reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam.
Chwilowa energia we mnie wstapila i polatalam na mopie,scierkach,odkurzaczu az milo w domu.Jeszcze tylko okna mi zostaly ale to na sobote zostawie.Pralka,zmywarka sie kreca obiad pyrkoce az lekko na sumieniu:-D
Jadlyscie kiedys zolte kiwi?Ja wlasnie sie zajadam.Pychotka i nie maja tych wloskow na ktore mam alergie.
Donkat to chyba wszedzie sa problemy jak rozwiazujesz umowe:baffled:u mnie jeszcze gladko nigdy nie bylo.
Anetasa niunka zadowolona z laptka?
Justyna ale super wypadzik sie szykuje.Bedzie biba;-)
Monia w sprawie szkoly sluchaj co Ci matczyne serducho podpowiada i tak zrob.
Harsh szybkiego i latwego rozwiazania.To juz tuz tuz!

Tlusty czwartek powiadacie???To ja juz nie mam wyrzutow sumienia bo wczoraj mezus kupil paczki z czekolada i zjadlam dwa. W angli tlusty czw.nazywa sie nalesnikowy wtorek:-D

reklama
o własnie Asia miałam ostatnio własnie pytac jakie jest Twoje zdanie na ten temat bo wiem że Pawełek to ten sam rocznik co Ola a jesteś bardziej za szkołą czy przedszkolem?

Ja jestem w totalnej rozsypce - jak wahadełko. Nie mam pojęcia czy do zerówki czy do 1 klasy, nie wiem do której szkoły (bo po przeprowadzce mamy 2 do wyboru). Skłaniałabym się ku 1 klasie ale jeśli bedzie klasa 6ciolatków lub pół na pół mieszana, żeby ten mój Pawlisek nie był najmłodszy i sam jeden mniejszy...

Zwiedziliśmy przedwczoraj 2 szkoły. Mamy takie opcje:
- Albo zerówka w dużej szkole ( w tym roku są 3 pełne klasy "0"
[dblpt]szok[dblpt]
), pani się zdziwiła że pytałam o 1 klasę, i nie wiadomo czy będzie jeszcze jedna klasa pierwsza mieszana lub dla 6-ciolatków. Zebranie bedzie po połowie marca.
Albo w małej szkole zerówka - tam ma być 7 dzieci z Pawłem w zerówce i ewentualnie jakieś 5latki. Ale rodzice mogą dzieci z 2006 r zostawić w punkcie przedszkolnym (w tym samym budynku). Przedszkole działa 9 godz, szkoła 5 więc większość rodzicó mówi o przedszkolu, no ale póki nie ma tego na piśmie to nie wiadomo. Być może będzie też w szkole 1 klasa... w tej chwili są na nią chętni rodzice dwójki 7latków. Nie wiadomo czy inni też, czy 6ciolatków też nie wiadomo czy 1 klasa będzie. Być może, jeśli w zerówce będą tylko dzieci z 2005 r to połączą zerówkę z 1 klasą i pani będzie uczyć część dzieci wg programu zerówki a część wg 1 klasy. Ale jeśli będą w zerówce też 5latki to raczej tak połączyć nie pozwolą. Wtedy też istnieje możliwość że 1 klasy nie utworzą.

Nie mam pojęcia co zrobić i gdzie złożyć papiery. Ja bym się skłaniała do małej szkoły - 1 nauczyciel na 3 czy 10 dzieci to luksus. Adam trochę kręci nosem - bo kolegów mało, społecznie mniej sie dzieci rozwijają, bo taka małą szkoła to jak nie szkoła... i mamy zgryz...

W tej chwili bardzo bym chciała żeby pojawił sie jeszcze min 1 sześciolatek zapisany do 1 klasy, byłaby malusia klasa mieszana i Pawła bym tam pchnęła chętnie.

Dodatkowo mamy miszmasz przedszkolny. Nie wiadomo czy Łukasz by się dostał do przedszkola przy tej małej szkole, czy do dużego w pobliżu tej dużej... a potem Dominika... Paweł w szkole małęj daje większe szanse Łukaszowi w punkcie przedszkolnym. Obecność Pawła w dużej szkole nie ma nic do szans na przyjęcie w dużym przedszkolu. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

A dodatkowo nie mamy meldunku tam i ja nie mam zatrudnienia!

SAma widzisz że jestem jeszcze za horyzontem jeśli chodzi o decyzję...

