reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam
.........i witam w klubie marudów bo mój to się ostatnio tak rozpuścił że we wtorek miał do wieczora karę na wszystko i ciagle pyskuje i do tego ma kaszel oskrzela czyste a kaszel dalej się utrzymuje buuuu a juz było tak fajnie pół roku nie chorował po tej szczepionce i znowu coś .

Anecia jak tam po występach ??? Jak Natalcia zdrowa już?

Aga wymalowane co trzeba ???? no i jak występ ten oficjalny już ????

Donuś a do kiedy jeszcze ten staż masz??? Jak się skończy to jeszcze na coś czekasz czy odrazu zatrudniają cię w tej nowej firmie a jak tam w ogóle Ci idzie radzisz sobie ??? Ta laska w ciąży jeszcze tam jest i Cię przyucza czy już sama działasz?

Gabids my też mamy w tym roku 10 rocznicę i nie mam pomysłu ?

reklama
witam wieczorowo

oj, padnieta jestem i marze juz tylko o lozku...
szalalam dzis z sekatorem: przecinalam krzaczki-samosiejki, bo juz zaczely dziczec

moja maruda dzis znow zrobila awanture-a tak blogo bylo przez ostatnich kilka dni. no i co? wrzasku bylo co nie miara! klapsy tez byly...no i dziecko aniol. czy trzeba takiej draki, zeby bylo dobrze? ja juz nie moge zrobic tego mojego darciucha

Dziewczyny jeszcze jedno
Co byscie kupily mezowi na 10-ta rocznice slubu?Bedziemy obchodzic za 3 tygodnie i nie wiem co kupic :confused:

o rety, nie mma pojecia!na pewno cos osobistego, tylko co... ale pomoglam, prawda? :)

zła jestem bo byłam z Mateuszem u lekarza bo od wczoraj ma suchy kaszel a dzis już ma taki cięzki oddech daję mu wziewy i sinecod lekarz go zbadał (niestety nie nasz pediatra bo jest na urlopie do 13czerwca)i stwierdził że słychac co jakiś czas świsty i dał nam skierowanie do poradni alergologicznej (pewnie będziemy czekac z pół roku na 1 wizytę)a nic nowego prócz tego co mu daje nie przepisał nam bo stwierdził że na zastrzyk jest za szybko niby wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr w aptece gościu polecił żebym podawała jeszcze mu Zyrtec....

Monia, ale chyba testy tez mozesz zrobic dla pewnosci

.

Donuś nie wybaczam zamiany internetu na prasowanie:-p

dzis sie rewanzuje;-)

Donuś a do kiedy jeszcze ten staż masz??? Jak się skończy to jeszcze na coś czekasz czy odrazu zatrudniają cię w tej nowej firmie a jak tam w ogóle Ci idzie radzisz sobie ??? Ta laska w ciąży jeszcze tam jest i Cię przyucza czy już sama działasz?

staz mam do 14.06. potem ATP chce mnie tez na staz na jakis czas (reszta umowionej kasy pod stolem) a potem zatrudnic.
wydaje mi sie, ze calkiem niezle robie postepy. chociaz czasem to patzre na kompa albo dokumenty i nic nie widze, jakies zacmienia mam:-D. A bedzie do 03.06, wiec tylko tydzien nauki mi pozostal. choc momentami to chcialabym byc juz sama a nie widziec jak ona mi laske robi, ze cos kolejny raz wytlumaczy. ale z drugiej strony wiem, ze przy niej sie moge jeszcze czegos poduczyc. wkurza mnie jje tekst jak o cos pytam: no to, to jest tak, jak Ci juz mowilam .....wiadomo, ze wszystko jest dla mnie nowe: 700pozycji towaru w magazynie, mnostwo dostawcow, odbiorcow itp itd. moze mi mowic nie ejden raz i czasem to bedzie malo. onA siedzi tam juz kilka lat i jest madra, ciekawe, czy taka byla jak zaczynaala

Jak pojechałysmy o 16 to wróciłyśmy o 19:30 .... Maja chciała zobaczyć wszystkie wystepy , a było tego 24 pozycje, tancerze, aktorzy, spiewacy i grajki;-)

Witam
.........i witam w klubie marudów bo mój to się ostatnio tak rozpuścił że we wtorek miał do wieczora karę na wszystko i ciagle pyskuje i do tego ma kaszel oskrzela czyste a kaszel dalej się utrzymuje buuuu a juz było tak fajnie pół roku nie chorował po tej szczepionce i znowu coś .

Anecia jak tam po występach ??? Jak Natalcia zdrowa już?

Aga wymalowane co trzeba ???? no i jak występ ten oficjalny już ????
taaaaaaaaaaaaaaa a nawet teraz juz dechy przybite, a wystep wyszedł super, jak uda mi się zgrac film to pokarzę, choc jakość kiepska bo aparatem, kumpela była z kamerą

Gabids my też mamy w tym roku 10 rocznicę i nie mam pomysłu ?

witam wieczorowo

oj, padnieta jestem i marze juz tylko o lozku...
szalalam dzis z sekatorem: przecinalam krzaczki-samosiejki, bo juz zaczely dziczec

moja maruda dzis znow zrobila awanture-a tak blogo bylo przez ostatnich kilka dni. no i co? wrzasku bylo co nie miara! klapsy tez byly...no i dziecko aniol. czy trzeba takiej draki, zeby bylo dobrze? ja juz nie moge zrobic tego mojego darciucha

o rety, nie mma pojecia!na pewno cos osobistego, tylko co... ale pomoglam, prawda? :)

