć działania na działce:-)
Donuś jak tam po wekendzie? my angielski mamy raz w tygodniu ale 1,5godz i płacimy 100zł:dry::crazy:

Do góry