reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Gabids-jeszcze Xeone ma termin na jutro, prawie tak,jak my.To jak coś czujesz to chyba będziesz pierwsza, bo u mnie, oprócz nawalającego żołądka nic :-(. Ale powiem Ci,że taki obfity sluz -galaretę to ja mam juz od kilku dni i też nic,ale może u Ciebie będzie inaczej,życzę szybkiego i łatwego porodu!

reklama
Ainaheled-chciałabym żeby to było to.Podobno drugie porody sa lzejsze,ale to nie reguła.Fajnie się złozyło ze mamy po kolei te terminy przez 3 dni razem z Xeone.

Chciałam wkleic dzisiaj suwaczek,ale że jestem po terminie to wychodzi bląd,poprostu nie akceptuje wstecznej daty.Poczekam az urodzę:-)

Na kiedy planujecie chrzciny swoich maluszkow? Ja chcialam w listopadzie,ale rodzinka podpowiedziala,zeby poczekac do wiosny i tak sobie wymyslilam na 20 kwietnia, od razu zachaczyloby o nasza rocznice slubu (22.04):-)

Witajcie wrześnióweczki
Melduję sie 2 w 1 po raz ostatni. Na dziś mam skierowanie do szpitala. Jestem przerażona!! Byłam na wizycie u swego gina i wyprosiłam na nim USG (50zl mnie kosztowało) Ale całe szczęście że je zrobiłam. U mnie w szpitalu robią tylko KTG. Okazało się że bobas jest wieeelki. Waży 4 kg + - 500g ale lekarz od razu powiedział że bardziej plus niż minus. Spodziewałam się że pójdzie po dziadku Mirku :-D. Niestety ta waga nie jest wskazaniem do cc. Lekarz stwierdził że w tym szpitalu nie ma wskazania do cc, będę musiała rodzić naturalnie, jeśli nie będę dała rady a odpuszcze naleganie na cc to i tak będę się musiała męczyć. Nastawił mnie na to, że mam na nich wymusic cesarkę jeśli poród będzie sie przedłużać i nie mogę się poddawać, mimo że będą mmie przekonywać że urodzę naturalnie. Powiedział też że moge im ostatecznie powiedzieć że oni poniosą wszystkie konsekwencje jeśli stanie sie coś ze mną lub bobaskiem. Podobno tylko to na nich skutkuje.
Ten szpital jest na liście najlepszych, często wyróżnianych przez fundację rodzić po pudzku więc stawiaja na naturę. A raczej na statystyki!!

Jestem przerażona i pewnie dlatego sie rozpisałam :baffled:

Iza, trzymam kciuki za (mimo wielkoludka w brzuszku:-)) latwy i szybki porod. Mimo wszystko mam nadzieje,ze uda Ci sie urodzic naturalnie (wydaje mi sie,ze jest to wieksze przezycie, gdy tuz po porodzie klada Ci Twoja kruszynke na brzuchu, cudowne uczucie!)

Dzięki majandra. Sama siebie próbuję przekonać że wszystko będzie dobrze, ale jestem panikara i potwornie boję się bólu. Strach u mnie jest większy od świadomości cudu narodzin.

Zapomniałam dodać że mężulek będzie informował was na bieząco jak sie u mnie sprawy maja.

witam mamusie oczekujące, cierpliwości kobietki, ha mówi to osóbka która za nic nie ma cierpliwości, ale może wy macie.

u na spada a B ma wolny dzionek i planował dzisiaj podgonic ocieplenie domku a tu taki pech, tylko na grzyby jechac ale tez nie wypał bo auto odmówiło posłuszeństwa i za nic wswiecie nie chce nigdzie jechac, najgorsze ze nie ma kasy na nowszy model ani na głębsza naprawke tego i taki klops mamy teraz.
My planujemy chrzest w październiku, doładnie 14 zalezy nam na tym żeby było szybko bo w mojej rodzince to z takimi rzeczami nie mozna zwlekac a zreszta teraz mamy te becikowe i inne pieniazki to akurat będzie na przyjęcie a gosci bedzie sporo bo rodzice 4 + mje rodzeństwo z dziemi 13+rodzeństwo B 2 no i my z szymonkiem = 22 osoby no w tym 5 dzieciaczków do 5 rokju życia nie liczac Wiki bo ona nie będzie przecież siedziała przy stole. wiec troszke trzeba się nakosztowa na same jadło dla takiej gromadki. dobrze że rodzicami chrzestnymi beda mój brat i męża bratowa bo tak to by było więcej gości.

reklama
Do góry