reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Nie wiadomo co ma. Byłam z nim u dermatologa tak ok. roczku. Przepisała advantan. Kazała smarować policzki przez 3 tygodnie i przerwa 3 tygodnie i tak na przemian. Kilka miesięcy go tym smarowałam, ale nie zauważyłam, by mu to specjalnie pomogło. Tzn. gdy smarowałam przez te 3 tygodnie, to nawet było trochę lepiej, ale gdy przerywałam, wszystko wracało. Miałam też wykluczać stopniowo niektóre pokarmy. Zrobiłam tak, ale nie było poprawy. Nasza pediatra oceniła to jako okołomieszkowe zapalenie skóry (pojawiło mu się też na przedramionach i nad kolanami) i powiedziała, żebyśmy do dermatologa/alergologa poszli z nim po 3 urodzinach. Więc wypadałoby tak zrobić.
Ale się dzisiaj uśmiałam u tego dermatologa bo pani doktor zaczęła wymieniać żeby uważać z jedzeniem czekolady,orzechów,ryby itd tak wymienni i wymienia a młody podchodzi do jej biurka i pyta " pani doktol a kanapki będę mógł jeść.."
Biedny się przeraził i myślał że już nic mu jeść nie wolno
ale się dzisiaj uśmiałam u tego dermatologa bo pani doktor zaczęła wymieniać żeby uważać z jedzeniem czekolady,orzechów,ryby itd tak wymienni i wymienia a młody podchodzi do jej biurka i pyta " pani doktol a kanapki będę mógł jeść.."
biedny się przeraził i myślał że już nic mu jeść nie wolno
:-d :-d :-d
Nie wiadomo co ma. Byłam z nim u dermatologa tak ok. roczku. Przepisała advantan. Kazała smarować policzki przez 3 tygodnie i przerwa 3 tygodnie i tak na przemian. Kilka miesięcy go tym smarowałam, ale nie zauważyłam, by mu to specjalnie pomogło. Tzn. gdy smarowałam przez te 3 tygodnie, to nawet było trochę lepiej, ale gdy przerywałam, wszystko wracało. Miałam też wykluczać stopniowo niektóre pokarmy. Zrobiłam tak, ale nie było poprawy. Nasza pediatra oceniła to jako okołomieszkowe zapalenie skóry (pojawiło mu się też na przedramionach i nad kolanami) i powiedziała, żebyśmy do dermatologa/alergologa poszli z nim po 3 urodzinach. Więc wypadałoby tak zrobić.
A u nas raz na jakiś czas nóżki wysypuje i tak w sumie kiedyś zwykłe maści typu alantan, jakaś maść robiona w aptece z wazeliną kąpiele w emulient-ach pomagały a teraz to dziadostwo nie chce zejść coraz więcej tego na nóżkach i młody to rozdrapuje i pierwszy raz będziemy mieli coś mocniejszego zobaczymy mam nadzieję że pomoże.
donkat
Fanka BB :)
Donkat już podałam post wcześniej ;-)
tak, tak, doczytalam.
nie sadzilam, ze dzis piszecie z szybkoscia karabinow maszynowych. a mnie dodatkowo komp muli, bo cos P sciaga
Powracaja wspomnienia kiedy było nas tu duzo i dużo stukałysmy...................
milama wejsc tylko na chwilke, ale zal odchodzic, jak tyle sie dzieje
Majandra, no puz dawno u dermatologa i to wlasnie ona stwierdzial, ze taka Julitki uroda i ma to zapalenie skory, ogolnie bardzo wrazliwa skore. moze z tego wyrosnac a nie musi. ci smieszne, to ja tez mam takie krsotki na przedramionach, a to wlasnie moze byc tez dziedziczne
Ale się dzisiaj uśmiałam u tego dermatologa bo pani doktor zaczęła wymieniać żeby uważać z jedzeniem czekolady,orzechów,ryby itd tak wymienni i wymienia a młody podchodzi do jej biurka i pyta " pani doktol a kanapki będę mógł jeść.."
dooobre, dooobre!
majandra
No fajnie, prawda? Ja dziś leżę w łóżku, więc będę z Wami, ale normalnie jak mam wieczór wolny, to piszę. Ja na pewno wrócę na stałe, jak się obronię. Będziecie mieć mnie dość
;-)

reklama
majandra
Donkat,mąż mój też to ma na ramionach i to sporo, ja też to mam (na ramionach bardzo mało, ale na udach więcej). Latem nawet troszkę czerwienieją, więc nie chodzę w bardzo krótkich spodenkach.
Podziel się: