reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Monia, potluczone mieso kupujesz?????????? t zn rozbite tluczkiem?
tak:tak:w jednej masarni u nas są takie gotowe płaty na rolady własnie:tak:są też gotowe rolady ale ich nie kupuję bo nie wiem co oni tam do środka naciśli a jak zrobię sama to przynajmniej mam pewnośc co i jak

tak:tak:w jednej masarni u nas są takie gotowe płaty na rolady własnie:tak:są też gotowe rolady ale ich nie kupuję bo nie wiem co oni tam do środka naciśli a jak zrobię sama to przynajmniej mam pewnośc co i jak

zgadza sie.

a u nas takich wygod nie ma, zeby az tak gotowe mieso kupic;-) jest ewentualnie pokrojone tylko.

ja w niiedziele zrobilam kluski na parze(parowańce/pańpuchy), jadlyscie?

zgadza sie.

a u nas takich wygod nie ma, zeby az tak gotowe mieso kupic;-) jest ewentualnie pokrojone tylko.

ja w niiedziele zrobilam kluski na parze(parowańce/pańpuchy), jadlyscie?
u nas tylko na roladki własnie tam idzie kupic takie i to nie codziennie tylko raz na jakis czas jest więc jak trafie akurat to biorę,bo jak kiedyś kupiłam w całości mięsko to musiałam zrobic gulasz a nie rolady:rofl2:kupowałam dzis tez tam kawałek schabu i mówię do babki taki kawałek żeby 4 kotlety wyszły a ona do mnie a może od razu pokroję pani:cool::happy:
jadłam kluski na parze ale takie gotowe ze sklepu sama jeszcze nie robiłam:no:

Uchh sprzedalam wozek po malej.Bedzie chociaz na jeden rachunek.
U nas pieknie 16s i bez wiatru.Po przedszkolu idziemy na spacerek.
Monia chyba w sobote zrobie te roladki:tak:Ale mi slinka poleciala:-)
Nuska tez wlasnie zwrocilam uwage na tego bobasa w usta usta :tak:Przewaznie wczesniaki umieszcza sie w inkubatorkach.A mama tez tryskajaca zdrowiem i humorem:baffled:
Majandra nic tylko zakasuj rekawy i do roboty:-)Wierze w Ciebie ze zdazysz:tak:
Donkat i jak uprzejma kolezanka z pracy?

jadłam kluski na parze ale takie gotowe ze sklepu sama jeszcze nie robiłam:no:

moja Mama robila sama. ja kupilam w Lidlu. smaczne sa, do sosu idelane

Uchh sprzedalam wozek po malej.Bedzie chociaz na jeden rachunek.

Donkat i jak uprzejma kolezanka z pracy?

super, ze pieniazkow przybylo!

dzis na razie moja sympatyczna pani mnie nie potrzebuje. jestem jeszcze u K.-uuff!

hejka

dzień zabiegany, zawiśc dzieci, potem do przychodni, potem do Starostwa, potem znów do przxychodni , potem do Pani doktor ------- ale mam zaświadczenie;-)------------ potem na wystepy Mai ( z okazji nadejścia wiosny) , potem do domku na kawke, potem po dzieci no i teraz siedzę tu.

Majandra marsz do pisania pracy a u nas zamelduj się tylko raz dizennie:tak:

Monia ja kiedys robiłam sama papuchy i nawet wyszły jak ze sklepu;-)

U nas strasznie wieje, szaro, buro

dzień zabiegany, zawiśc dzieci, potem do przychodni, potem do Starostwa, potem znów do przxychodni , potem do Pani doktor ------- ale mam zaświadczenie;-)------------ potem na wystepy Mai ( z okazji nadejścia wiosny) , potem do domku na kawke, potem po dzieci no i teraz siedzę tu.

obortne dziewcze z Ciebie ;0

ja niedawno wrocilam. od razu po pracy skoczylysmy do kolezanki, bo dostalysmy zaproszenie na gofry....
Niunka o malo w samochodzie nie usnela, a teraz sie jeszcze wierci

w poniedzialek mamy dzien otwarty w przedszkolu, dla rodzicow. zwolnie sie ze 2godz i zobacze moja gwiazdke w akcji

Pojechalismy dzis do mamy i zostajemy na nocke. Zapiczylam po drodze 2 rozmowy w sprawie pracy. Ale zobaczymy,bo mam czekac na ew. tel. wkurza mnie takie cos,no ale co zrobic.
Najlepsze parowane kluchy to robila moja babcia. Delikatne, puszyste,sklepowe to juz nie to,a sama nie probowalam nigdy robic.

Majandra takie sytuacje sa zawsze trudne, wiadomo,ze nie chce sie robic niepotrezbnie klopotu tam gdzie go nie ma, a jak juz opieka,czy policja wezmie rodzine pod lupe to maja przechlapane,a z drugiej strony co jesli naprawde tam dzieje sie cos zlego.

U nas tez mozna kupic mieso rozbite. W Trzemeszniechyba nie ma, jest tylko maszyna ktora tnie mieso z koscia, np. na schabowe z koscia,ale w Mogilnie w 2 sklepach napewno "tłuką" mieso na zyczenie (schab, wolowine) Tak jak Monia robi roladki z wolowiny to mozna tez robic tansza wersje ze schabu, rownie pyszne wychodza i szybciej sie gotuja.

reklama
Justka, a na te rozmwoy jak trafilas? sama poszlas tam, gdzie zanosilas CV i poprosilas o rozmowe z szefem?
podziwiam Cie, bo ja wlasnie nie potrafie tak sama pukac do drzwi i oferoweac CV

Do góry