reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

no to super Aneta ze Natalka taka pilna wydaje mi sie ze juz tak zostanie. U nas piszą ołówkiem dopiero pod koniec 1 klasy będą pisac piórem chyba tak przynajmniej u Oli było....Mateuszowi pisanie zajmuje dużo czasu bo ne umie tego tak ładnie dokładnie i co chwile jest gumowanie i od nowa....on nie ma ambicji żeby miec najlepszą ocenę niestety :no:porównując Ole i Mateusza to niebo i ziemia:sorry:Oli odrobienie lekcji zawsze zjamowało chwilkę a z nim niekiedy to i po kilka godzin siedzę........

reklama
Nasza pani powiedziała na zebraniu, ze będzie chciała od razu dzieci uczyć piórem, bo potem jest maskara jak już umieja pisać i naraz każe im się piórem;-)nie wiem nie znam się, ale moze i lepiej niech sobie od początku charakter pisma wyrabia:tak: tyle, że zarekwirowałam jej zmazik. bo normalnie masakre z zeszytu jednego razu zrobiła :-D

Aneta teraz są takie fajne pióra z gumką super sie nimi pisze i gumują fajnie i można pisac po zgumowanym piórem tym samym a po tym normalnym to juz nie szło tylko zmazikiem trzeba było.
PILOT FRIXION PIÓRO Z GUMKĄ DŁUGOPIS WYMAZYWALNY (4591387733) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
u Oli w klasie wszystkie dzieci tym piszą
To ja myslałam, że takim prawdziwym piórem piszę Ola:sorry: takim moja też od 3 klasy pisze, wczesniej tylko ołówek i tak tez młody ma.

Hejka
u nas spoko, własnie wymysliłam sobie że nie będę sperzedawac mebli Mai ( a miłam od pół roku taki plan) tylko sama je wybielę:tak: bo nabrały innego koloru bo ten naturalny przyciemniny jak to bywa w meblach sosnowych mi już nie podoba się:no:

Adaś troche marudzi przy lekacjach, choc ich bardzo mało mają zadanych, ale wprowadziłam zasadę od początku roku więc nie ma zmiłuj się.................. przychodzą, jedzą obiadek , z zegarkiem w ręku potem 30min na oglądanie tv ( odpoczynek) a potem lekcjeeeeee............. jak skończa to są przyjemności

Witam kobietki,

moja gwiazda dziś znowu ubrała się do szkoły bez majtek!!! na szczęście jeszcze będąc w domu to zauważyłam:szok: momentami to niuńka jest taka rozkojarzona, że szok!!!

Na targach było spoko, lepiej dzień minął, niż się spodziewałam

Ja czytałam, że jęczmień na oku jest powodowany przez gronkowca. będę teraz z Julitką w laboratorium na badaniach, to od razu zrobię jej wymaz dla pewności.

jak wasze dzieciaczki radzą sobie w szkole? chetnie odrabiają lekcje? ładnie piszą?

Julitka nie za chetnie robi cokolwiek w domu. ja widzę, że ona cały czas woli jeszcze się bawić, niż odrabiać lekcje. Postanowiłam, że mimo wszystko ze 2razy w tyg. będe jje w domu zadawała jakieś liczenie, czy pisanie.
U nas też piszą na razie ołówkiem, a potem pani poradziła, żeby mieli długopisy z gumką, bo dzieci chcą miec wszsytko ładnie w zeszycie.
Nie mam porównania z pisaniem przez inne dzieci, ale wydaje mi się, że nie jest takźle u Julitki. Nawet kształtne te literki i słowa pisze.

A dużo mają Wasi zadawane? Często?

Donuś jak tam po targach? Wysłałam Ci wiadomośc na FB, ale coś nie odpisujesz:baffled: więc pytam tutaj: nadal chcesz przygarnąć jeżyka?

Anetka, odpisałam :tak:

W ten weekend jedziemy do mojej siostry, bo już powoli sie przeprowadza do nowego M, a za tydzień w sobotę mamy firmowego grilla:-)

No u nas właśnie piszą takim normalnym ze stalówką:tak: więc to z linka odpada:no: co do ilości zadawanych lekcji to duzo tego nie ma:no: ale zawsze coś jest zadane i dobrze bo muszą sie uczyć systematyczności:tak:
Donuś sorki ale uśmiałam sie do łez czytając o zapominalstwie Julitki:-D

Z religii faktycznie tylko kolorowanie, ale już cała lista modlitw do nauczenia. Aniele Boże już zdawała teraz 6 ma Zdrowaś Maryjo a potem Ojcze Nasz, a dalej w kolejce wszystkie akty wiary itp wogóle całe mnóstwo. Z trudniejszych zadań to już wiersz mieli na pamieć:tak: a no i jutro ida pierwszy raz na basen w ramach w-f

reklama
Donuś niezła jest Julitka:-D:-D:-D
u nas te modlitwy z religii mają dzieci w 2 klasie do nauczenia się te co do komunii sie przygotowywują:baffled:
a basen w ramach w-fu super sprawa:tak:

Do góry