reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Kurde, ten mój katar trwa już 2 tygodnie i jest zielony i się doczytałam, że to już z zatok leci. :szok: Już mężowi nakazałam kupić theraflu zatoki i sinupret. Biorę nadal sudafed i teraz wzięłam ibuprom.

reklama
Majandra żebyś się nie nabawiła zapalenia zatok:sorry: mój M tak sobie lekceważył a potem cierpiał, a zielony katar świadczy już o nadkażeniu bakteryjnym więc nie wiem czy w ruch nie powinien pójśc antybiotyk:sorry: może lepiej przejdź się do lekarza;-)

Aneta, no właśnie też mam takie obawy, żeby mi to na zatoki nie poszło. Pierwszy raz mi się coś takiego trafiło. Zawsze katar wyleczyłam w kilka dni. Ale, fakt, tym razem za późno wzięłam się za leczenie.

Asia, no, wiesz, masz 3 dzieci: masz prawo czuć się zmęczona.

Justyna, jak ja bym chętnie do 10 pospała. Ale nie dane mi: Maciuś przed 6 często wstaje.

W zasadzie to dobrze,ze tak wczesnie sie budzi, przynajmniej nie ma problemow ze wstaniem do przedszkola,ale podejzewamz,e taka pobudka jest tez w weekendy
no to Adas ma cały czas tak jak Macius........ ranne ptaszki od urodzenia;-)

Adaś na antybiotyku, masakra, kolejan noc nie przespana przez kaszel i to ogromny, goraczka i wymioty flegmą, oderwac mu sie nic z tamtad nie chciało, więc poszłam do lekarza.
Najgorzej, że Maja nie mogła isc do przdszkola bo jak, ( J musiał dzis auto zabrać), autobusem nie będę targac chorego dzieciaczka, sąsiadka miała ja zawisc, ale rano dzowni, że jej mała też kaszel i nie idą............ a Maja załamana, bo tylko w poniedziałki jeźdzą na hale, a niebawem maja zawody miedzy przedszkolne i niee trenuje, wrrrrrrrrrrrrrrrr

witam!!!

alez jestem rozemocjonowana!!!!
1. mialam dzis pierwsze lakecje z ros. znowa kobietka. obawialm sie jak bedzie, ale bylo w porzadku. dosc sympatyczna i pojetna:-). chociaz obawiam sie, ze nie ebde mogla jej dlugo uczyc, bo....

2. ostatnio rozmawialam z koleanka ze szkolenia, czy dzwonili do mnie w sprawie stazu (w tym projekcie po szkoleniu mozna isc na staz). ja jej mowilam, ze nie dzownili, a ja tez sie nie dowiadywalam, bo wtedy mialam te cala historie z mam i nie mialam glowy do stazu, a teraz to pewnie za pozno. ona mowi, ze wcale nie za ponzno, zebym poszla zapytala. bylam wiec dzis, zlozylam paiery i mialam czekac na telefon. a tu dzwoni dzis juz babk, ze wlasnie wplynela im oferta stazu w urzedzie gminy 7km za mna i czy ejstem chetna:-) ciesze sie jak dziecko! w koncu pojde do ludzi i bede miala pieniadze na wakacje (placa minimalna krajowa;-)). potem w CV bedzie mozna cos pisac....

musze tylko sie teraz zorganiozwac i pozalatiwac wszystko, co mam odlozone na pozniej, bo z tego Wolanowa do maista jest 10km, wiec nie zdaze odebrac niunki i jeszcze zdazyc przed 15, czy 16 cos zalatwic

uporzadkowalysmy wczoraj z siostra grob mamy, reeety ilez tam bylo kwiatow! grob niziutki, ledwo wystaje ponad ziemie, a kwiaty zrobily z niego grobowiec na wysokosc sasiedniego pomnika:szok:

za jakieś 3-4 lata będę miała niezłą kompankę na zakupy, bo już wczoraj moja mała stylistka wybierała mi bluzeczki:-D a w tako stwierdziła, ze są ładne bluzki dla niej i zapytała czy nie miałabym ochoty jej kupić:rofl2:

a gusty wam sie zgadzaja?

Julitka lubi wybierac mi buty, ale....balabym sie je zalozyc an noge:-D
upomina mi sie o nowe ciapki do przedskzola, musimy ejchac kupic

ja witam. Ledwie żywa - śniadania dla dzieci to osiągnięcie,

dogodzic roznym smakom, to nie lada sztuka

Anetasa masz jeszcze ta kurtke w pepitke ktora kupilas od firmy geber na allegro?Ja jeszcze w niej smigam:tak:Wogole lubie ubrania z tej firmy i chcialam zobaczyc co maja fajnego ale ich juz nie ma na allegro- to konto jest usuniete:eek:Ciekawe dlaczego.

kojarzy mi sie ta firma. ja mam chyba ich plaszscyk, ale kupowany do DANAVERA (na allegro)

Kurde, ten mój katar trwa już 2 tygodnie i jest zielony i się doczytałam, że to już z zatok leci. :szok: Już mężowi nakazałam kupić theraflu zatoki i sinupret. Biorę nadal sudafed i teraz wzięłam ibuprom.

my z Jultika mialysmy dlugo taki katar. ja wlasnie podejrzewalam zatoki, choc nigdy nie maialm z nimi problemu. ale skad u dziecka taki zielony???? byl dlugo, sam zniknal.

Adaś na antybiotyku, masakra, kolejan noc nie przespana przez kaszel i to ogromny, goraczka i wymioty flegmą, oderwac mu sie nic z tamtad nie chciało, więc poszłam do lekarza.

zdrowka!!!

reklama
Donkat, gratuluję! Fantastyczne wieści. Nie ma to jak państwowa posada :-):tak:

A ja zrobiłam przesiew ubrań Maćka na wiosnę i lato i co dziwne na wiosnę trzeba będzie co nieco dokupić, ale na lato wszystko pasuje z zeszłego roku. Pewnie dlatego, że mu kupowałam większość ubrań na 110. Kilka nawet z metkami jeszcze raz. I teraz pytanie: mam spodnie z metką, ale są za wąskie, mają wszytą gumę, jak myślicie udałoby się ją usunąć jakoś, bez niszczenia spodenek?

Do góry