Monia, ale chyba testy tez mozesz zrobic dla pewnosci

dzis sie rewanzuje;-)

staz mam do 14.06. potem ATP chce mnie tez na staz na jakis czas (reszta umowionej kasy pod stolem) a potem zatrudnic.
wydaje mi sie, ze calkiem niezle robie postepy. chociaz czasem to patzre na kompa albo dokumenty i nic nie widze, jakies zacmienia mam:-D. A bedzie do 03.06, wiec tylko tydzien nauki mi pozostal. choc momentami to chcialabym byc juz sama a nie widziec jak ona mi laske robi, ze cos kolejny raz wytlumaczy. ale z drugiej strony wiem, ze przy niej sie moge jeszcze czegos poduczyc. wkurza mnie jje tekst jak o cos pytam: no to, to jest tak, jak Ci juz mowilam .....wiadomo, ze wszystko jest dla mnie nowe: 700pozycji towaru w magazynie, mnostwo dostawcow, odbiorcow itp itd. moze mi mowic nie ejden raz i czasem to bedzie malo. onA siedzi tam juz kilka lat i jest madra, ciekawe, czy taka byla jak zaczynaala

ojjjjj z tymi naszymi dzieciaczkami, pamiętam ze Maja też taki okres przechodziła i przezyłam, ale teraz nerwowo juz czasami nie wytrzymuję

Deonus niestety dziś nie dotrzymam towarzystwa, jestem jakas wymęczona. Jutro tez intensywny dzień..... o 14:30 zawody miedzy dziecmi a mamai, a potem jedzimy do mojej mamy, tzn ja z dziecmi bo J z tatą nadal na dachu będa siedzieć

Pozdrowienia dla Wrzesniowkowych Mam i ich dzieciaczkow ode mnie i Hanifki :*

Widze, ze sklad praktycznie bez zmian, troszke wykruszony, ale najwierniejsze Babyboomowiczki zawziecie sie udzielaja ;-)

Witam i ja
Donkat, dasz radę i za jakiś czas będziesz się śmiała ze swoich początków, a A. pewnie tak reaguje jak reaguje bo widzi w Tobie konkurencję;-)
MOnia, my z Damianem byliśmy u alergologa- na testach wyszło zero uczulenia, a jak tylko topola zaczęła pylić młody momentalnie zasmarkany, zakichany:baffled: I też ciągle jesteśmy na inhalacji - mamy Pulmicort, Berodual. Z Zyrtec też sie znamy doskonale a teraz dodatkowo jeszcze mamy Klabax.
Gabids- my z M też należymy do grona par, które nie kupują sobie na rocznicę prezentów; raz czy dwa razy( w ciągu 13 lat) jak się udało, ze ten czas mogliśmy być razem, dostałam kwiaty, jakaś kolacja i tyle.
Klavell- również pozdrawiamy:tak:
Majandra, ja zapomniaąłm juz co to znaczy się wyspać:-(
Agulka, artystka Ci rośnie na całego
Aneta, jak wystep?

A j muszę się pochwalić - w koncu poszłam do ksiedza , żeby ochrzcic Nelkę i na dzień przed ukończeniem roczku przyjmie chrzest.
Jestem przerażona: bo malucha zaczęła chodzić i ani w głowie jej usiedzieć na miejscu- wiec w kościele będę wydeptywać ścieżki. Poza tym przygotowania spadają na mnie- muszę chate posprzątać, pogotować, zakupy itp i wszystko z dwójka dzieci ,które mają robaki w tyłku i nie zajmą się sobą dłużej niż 5 minut.
Na szczęście nie będzie dużo ludzi: chrzestni (małżeństwo), chrzestna Damiana z rodziną, tesciowa, mój ojciec i my.
Teraz zmykam troszkę popracować tym bardziej, ze jestem sam bo chłopaki mi sie urlopują:cool2:

Witam.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUSIE

Pani przedszkolanka od Adasia kazała nam mamom maluchów przyjśc około 13 godzinie bo potem jak starszaki wejdą na plac zabaw to maluszki nie dostna sie na żadną z atrakcji. Ale dziś piękna pogoda......... chyba na zamówienie, BO WCZORAJ ZIMNICA A W NOCY był PRZYMROZEK WRRRRRRRRRRR :-(

Gaguś super że w końcu małą ochrzcicie........... a z przygotowaniami sobie poradzisz, bo w końcu to Ty jesteś super mama;-)

Klavell witaj. Chłopca czy dziewczynkę chcielibyscie mieć?????????????????/

Majandra ja równiez dzis wstałam wyspana, obudzilismy się o 7:40:szok: a potem na łeb na szyje by zdążyć na 8:30 na sniadanie do przedszkola

Wszystkie pewnie na wystepach z okazji dzisiejszego święta:-)

reklama
Witam się w południe:-) w domu unosi się zapach gołąbeczków , które siedzą w piekarniku a ja już bym chętnie je zajadała:-) zaraz zabieramy się z młodą za sadzenie kwiatków bo nakupiłam rano na targu;-) a występ mamy dziś popołudniu:tak: młoda na szczęście lepiej tylko kaszel jej został:baffled: po występie skoczymy chyba do lekarza ją obsłuchać bo strasznie chce jutyro iść do przedszkola bo rytmika;-)
Klavell witaj:-) i gratulacje:-)
Gaguś kto ma sobie poradzić ze wszystkim jak nie Ty supermama?:tak:
Nuśka zdrówka dla Igorka:tak:

Kochane mamusie życzę Wam wszystkim w dniu naszego Święta pociechy z dzieciaczków i zera nerwów:-)

Do góry