reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Justyna super taki nocny wypad:tak:;-)
Harsh ja też juz myślałam że może urodziłas a tu jeszcze nic:baffled:
Donkat tak tłusty czwartek dziś i ja zjadłam już 2 pączki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a tak wogóle to witam z kawką:-)za oknem piękne słoneczko idzie idzie wiosna:-):-):-)

reklama
Monia, witaj!

sluchalam Zalewskiego dzis i mowil, z eejdnka do wiosny jeszcze daleko:-(
ale slonko wspaniale. chyba pranie wstawie, ladnie przeschnie

mysle, ze moze jutro niunki nie puszcze do przedszkola, tylko pojedizmey na caly dzien do miasta. ja mam kilka spraw, chce ja wziac do fryzjerki, moz ena lodowisko. zalatwilabym wszystko za jednym zamachem bez jezdzenia w kolko.

niuni tekst, jak ejchalysmy do przedszkola: jak sobie obetne wloski u pani fryzjerki, to Franio w przedszkolu zauwazy, powie, ze ladnie i tez bedzie takie chcial:-D . 3,5 roku a juz dla faceta sie stroi:szok:

Monia, witaj!

sluchalam Zalewskiego dzis i mowil, z eejdnka do wiosny jeszcze daleko:-(
ale slonko wspaniale. chyba pranie wstawie, ladnie przeschnie

mysle, ze moze jutro niunki nie puszcze do przedszkola, tylko pojedizmey na caly dzien do miasta. ja mam kilka spraw, chce ja wziac do fryzjerki, moz ena lodowisko. zalatwilabym wszystko za jednym zamachem bez jezdzenia w kolko.

niuni tekst, jak ejchalysmy do przedszkola: jak sobie obetne wloski u pani fryzjerki, to Franio w przedszkolu zauwazy, powie, ze ladnie i tez bedzie takie chcial:-D . 3,5 roku a juz dla faceta sie stroi:szok:
No widzisz jaka kokietka z Julitki:-D:-D:-D
uuuu to mnie posmuciłas bo już cieszyłam się że wiosna tuż tuż:-(

miałam wczoraj te zebranie w przedszkolu dotyczące 6 latków czy pójdą do szkoły i z Oli przedszkola na ok 60 6latków 13 jest juz zdecydowanych na szkołe:baffled:

ja nie chce jej zabierac tego roku dzieciństwa i Ola pójdzie do przedszkola. Wogóle widzę po niej że nie jest jeszcze gotowa żeby pójśc do szkoły i nawet jak jej mówię czy ją pytam to ona stanowczo mówi że ona chce do przedszkola a nie do szkoły......wczoraj jak szłyśmy z przedszkola to ona do mnie mówi,,mamuś ale nie zapisuj mnie jeszcze do szkoły żebym juz jutro tam nie musiała iśc" a jak jej mówię że to nie jutro tylko dopiero po wakacjach to ona do mnie,, a przecież mówiłas że będę chodzic 2 lata do przedszkola a dopiero później pójdę do szkoły" ona wogóle nie chce słyszec o szkole więc ja uważam że nawet nie mam co myślec tylko posłac moje dziecko jeszcze na rok do przedszkola:tak:

Witam z paczkeim:zawstydzona/y:

Adas bez gorączki, nasilił mu sie katar ale kaszel zmalał, łobuzuje podwójnie, przed chwilą wołała z sypialni gdzie bajki oglada, że mu zimno i że nózki go bolą.

Justa tez wybrałabym sie na cós takeigo, raz tylko byłam jakieś 10 lat temu

monia dobrze robisz, że nie puszczasz Oli, moja Maja za to nie może się już doczekac kiedy pójdzie do szkoły

Harsh tez myslałam, że "rozpakowana" już jesteś, jednak córeńki życzę

Donus buziaki;-)

ja nie mam jednoznacznego zdania an ten temat.
uwazam, ze w rodzinie, gdzie rodzice nie dbaja o rozwoj dziecka (chyba wiecie, kogo mam na mysli z mojego bliskiego otoczenia?), tylko to dziecko walesa sie caly dzien pomiedzy komputerem, tv a grami w komorce, to poslanie wczesniej do szkoly jets wskazane. przynajmniej ktos sie tym dzieckiem zajmie i pomoze mu tow rozwoju.

jesli uwazasz, ze Ola jest jeszcze za dziecinna i sama nie chce isc do szkoly, to w sumie nie ma sie nad czym zastanawiac

ja do konca nie wiem, co bym zrobila. mysle, ze poczatki w szkole to jendak nadal zabawa, a jesli anuka, to tez przez zabawe. program teraz ejst tak malo zaawansowany, ze spokojnie dzieci zdaza sie pouczyc i pobawic

ja nie mam jednoznacznego zdania an ten temat.
uwazam, ze w rodzinie, gdzie rodzice nie dbaja o rozwoj dziecka (chyba wiecie, kogo mam na mysli z mojego bliskiego otoczenia?), tylko to dziecko walesa sie caly dzien pomiedzy komputerem, tv a grami w komorce, to poslanie wczesniej do szkoly jets wskazane. przynajmniej ktos sie tym dzieckiem zajmie i pomoze mu tow rozwoju.

jesli uwazasz, ze Ola jest jeszcze za dziecinna i sama nie chce isc do szkoly, to w sumie nie ma sie nad czym zastanawiac

ja do konca nie wiem, co bym zrobila. mysle, ze poczatki w szkole to jendak nadal zabawa, a jesli anuka, to tez przez zabawe. program teraz ejst tak malo zaawansowany, ze spokojnie dzieci zdaza sie pouczyc i pobawic

koleżanki córka w grudniu już musiała umiec czytac i pisac................ więc nie wiem czy mało zaawansowany:sorry2:

no to ja znowu slyszalam, ze jedna literke walkuja dlugo, dlugo, dlugo....

bede miala godzine korkow z ros w tyg. musze sie zaczac przygotowywac

reklama
ja tam mysle, ze to bedzie malutki jednak...
No wlasnie cos nie chce wyjsc. Ale sie nie dziwie. Pogoda do dupy.
nooo pogoda to podstawa! My jednak trzymamy kciuki na corcie

Justka, S wie? i zgadza sie???? oj, goraca noc przed Toba-nalezy Ci sie
wie, wie, w zasadzie to bylo ustalone za moimi plecami, tzn. ja wiedzialam,bo najpierw Lucyna pytala mnie,czy chce i czy, S wogole mnie posci, apozniej ja bylam w szpitalu i jakos tak sie potoczylo za moimi plecami i nawet zla bylam,bo ochota mi przeszla, a za 80zl to bym nowa super torebke miala,ale co tam... Zaproszenie juz jest,a S bedzie naszym kierowca:-p

U nas tez sliczne slonko, poszlam do naszego wsiowego kiosku po paczka,a tam juz echo. Panowie z Sano wykupili wszystkie 4 kosze. Obrzartuchy paskudne. Na cale szczescie jade po S to sobie kupie smaczniejszego.

Do góry