Asia, ja czytajac dostalam pomieszania z poplataniem, a co mowuic Wy, gdy musicie podjac decyzje i to jak anjlepsza.
a dokaldnie to gdzie wy bedziecie mieszkac?

ja tez powera dzis mialam:-)
nie pod wzgledem sprzatania, a o oknach to an razie nie mysle, bo do swiat duzo czasu,a przeciez nie bede myla dwa razy:szok:

nawet samochod umylam...aj, bo jak stalam w tartaku i mu sie tak przyjrzalam, to az wstyd, zeby taka fleja jezdzic:zawstydzona/y: miaalm jeszcze ambicje, zeby w srodku wysprzatac, ale maruda -plaksa mi nie dala

echh, znowu sie klocilysmy dzis z Julitka. ona zbuntowana, ja rozdrazniona i wiele nie trzeba

jutro moze troche pospimy, bo nie daje je do przedszkoal. jedziemy an caly dzien do maista, a ze jednak nie ajde na korki do kolezanki dzieic, to nie musimy sie zrywac

Donkat walcz o swoje tylko uważaj na tego psa....

aj, juz nerwow do nich nie mam. juz 4raz tam bylam i dupa! dopieor dzis zastalam te babke i wziela namairy i wypisze f-re na jutro. ani sie do nich dodzwonic, ani dostac do domu!!! a ten psiur to tylko tak gorznie wyglada a chyba gluchy i slepy, bo dzis szlam,a on nic

Dlaczego? Ja przedłużyłam umowę, więc nie miałam z nimi problemu.

niedopatrzenie z ich strony i przez to pozniej mi chca roziwazac umowe o 1m-c, a mnie to guzik obchodzi, ze Orange tak dlugo przetwarza dane i w dniu, gdy skaldalismy wniosek o przeniesienie numeru do Playa oni mieli numer jeszcze na P babcie a nie na P. klocilam sie dzis i napisali reklamacje. teraz czekam na odpowiedz

Donkat to chyba wszedzie sa problemy jak rozwiazujesz umowe:baffled:u mnie jeszcze gladko nigdy nie bylo.

Tlusty czwartek powiadacie???To ja juz nie mam wyrzutow sumienia bo wczoraj mezus kupil paczki z czekolada i zjadlam dwa. W angli tlusty czw.nazywa sie nalesnikowy wtorek:-D

tak, ale gdy bylismy w Orange (chyba ze 3razy dowiadywalam sie co i jak zrobic) to nikt nie pytal, czemu sie przenosimy do innego oparatora, czy moze nam cos zaproponowac, zebysmy zostali ? nic. zero tematu

moze byc i wotrek, byleby smaczne jedzonko krolowalo;-)

Jakoś ostatnio mi zycie towarzyskie ożyło;-):-D:szok: popołudniu wpadli znajomi i czas zleciał:tak: byli z synkiem 10 miesięcy i Tuśka niby się nim interesowała i zajmowała, ale jak wyszli to powiedziała "mamuś ale ja nie chce takiego malucha w domu":-D mądra dziewczynka;-)
Gabids tak Tuśka bardzo zadowolona z lapka i coraz fajniej się nim bawi:-)
AsiaKC ja jak Donkat doznałam poplątania z pomieszaniem to czytając;-) więc współczuje Wam podejmowania takiej decyzji:sorry2:

Ostatnia edycja:
Asia nic normalnie nie zrozumialam co napisalas,haha Ciesze sie,ze jak nasze 3latki pojda do szkoly to juz nie bedzie wymyslan.

Skladam podanie do 2 przedszkoli, 1 w Trzemesznie, 2 w Mogilnie. Niestety kumpela nie podbije mi podania. Trudno, rozumiem ja... Jakby co to inna znajoma pomoze mi dostac sie do innego przedszkola w Mogilnie.

Skaldam papiery do Intermarche. Moze sie uda.

Donus ja wczoraj odkurzalam caly samochod,bo juz tak byl zapiaszczony,ze szooookkkk!!!

Zjadlam 4 paczki,a jeszcze 2 czekaja. Musze zjesc za siebie i za Aske,bo u niemca nie ma takich paczusiow jak nasze.

Ale S mnie dzisiaj zdzaznil, mial zjechac ok. 13, a do domu jechalismy o 19, wrrrr

Przeprowadzamy się w okolice Otwocka, pod Warszawą. Koło Celestynowa będziemy mieszkać.

Ja zjadłam pół pączka w końcu wczoraj, bo Łukasz z podwieczorku zabrał dla mamusi :-D

hej
Noc do bani, za gorąco.................... jeszcze nie może J wyczuc tego pieca, jednak róznica, dzis w nocy -4 a poprzedniej -16
Pobudka o 5:10 młody kaszlał i juz nie spalismy wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

reklama
Do góry